رفتن به محتوای اصلی

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم مهر ۱۳۹۹
17.10.2020 - 13:18

کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم مهر ۹۹ را در فاصله زمانی جمعه ۱۸مهر تا روز جمعه ۲۵مهر ماه ۹۹ شامل سرکوب و نقض حقوق بشر از طریق، اعدام، بازداشت‌های خودسرانه، اذیت و آزار زندانیان و صدور احکام حبس از سوی ارگان‌ها و نهادهای امنیتی منتشر کرد.

درهفته ای که گذشت دست کم ۷ زندانی منجمله یک زن در زندانهای مشهد، قائن، رجایی شهرکرج و ساری به دار کشیده شدند. یکی از اعدام شدگان زن ۳۷ساله بود که دراثر فقر فرزندانش را به قتل رساند. هم چنین اعدام یک جوان بلوچ به علت حمل مواد مخدر درحالی انجام شده که نقض قوانین وضع شده ولی فقیه بود. زیرا که حمل مواد مخدر فقط محکوم به زندان است و نه اینکه اعدام شود.

در هفته ای که گذشت اسطوره جاودان هنر و آواز ایران محمدرضا شجریان درگذشت و مردم ایران و اساتید صاحب سبک ایران و جهان را در غم و اندوه فرو برد. شجریان گنجینه ی صد ساله هنر و موسیقی درفرهنگ غنی ایران زمین بود ولی شرایط اختناق و استبداد حاکم اجازه نداد که مردم در مراسم خاکسپاری و تشییع وی دخالت داشته باشند نیروهای امنیتی و سرکوبگر با ضرب و شتم مردم و در وحشت ازشکل گیری اعتراضات مردم حاضر در صحنه را پشت درهای بسته نگه داشتند، در توس اینترنت قطع شد. روز ۱۹مهر، نت بلاکز، موسسه ناظر بر اینترنت در صفحه توئیتر خود از اختلال عمده در اینترنت ایران همزمان با تجمعات مردمی پس از درگذشت محمدرضا شجریان در شامگاه پنجشنبه ۱۷ مهر به وقت محلی خبر داد.
مردم با سردادن شعارهای «مرگ بردیکتاتور» وخواندن شعر «مرغ سحر» استاد خشم و غیظ خود رانسبت به سرکوب افسارگسیخته ای که نظام اعمال می کرد نشان دادند در این مراسم تعدادی نیز دستگیر شدند. تا روز شب هفت، مردم دسته دسته با حضور خود برسرمزار جاودان هنر ایران نشان دادند که علیه دیکتاتور هم پیمان وهمبسته هستند. در اکثرشهرهای کشور نیز دوستداران استاد با روشن کردن شمع یاد او را گرامی داشتند.

درهفته ای که گذشت فدراسیون جهانی جوامع حقوق بشر در یک گزارش مفصل به استفاده گسترده از مجازات اعدام در ایران پرداخته و می‌گوید «هیچکس در امان نیست». دراین گزارش آمده است: رئیس کنونی قوه قضاییه ایران در سال ۶۷ در اعدام مخفیانه و دسته‌جمعی زندانیان سیاسی نقش مستقیم داشته است.
هم چنین این گزارش به صدور حکم اعدام برای چند نفر از معترضان آبان ۹۸ و اعدام نوید افکاری در پرونده‌ای پر ابهام اشاره کرده است.

درهفته ای که گذشت پاپ فرانسیس بار دیگر خواهان لغو مجازات اعدام شد. و در توییتر خود نوشت: «همه مسیحیان و افراد با حسن نیت فراخوانده می‌شوند تا در برابر این مجازات ایستادگی کنند».

