رفتن به محتوای اصلی

اکثرا بند سیاسی زندان تهران بزرگ را معترضان آبان تشکیل می‌دهند
خاطره کشته شدگان 98 گرامی باد
26.10.2020 - 06:41

Missing media item.

حائری درباره‌ی خواسته‌ی زندانیان اعتراضات آبان از رئیس قوه‌ی قضاییه می‌گوید: این معترضان در زندان تهران بزرگ از آقای رئیسی چند خواسته دارند، بعضی از آنها اعاده دادرسی را در زندان نوشتند و به ویژه کسانی که وکیل انتخابی نداشتند، خواسته مشخص‌شان این است که برای آنها دادگاه مجدد تشکیل شود. خواسته‌ی بعدی آنها اعمال طرح تخفیف مجازات در رأی نهایی پرونده های‌شان است.»

او گفت: بزرگ‌ترین اذیت و آزار زندانی جا به جا کردن آنها در زندان است و ما را از تیپ ۵ زندان تهران بزرگ به تیپ دو فرستادند، خواسته‌ی زندانیان تهران بزرگ این است که بازهم به تیپ ۵ برگردند. از سودی دیگر درباره‌ی اقلام غذایی در زندان می‌گوید در فروشگاه هم اقلام غذایی دو برابر بود. تنها جنس ارزان و برابر با بیرون سیگار است و واحد پول زندان است و همچنین هرکسی برای ۶ ساعت کار در روز تنها ۳۰۰ هزار تومان در ماه دستمزد می‌گیرد.

ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه دو هفته پیش «سند امنیت قضایی» را در ۳۷ ماده ابلاغ کرده است که از جمله در آن بر اصل قانونی بودن جرم و مجازات، اصل استقلال قضایی و بی‌طرفی، حق رسیدگی علنی، اصل جبران خسارت، حق مبارزه با فساد، منع مطلق شکنجه و رفتارهای تحقیرآمیز، منع بازداشت غیرقانونی و خودسرانه، حق دفاع و انتخاب وکیل، حقوق ویژه زندانیان و محرومان از آزادی تاکید شده است.

متن کامل گفت‌وگو با احمدرضا حائری فعال سیاسی اصلاح طلب و «از متهمان پرونده‌ی موسوم به پنج‌شنبه سیاه اوین» و همچنین جدولی از لیست زندانیان بند سیاسی زندان تهران بزرگ را در ادامه بخوانید:

حائری: اکثرا بند سیاسی زندان تهران بزرگ را معترضان آبان تشکیل می‌دهند

Missing media item.

احمدرضا حائری فعال سیاسی اصلاح طلب و «از متهمان پرونده‌ی موسوم به پنج‌شنبه سیاه اوین» در گفت‌وگو با انصاف نیوز درباره‌ی روزهایی توضیح داد که با تعدادی از معترضان آبان‌ماه در زندان تهران بزرگ سپری کرده بود: «۷۵ روز با زندانیان آبان در زندان تهران بزرگ زندگی کرده‌ام و پس از مشاهده‌ی سیر پرونده‌ی آنها، این سوال برای من پیش آمد آیا حاکمیت نمی‌توانست طور دیگری رفتار کند تا این هزینه‌ی سنگین بر روی دوش مردم نباشد؟ درزمان اعتراضات به دلیل عدم حضور در تهران از نزدیک شاهد ماجرا نبودم، ما می‌دانستیم شورای امنیت کشور این تصمیم (افزایش قیمت بنزین) را اجرا کرده و شورای هماهنگی سران سه قوه این تصمیم را گرفته است.

از آنجایی که نماینده‌ی شهرها با مردم از نزدیک مواجه می‌شدند، پس اگر مجلس در این تصمیم دخالت می‌کرد، تصمیم بهتری می‌توانستند بگیرند. با ابزار رسانه‌ مردم را آرام آرام اقناع کنند که باید بنزین گران شود و درآمد حاصل از آن را در قالب یارانه به مردم می‌دهیم یا طرح جایگزین را در نظر می‌گرفتند. بنده به این جمع‌بندی رسیدم که مشکل مهم ما نقص ساختار حقوقی است، نقصی که موجب می شود در روند تصویب قیمت بنزین که در زندگی مردم تأثیر مستقیم دارد مهمترین رکن قانون‌گذاری کشور، یعنی مجلس را خلع ید کنند، آن افراد تصمیم‌گیر دیگر هم انتصابی هستند و مواجهه مستقیمی با مردم ندارند و در نتیجه این فاجعه پیش می‌آید. معتقدم با توجه به مجموع تحولات یک سال اخیر و به خصوص اتفاقات آبان ماه سال گذشته باید اصلاح طلبی را معطوف به اصلاح ساختار حقوقی و قانون اساسی کنیم. در حقیقت ورود ما به انتخابات ۱۴۰۰ باید از این زاویه باشد.

Missing media item.

در سال ۹۳ در بند ۳۵۰ زندان اوین اتفاقاتی می‌افتد که در آن برخی از زندانیان آسیب می‌بینند، احمدرضا حائری نماینده‌ی خانواده‌ی زندانیان سیاسی در آن زمان بود و در این باره توضیح می‎دهد: بنده در دفاع از زندانیان بند ۳۵۰ اوین در سال ۹۳ نخست به اتهام اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت کشور سه سال و نیم حکم گرفتم که با نقض این حکم در دیوان عالی کشور، در دادگاه تجدیدنظر هم عرض در دادگاه انقلاب به اتهام اخلال در نظم عمومی شش ماه حکم گرفتم. وقتی که در مرداد ماه امسال برای اجرای حکم به اجرای احکام اوین رفتم گفتند چون عنوان اتهامی من اخلال در نظم است باید به زندان تهران بزرگ بروم و مدعی شدند فقط عناوینی چون اجتماع و تبانی را به زندان اوین می‌ فرستند. من را به زندان تهران بزرگ فرستادند. وقتی به تیپ ۵ سالن ۲-۲ زندان تهران بزرگ وارد شدم زندانیانی با حکم اجتماع و تبانی نیز در آنجا بودند و مشخص شد که در حقیقت زندانیان سیاسی و امنیتی را در زندان‌های تهران تقسیم می‌کنند.

اکثرا بند سیاسی زندان تهران بزرگ را معترصان آبان تشکیل می‌دهند. این زندانیان از آذر و دی‌ماه سال گذشته آنجا حضور پیدا کردند و نزدیک به ده ماه است که دوران حبس خود را می‌گذرانند. و برخی هم هنوز بلاتکلیف بودند. ظرفیت هر سالن در تیپ پنج این زندا ۲۵۰ نفر است اما اگر از کف سلول‌ها هم استفاده کنند، حدودا تا ۴۰۰ نفر ظرفیت دارد، معمولا برای تیپ‌هایی که مربوط به جرایم دیگر است، از ظرفیت کف زمین هم استفاده می‌کنند.

Missing media item.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.