رفتن به محتوای اصلی

خروج سرآسیمه رهبر از مخفی گاه برای جلوگیری از سقوط
25.10.2020 - 09:22
رهبر جمهوری اسلامی ایران انتقادهای اخیر از حسن روحانی، رئیس‌جمهوری را "غلط" خوانده و گفته هتک حرمت، مخصوصا هتک حرمت مسئولان بالای کشور "حرام" است. خامنه‌ای بر اتحاد و انسجام داخلی در ایران تاکید کرده و خطاب به منتقدان دولت گفته "حرمت مسئولان را نگه دارند."

او در جلسه‌ای حضوری با اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: "هتک حرمت در میان مردم حرام است و نسبت به مسئولان بیشتر، به‌خصوص در میان مسئولان بالای کشور."

چه کسانی از روحانی انتقاد کرده بودند؟

پیشتر مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در اظهاراتی جنجالی از رهبر ایران خواسته بود که حسن روحانی را "اعدام کند".

او در توییترش خطاب به رئیس‌جمهور ایران نوشته بود: "امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمی شوند؛ با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند، هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود."


پایان پست Twitter, 1

حدود یک ماه قبل از سخنان آقای ذوالنوری هم، اردشیر مطهری، نماینده منتقد دولت، ۸ مهر در جلسه رای اعتماد وزیر پیشنهادی صنعت، خطاب به آقای روحانی که به مجلس نرفته بود، گفت: "آقای رییس جمهور که خودت را مخفی کردی آیا می‌دانی مردم چه می‌گویند؟ می‌گویند خدا روحانی را لعنت کند."

سخنانی که باعث انتقاد تند حامیان دولت از مجلس شد.

امروز، شنبه سوم آبان، آقای خامنه‌ای خطاب به منتقدان گفت: "اگرچه در میان این برادران، افراد خوبی هم هستند، اما این کار غلط بود و این موضوع را به‌طور صریح اعلام می‌کنم."

او اضافه کرد: "ممکن است انتقاد درستی داشته باشید، انتقاد کنید اشکالی ندارد اما انتقاد با اهانت و هتک حرمت متفاوت است؛ اینگونه رفتارها و هتک حرمت، روش آمریکایی‌ها است که در مناظره‌ها و کارهای مطبوعاتی، خود را در دنیا رسوا کرده‌اند تا جایی که یک شخصیت برجسته سیاسی آنها می‌گوید، دنیا با هراس و تحقیر به ما نگاه می‌کند."

رهبر ایران از منتقدان خواست که حرمت رؤسای سه قوه و مسئولان کشور را حفظ کنند.

خط
 

نگرانی رهبر ایران از چیست؟

فرنوش امیرشاهی، بی‌بی‌سی

آیت‌الله خامنه‌ای به فاصله سه ماه، دو بار به مخالفان دولت حسن روحانی هشدار داد که بساط زیرسوال بردن و استیضاح او را جمع کنند. این بار با لحنی تندتر و صریح‌تر. رهبر جمهوری اسلامی در تیر ماه هم به نمایندگان مجلس گفته بود که "در شرایط حساس سال آخر دولت و همچنین سال اول مجلس"، باید دو قوه فضا را به گونه‌ای مدیریت کنند که به "کار مهم کشور لطمه نخورد."

هرچند رویه آیت‌الله خامنه‌ای در دوران رهبری‌اش، این بوده که از دولت‌ها تا پایان دوران قانونی آنها حمایت کند و حتی روسای جمهوری را هم که مخالف عملکرد آنها بوده، تحمل کرده، اما این بار به نظر می‌رسد مشکلات متعدد ایران حفظ یکدستی نظام جمهوری اسلامی را برای او در اولویت بیشتری قرار داده است.

تحریم، تنگناهای اقتصادی، ناتوانی در مدیریت ویروس کرونا و نارضایتی عمومی، نظام را بیش از همه چهل دهه گذشته در موقعیت متزلزلی قرار داده است.

همین موضوع آیت‌الله خامنه‌ای را بر آن داشته تا شخصا برای حفظ ساختار نظام وارد عمل شود. از این منظر، هشدار امروز آیت‌الله خامنه‌ای، صرفا دفاع از حسن روحانی نبود، بلکه اتمام حجت با کسانی بود که کلیت نظام را به خطر بیندازند.

خط
 
هتک حرمت در میان مردم حرام است و نسبت به مسئولان بیشتر، بخصوص در میان مسئولان بالای کشور

 

علی خامنه‌ای: هتک حرمت در میان مردم حرام است و نسبت به مسئولان بیشتر، بخصوص در میان مسئولان بالای کشور

آقای ذوالنوری یک روز پس از توئیتی که خواستار اعدام روحانی شده بود، در پیام دیگری که منتشر کرد موضوع استیضاح را بصورت جداگانه مطرح کرده بود.

او نوشته بود: "استیضاح روحانی از دستور خارج نشده، استیضاح به قوت خودش باقی است، پرونده استیضاح دست بنده است ۴۴ نفر امضا کرده‌اند که ۱۱ نفر امضایشان را پس گرفتند. از دیگر نمایندگان خواهش می‌کنیم استیضاح را امضا کنند که اوضاع نابسامان فعلی با استیضاح اقای رئیس جمهور سامان پیدا کند."

اتفاقات اخیر پی از اظهارات حسن روحانی درباره "صلح امام حسن" بود که عده‌ای آن را به مذاکره با آمریکا نسبت داده بودند.

رئیس جمهوری ایران اواخر مهر ماه با ذکر اینکه "از امام حسن باید یاد بگیریم" گفت حسن بن علی در پاسخ به منتقدان صلح با معاویه استدلال کرد "اکثریت قاطع جامعه صلح می‌خواهند و وقتی مردم این را می‌خواهند صلح را انتخاب می‌کنم". او نتیجه گرفت: "امام مجتبی به ما می‌آموزد مرد جنگ باشیم به روز جنگ و مرد صلح باشیم به روز صلح"

اظهارات آقای ذوالنوری واکنشهای گسترده‌ای را دربر داشت، از جمله حسام الدین آشنا، مشاور حسن روحانی که گفته بود که "فحاشی انسان را نه دانشمندتر می‌کند و نه نورانی‌تر."

علی مطهری هم در واکنش به این اظهارات در حساب توییتری خود نوشت: "من مذاکره با آمریکا را در شرایط فعلی به صلاح کشور نمی‌دانم اما معتقدم اظهارنظر هر ایرانی مخصوصا رئیس جمهور در این مورد باید آزاد باشد و نباید موجب توهین و تهدید شود. این که مقام رهبری مخالف مذاکره هستند مانع اظهارنظر دیگران نیست."

آیت‌الله مقتدایی، نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم با اشاره به اظهارات آقای ذوالنوری گفته: "این حرف‌ها به هیچ وجه مورد تأیید بزرگان و علما نیست."

 

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.