درهفته ای که گذشت سازمان ورزشی بین‌المللی المپیک «گلوبال اتلیت» روز ۱۶مهر۹۹ بیانیه شدیداللحنی را علیه کمیته به دلیل امتناع آن نهاد از اقدام علیه جمهوری اسلامی در واکنش به اعدام نوید افکاری، کشتی‌گیر ایرانی، منتشر کرده و نوشت: «کمیته بین المللی المپیک مدعی است که از ورزش برای گسترش صلح استفاده می‌کند، اما وقتی جان ورزشکاران گرفته می‌شود، یا در معرض خطر است، نتوانسته اقدامی انجام دهد.
ورزشکاران، رهبران ورزشی، دولت، حامیان مالی، و کارشناسان حقوق بشر نمی‌توانند نسبت به این موضوع بی‌تفاو‌ت باشند.»

درهفته ای که گذشت «خانه آزادی» (فریدام هاوس) نهاد مدنی آمریکایی، به تاریخ۲۳مهر۹۹، ‌در گزارش سالانه  خود به سرکوب معترضان در آبان ۹۸ در ایران اشاره کرده و گفته است دولت جمهوری اسلامی برای سرکوب اعتراض‌ها، دسترسی شهروندان خود به اینترنت را قطع کرد. این نهاد ایران را به عنوان یکی از بدترین کشورها با آزادی اینترنت نام برده است. اواخر آبان ۹۸ و به دنبال گسترش اعتراضات خیابانی در بیش از صد شهر ایران دسترسی به اینترنت جهانی دست‌کم به مدت پنج روز فقط حدود پنج درصد بود. در این گزارش تأکید شده که ایران، روسیه و چین حوزه خصوصی شهروندان را نادیده گرفته و به بهانه حفظ امنیت، به اطلاعات حساس کاربران دسترسی دارند.

درهفته ای که گذشت هفت نهاد و انجمن در داخل ایران با صدور بیانیه هایی حکم اعدام در ایران را محکوم کرده و خواستار لغو آن شدند.

درهفته ای که گذشت دست کم دو کودک ۱۱ و ۱۲ساله درایران در اثر فقر و تنگدستی خود را به دار کشیده و جان باختند. به نقل از خبرگزاری حکومتی رکنا، روز ۲۱ مهر ماه ۱۳۹۹، یک دختر بچه ۱۰ ساله، ساکن محله حاجی آباد واقع در شهر ری پس از حلق آویز کردن خود جان باخت. نام این کودک مبینا است وی به همراه دو خواهر کوچکتر خود درحال بازی بود. مادرش می گوید: دخترکوچکم آمد و گفت مبینا خود را حلق آویز کرده است هم چنین محمد يك دانش آموز ۱۱ساله بوشهری به دليل نداشتن گوشى موبايل براى آموزش خود را حلق آویز کرد. به گفته رسانه های حکومتی بیش از ۴میلیون دانش آموزدر ایران فاقد امکانات آموزشی آنلاین برای یادگیری هستند. پایین آمدن سن خودکشی در حقوق بشر پرپر شده ننگ دیگری بر پیشانی جمهوری اسلامی گذاشت که حقوق مردم را نمی دهد. در تاریخ ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹مسعود قادی‌پاشا معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور از خودکشی ۵ هزار و ۱۴۳ نفر از شهروندان ایران در سال ۱۳۹۸ خبر داد.

درهفته ای که گذشت صدور حکم ۴۵ ضربه شلاق برای یک معلم بخاطر کشیدن کاریکاتوری انتقادی علیه آموزش و پرورش موجی از اعتراضات را بین مردم و معلمان برانگیخت و معلمان با صدور بیانیه ای اعلام کردند که شلاق های صادر شده برای رضا نهضت، را به جان خواهند خرید این واکنش گسترده وزیر آموزش پرورش را مجبور به عقب نشینی کرده و شکایتش را پس گرفت. مردم نشان دادند که با روح همبستگی قدرت ایستادگی در برابر زور و ستم را دارند.

همچنین روز ۲۳مهر۹۹، حکم ضد انسانی ۸۰ ضربه شلاق محمدرضا (یوهان) امیدی، نوکیش مسیحی به اتهام شراب خواری در مراسم عبادتی مسیحیان، اجرا شد. صدور و اجرای حکم ضدبشری شلاق از شنیع ترین اعمالی است که بر مردم ایران اعمال می شود.

درهفته ای که گذشت سازمان عفو بین‌الملل خواستار لغو حکم اعدام برزان نصرالله‌زاده شد و از شهروندان خواست با نوشتن نامه به مقامات ایران خواهان لغو این اعدام شوند . برزان نصرالله‌زاده، زندانی سنی مذهب در زندان رجایی‌شهر کرج، در سن ۱۷ سالگی توسط مأمورین وزارت اطلاعات در سنندج و در تاریخ ۲۹ ماه می ۲۰۱۰ دستگیر شد.

 

اعدام در ایران هفته چهارم مهر :

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم مهر ۱۳۹۹آمار اعدام در ایران

– روز ۱۳مهرماه۹۹، یک زندانی به نام نبی صابری لاهیجانی که از سال ۹۵ به اتهام قتل در زندان ساری محبوس بود اعدام شد.

– روز ۲۰مهرماه۹۹ حکم اعدام یک مادر جوان به نام راضیه ۳۷ ساله پس از ۴ سال حبس در زندان مشهد اجرا شد.

یک زندانی اهل بلوچستان به نام مهرشاد براهویی روز سه شنبه ۲۲مهرماه۹۹، اعدام شد. اتهام وی مواد مخدربود مهرشاد قبل از این سابقه کیفری نداشت و با توجه به قانون سلب اعدام ،حمل مواد مخدر از نوع تریاک بدون اسلحه تا چند صد کیلو تنها حکم زندان دارد».

روز ۲۲مهر ۹۹، حکم اعدام چهار زندانی با اتهام قتل عمد و یک نفر با اتهام محاربه از طریق سرقت مسلحانه به اجرا درآمده است.اسامی سه نفر از این زندانیان عبارت است از: محمد یدی، مهدی علی و سامان یمینی.

بازداشت در ایران هفته چهارم مهر :

به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز دوشنبه ۱۴ مهرماه ۹۹، یک شهروند بنام سالم جدگال در چابهار توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. علت دستگیری سالم جدگال، نامشخص است.

-روز شنبه ۱۹مهرماه۹۹، یک فعال مدنی به نام افشار فتحی، اهل سنندج جهت اجرای حکم خود را به زندان مرکزی این شهر معرفی کرد. افشار فتحی به اتهام عضویت در یکی از احزاب کُردی بازداشت شده است.

-روز ۲۰ مهرماه ۱۳۹۹، اشرف نفریه، فعال دانشجویی جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد. اشرف نفریه در ۷ اردیبهشت ۹۸ به دلیل فعالیت مجازی (توییتر) توسط نیروهای پلیس امنیت در شهریار بازداشت و به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در تهران منتقل شد.

-۲۰مهر۹۹، سە شهروند اهل یکی از روستاهای مریوان هفتە گذشتە از سوی نهادهای امنیتی حکومت ایران بازداشت و سرنوشتشان نامعلوم می‌باشد. نیروهای ادارە اطلاعات حامد دارستان، ٥٤ سالە را بە همراه فرزند ١٩ سالەاش با به نام محمدعلی دارستان، بازداشت کردەاند. هم‌زمان حمدی دبستان، ٤٢ سالە از سوی این نیروها بازداشت شدە است.

-روز ۲۰مهرماه ۱۳۹۹، عالیه مطلب زاده، عکاس و فعال حقوق زنان جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد. وی، عضو کمپین یک میلیون امضا و کمپین حمایت از قربانیان اسید پاشی است.

-روز ۲۰ مهرماه۹۹، شادمان بنی‌بشر، فعال مدنی و عضو گروه کوهنوردی چلچمه، جهت اجرای حکم خود به زندان سنندج منتقل شد.

-رئیس پلیس تهران حسین رحیمی، روز دوشنبه ۲۱ مهر۹۹، از بازداشت «۲۴ قاچاقچی عمده» و «۱۲۶۳ خرده‌فروش مواد مخدر» خبر داد و افزود: «از ابتدای سال تا کنون حدود ۱۷ تن مواد مخدر را کشف کردیم و ۱۷ باند بزرگ مواد مخدر منهدم شدند.

-۲۰مهر۹۹، شبنم آشوری، الوار قلی وند، ندا پیرخضرانیان، آرش جوهری و اندیشه صدری، فعالین مدنی روز سه‌شنبه ۱۵ مهرماه توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شدند.

-به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا، روز ۲۱ مهر ماه ۹۹، حیدر امیرزاده، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان میانه از بازداشت یک شکارچی در این شهرستان خبر داد.

-۲۲مهر۹۹، یک شهروند اهل سردشت با هویت «محمدعلی خالەنژاد» از سوی نیروهای اطلاعات این شهرستان بازداشت شدە است. وی به مکان نامعلومی منتقل شدە و سرنوشتش نامعلوم می باشد.

–روز ۲۳ مهر ۹۹، دهها تن از عناصر سرکوبگر بسیجی تحت عنوان «گشت های محله محور » به پارک حاشیه رودخانه شاد چای گلستان یورش بردند و ۱۹ نفر از جوانان این منطقه را تحت عنوان اراذل اوباش دستگیر کردند. گشت های محله محور بسیج اخیرا برای مقابله با قیام و حرکات اعتراضی مردم در آستانه سالگرد قیام آبان ماه تشکیل شده است.

-۲۴مهر ماه۹۹، علی قهرمان طالع رئیس پلیس فتا، در اردبیل از بازداشت دو مدیر کانال تلگرامی دراین شهر خبر داد وی علت دستگیری را توهین این کانالها به مقامات قضایی استان توصیف کرده است اسامی بازداشت شدگان روشن نشده است.

-۲۴مهر۹۹، دو شهروند اهل بوکان بە نام‌های «عثمان خداکرمی» و «اسماعیل ناهیدە» از سوی نیروهای ادارە اطلاعات بوکان بازداشت و بە مکان نامعلومی منتقل شدەاند.

احضار در ایران هفته چهارم مهر :

-به گزارش کمپین فعالین بلوچ، روز شنبه ۱۹ مهرماه ۹۹، مفتی «محمد قاسم قاسمی» رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان به اداره اطلاعات زاهدان احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. علت احضار و بازجویی از مفتی قاسمی، انتقاد وی از صدور حکم زندان ۴ سال و ۶ ماه مولوی فضل الرحمن کوهی عنوان شده است.

روز ۲۰ مهر ماه ۱۳۹۹، اداره اطلاعات زاهدان، با تماس تلفنی حافظ عبدالله ملازهی، فعال مذهبی اهل سنت را جهت بازجوئی فراخواند. فرد تماس گیرنده به حافظ عبدالله ملازهی، اعلام کرده که باید برای روز دوشنبه مورخ ۲۱ مهر ماه ۱۳۹۹ به ستاد خبری اداره اطلاعات زاهدان مراجعه کند.

-روز ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹، سجاد شهیری، فعال مدنی ساکن شهرستان نقده «سولدوز» با اتهام عضویت در گروه گاماج و تبلیغ علیه نظام محاکمه خواهد شد. از این رو شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان نقده « سولدوز» با ارسال ابلاغیه ای کتبی، سجاد شهیری، فعال ملی مدنی را برای حضور در جلسه دادرسی فراخواند.

-روز ۲۳ مهر ماه ۹۹، محمود « آرشام » رضائی، فعال مدنی ساکن شهرستان بهارستان، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری اش فراخوانده شد. این فعال مدنی درتاریخ ۲۵اسفند۹۷ به اتهام تبلیغ علیه نظام، به تحمل ۸ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

-۲۴مهر۹۹، خانم شهلا جهانبین و خانم شهلا انتصاری، دو فعال مدنی و از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای خامنه‌ای، برای گذراندن محکومیت ۲۷ ماهه خود به دادسرای اوین احضار شدند. روز ۲۳مهر در یک تماس تلفنی  این احضار به آنان ابلاغ شد.

اذیت و آزار وفشار بر زندانیان:

-۱۹مهر۹۹، نگهداری سهیل عربی، زندانی عقیدتی در یکی از سلول‌های انفرادی زندان رجایی شهر کرج معروف به سوئیت توسط دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی برای مدت نامحدودی تمدید شده است. آقای عربی در تاریخ ۲۸ شهریور امسال به صورت تنبیهی از زندان تهران بزرگ به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.

-روز شنبه ۱۹ مهرماه ۱۳۹۹، علی محمدی مقدم، زندانی امنیتی در زندان ارومیه با دوختن لب‌های خود اعتصاب غذا کرد. اعتصاب غذای این زندانی با طرح خواسته آزادی از زندان صورت گرفته است. وی مبتلا به بیماری اسکزیوفرنی است و پیشتر پزشکی قانونی استان‌های تهران، کرمانشاه و آذربایجان غربی تشخیص به عدم تحمل کیفر وی داده‌اند. وی حدودا ۴۰ ساله، متاهل، پدر دو فرزند، اهل کرمانشاه و فوق لیسانس علوم سیاسی است.

 حقوق بشر در ایران هفته چهارم مهر ۹۹علی محمدی مقدم

-۱۹مهر۹۹، زهرا رحیمی، مدیر «جمعیت امام علی»، می‌گوید ۲۱ روز است که از وضعیت همسرش شارمین میمندی‌نژاد، موسس زندانی این جمعیت، هیچ اطلاعی ندارد. وی  در نامه‌ای به دادسرای اوین نوشت که در مدت ۱۱۰ روز بازداشت همسرش، تنها یک بار و ۶۰ روز پیش با او ملاقات کرده است. او در این نامه که ۱۵مهر نوشته اعلام کرد که قرار ملاقات با همسرش که سه هفته پیش تنظیم شده بود نیز لغو شده است.

– پرونده سازی جدید علیه حمزه درویش و انتقال او به سلول انفرادی یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی گفته است: «مامورین اطلاعات حمزه درویش را مجددا به سلول انفرادی منتقل کرده و برای او پرونده جدیدی در زندان باز کرده اند».  

-۲۰مهر۹۹، پیام درفشان، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، که از ۱۲ شهریور به مرخصی استعلاجی فرستاده شده بود روز شنبه با «تهدید ضبط وثیقه» به زندان اوین بازگردانده شد.

-روز ۲۲ مهر ماه ۱۳۹۹، دادگاه تجدیدنظر استان تهران، نصرالله لشنی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین را به شلاق محکوم کرد. این فعال مذهبی محبوس در زندان اوین به اتهام غیبت در مرخصی پس از صدور حکم در دادگاه بدوی مبنی بر تحمل ۷۴ ضربه شلاق و اعلام اعتراض در دادگاه تجدیدنظر به ۳۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شد. او در تاریخ ۱۶خرداد ماه ۱۳۹۹ پس از بازداشت در نوار مرزی عراق و ترکیه به زندان اوین در تهران منتقل شد.

-سه شنبه ۲۲مهر۹۹ ، دستکم یک زن زندانی در بند زنان زندان تبریز به بیماری زونا مبتلا شده است. وی پس از انتقال به بهداری این زندان به انفرادی منتقل شد. اما با وجود مسری بودن زونا، پس از دو روز مجددا به بند عمومی در کنار زندانیان دیگر منتقل گردید. با توجه به سرعت سرایت این بیماری، شرایط غیربهداشتی زندان و فشردگی جمعیت تهدید شیوع این بیماری در میان ۱۵۰ زندانی زن محبوس در این بند وجود دارد.

-سه شنبه ۲۲مهر۹۹، زندانیان در تیپهای زندان تهران بزرگ از کمبود مواد غذایی رنج می برند و زندانبانان با گرسنگی دادن به زندانیان آنها را شنکجه میکنند. مدتی است که تخم مرغ از جیره غذایی زندانیان حذف شده است. هنگامی که غذا توزیع می شود، به هر زندانی حدود ۱۰-۱۲ قاشق برنج می رسد که آنهم بسیار بی کیفیت و بدبو است.

-۲۴مهر۹۹، پس از اعتصاب غذای مژگان کاوسی، پژوهشگر و نویسنده کُرد یارسانی مسئولان زندان اوین به وی اعلام کردند که تا پنج ماه دیگر حق درخواست آزادی مشروط را ندارد.

-۲۴مهر۹۹، خانواده های زندانیان سیاسی پریسا رفیعی و صبا کرد افشاری نسبت به خطر ابتلای آنها به کرونا و عدم رسیدگی پزشکی ابراز نگرانی کردند.

صدور احکام در ایران هفته چهارم مهر :

-حبس و شلاق و جریمه نقدی برای هوادار تیم فوتبال تراکتور سازی ۱۹مهر۹۹، محمد ابراهیم جودت نوجه ده، در تاریخ ۱۴ شهریور ماه ۱۳۹۹، در جریان برگزاری مراسم استقبال از تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز در فرودگاه این شهر توسط ماموران امنیتی بازداشت شد و در روز ۱مهر۹۹ در بیدادگاه تبریز به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و اغتشاش در انظار عمومی به ۶ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و پرداخت ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شد.

-حکیمه احمدی ممنوع الخروج شد . درتاریخ۱۸مهر۹۹، محکومیت ممنوع الخروجی حکیمه احمدی، فعال ترک تبریز تایید شد. روز ۱۶ مهرماه ۱۳۹۹ این حکم  صادر و به وی ابلاغ شد.

-حکم اعدام سه شهروند بلوچ با نام های علیم شهدوستی، یوسف شهدوستی و پرویز شهدوستی اهل جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان به اتهام درگیری مسلحانه با نیروهای امنیتی که در زندان کهنوج به سر می برند صادر شده است.

-دو زندانی از متهمان مواد مخدر در دادگاه به اعدام محکوم شدند. این دو زندانی با اسامی ایرج رسولی و مهدی رمضانی هر دو اهل شیراز، محبوس در بند ۱۱ زندان عادل آباد هستند.

-به گزارش رکنا، حکم اعدام مردی که دو سال قبل در زندان تهران بزرگ برای دفاع از فردی دیگر دست به قتل زده بود در دیوان عالی کشور به تأیید رسید.

-به گزراش رکنا، حکم اعدام یک متهم در تهران که از به اتهام «افساد فی الارض» به تایید دیوان عالی کشور رسید.

-۲۲مهر۹۹،یک فعال مدنی ترک که از معترضین آبان ۹۸ می باشد به شش ماه حبس محکوم شد. در آبان ماه سال ۱۳۹۸ مأموران اطلاعات با یورش به منزل اکبر مهاجری در تبریز، ضمن ضرب و شتم وی  مقابل همسر و فرزندش، او را بازداشت کردند.

قتل در ایران هفته چهارم مهر :

-قتل کژوان الماسی توسط نیروهای امنیتی پنجشنبه ۱۷مهر۹۹، نیروهای انتظامی شهریار در تهران به یک مهمانی شبانه حمله کرده و یک جوان اهل سنندج بنام کژوان الماسی ۳۰ ساله را بازداشت کرده اند. بدنبال این بازداشت، کژوان با ضرب گلوله نیروهای امنیتی به قتل رسیده است.

قتل کژوان الماسی پس از بازداشت در یک مهمانی شبانه توسط نیروهای امنیتیقتل کژوان الماسی پس از بازداشت در یک مهمانی شبانه توسط نیروهای امنیتی

-زخمی شدن دو کولبر در مرزهای هورامان، یک کولبر اهل شهرستان ثلاث‌باباجانی بنام کمال میرزایی در حین کولبری در مرزهای نوسود با شلیک مستقیم پاسداران بە شدت زخمی شد.

-یک کولبر اهل نودشە بنام اسعد نودشی نیز توسط پاسداران زخمی شدە است. وی با سلاح ساچمەای هدف قرار گرفت.

-با شلیک مستقیم پاسداران یک کولبر در سردشت زخمی شد روز ۱۹ مهر۹۹، یک کولبر کُرد به نام رحمت امینی، اهل سردشت در پی شلیک مستقیم پاسداران در مرز نوکان از ناحیه بازوی دست چپ بشدت زخمی شد.

-روز٢٢ مهر ٩٩ ، نیروهای انتظامی در جادە سقز بە دیواندرە اتومبیل یک کاسبکار کُرد با نام «هیوا وکیلی» را مورد تعقیب و گریز قرار دادند کە منجر به  واژگون شدن اتوموبیل و جان باختن راننده شد. هیوا وکیلی متاهل و پدر دو فرزند نیز بود.

– ۲۳مهر۹۹، ماموران سپاه پاسداران ( شاخه مرصاد) یک شهروند بلوچ به نام محسن الله زهی اهل روستای پشامگ شهرستان راسک را در حالیکه شبانه در خودروی خود استراحت میکرد به طرزی وحشیانه از خودرو به پایین پرت کرده و مورد ضرب و شتم قرار دادند. وی بینایی یک چشم خود را  بطور کامل بینایی از دست داد.

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم مهر ۱۳۹۹محسن الله زهی

-روز پنجشنبه ۲۴مهر۹۹ دو نوجوان ۱۷ ساله با شلیک مستقیم نیروی انتظامی در کرمانشاه کشته و زخمی شدند. ماموران مستقر در پایگاه دولت آباد کرمانشاه به سمت یک خودرو شلیک کردند.در جریان این شلیک یک نوجوان ۱۷ ساله به نام اشکان عزیزی که راننده خودرو بود در دم جان سپرد و نوجوان دیگر که او نیز ۱۷ ساله و برهان عزیزی نام داشت به شدت زخمی شد.

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم مهر ۱۳۹۹اشکان عزیزی

کرونا در ایران هفته چهارم مهر :

۲۰مهر۹۹، تعداد زیادی از زندانیان محبوس در اندرزگاه ۲ و سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجایی شهر کرج که به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، بدون رسیدگی پزشکی در سالن خود بسر می‌برند. وضعیت سلامت شماری از این زندانیان ازجمله؛ فرهاد سلیمی، خسرو بشارت، عبدالجبار حسینی، فرزاد شاه نظری، عبدالله شریعتی و برهان اصغریان وخیم‌تر از سایرین است. همچنین طی یک ماه اخیر چند زندانی در اندرزگاه ۲ این زندان جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کرونا از دست داده‌اند.

۲۵مهر۹۹، بند زنان زندان سپیدار اهواز برای دومین بار در معرض شیوع بیماری کرونا قرار دارد. به گزارش منابع مطلع هم اکنون چند تن از ماموران و رییس فروشگاه این زندان به کرونا مبتلا شده اند. بیم آن می رود که بقیه زندانیان نیز به کرونا مبتلا شوند. هم اکنون کلیه ملاقاتهای زندانیان به این دلیل قطع شده است. نجات انور حمیدی زندانی سیاسی۶۲ ساله، مبتلا به بیماری تیروئید، بیماری چشم، سردرد مزمن و دردهای استخوانی است که هم اکنون در بند زنان زندان سپیدار اهواز در معرض ابتلا به بیماری کرونا قرار دارد. وی پیش از این در اردیبهشت ماه سال ۹۹ همراه با ۵۰ زندانی دیگر به کرونا مبتلا شد.

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم مهر ۱۳۹۹نجات انورحمیدی

گزارش هفته سوم مهر را اینجا بخوایند

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کانون حقوق بشری نه به زندان
سایت جوانه ها

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.