رفتن به محتوای اصلی

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم آبان ۹۹
21.11.2020 - 14:07

کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، گزارش نقض حقوق بشر در ایران در هفته چهارم آبان ۹۹ را در فاصله زمانی جمعه ۲۳آبان تا روز جمعه ۳۰ آبان ۹۹ شامل سرکوب و نقض حقوق بشر از طریق اعدام، بازداشت‌های خودسرانه، اذیت و آزار زندانیان و صدور احکام حبس از سوی ارگان‌ها و نهادهای امنیتی منتشر کرد.

روز چهارشنبه ۲۸ آبان‌ماه۱۳۹۹، کمیته سوم مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک، شصت و هفتمین قطعنامه محکومیت جمهوری اسلامی در ایران را از سوی ارگانهای ملل متحد ، با ۷۹رأی موافق به تصویب رساند.
این قطعنامه به  نقض حقوق اولیه انسانی و آزادیهای اساسی و شمار بالای اعدامها و به‌ویژه اعدام نوجوانان و هم‌چنین شکنجه و رفتار بی‌رحمانه در زندانها اشاره کرده و خواستار آزادی دستگیر شدگان اعتراضات سراسری آبان و دی۹۸ شده است. این قطعنامه توسط کانادا و بیش از سی کشور عضو سازمان ملل از جمله آمریکا، انگلستان، آلمان و فرانسه به مجمع عمومی ارائه شده است.

در سالگرد اعتراضات گسترده و سراسری آبان۹۸، فضای سرکوب در ایران بشدت افزایش یافته و در اغلب شهرهای کشور، شاهد حضور یگانهای ویژه سپاه پاسداران در خیابانها هستیم تا مانع هرگونه اعتراض و تجمع مردمی گردند.

مراسم سالگرد شهیدان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ در شهرهای مختلف کشور برگزار شد. مادران و یاران این شهیدان با گذاشتن گل و شمع بر مزارشان، یاد آنها را گرامی داشته و بر دادخواهیشان تاکید کردند.

در کرج، روز ۲۵آبان۹۹، ماموران اجازه ورود مردم به بهشت سکینه برای برگزاری مراسم یادبود شهیدان آبان۹۸ را ندادند. آنها در مقابل مقبره شهدا ایستاده و به مردم می گفتند، دستور داده شده کسی بخاطر سالگرد آبان وارد نشود.

همزمان با سالگرد اعتراضات آبان ۹۸، کانون نویسندگان ایران – با صدور بیانیه ای از خانواده قربانیان و زندانیان اعتراضات مردمی حمایت کرده و خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد.

عفو بین‌الملل- پس از تایید حکم۲۴سال زندان برای صبا کردافشاری آن را «اقدامی بی رحمانه از سوی مقامات ایران» خواند و خواستار آزادی بی درنگ این زندانی شد.

آمریکا – مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در پیامی که در وبگاه وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شد، اعلام کرد آمریکا به زودی علیه عاملان سرکوب اعتراضات آبان ماه اقدام خواهد کرد.

کانادا- روز ۲۹ آبان۹۹، آژانس اطلاعات و امنیت سایبری کانادا در تازه‌ترین گزارش خود، ایران را یکی از بزرگترین تهدیدات استراتژیک علیه کشور خود اعلام کرد.

امریکا- آمریکا عوامل کشتار ماهشهر را تحریم کرد. به گزارش وبسایت وزارت خارجه آمریکا، جمهوری اسلامی سال ۹۸ «دست‌کم ۱۴۸ شهروند ایرانی را در ماهشهر، در حالی که برای پنهان کردن اخبار و شواهد سرکوب گسترده مردم اینترنت را قطع کرده بود، کشت».

اعدام در ایران هفته چهارم آبان:

در هفته گذشته دست کم ۲زندانی در زندانهای تایباد و مشهد اعدام شدند.

روز ۱۸ آبان ۹۹، حکم اعدام یک زندانی بنام «فخرالدین دستیار» به اتهام «حمل و نگهداری مواد مخدر» در زندان تایباد به اجرا در آمد.

حکم اعدام یک زندانی بنام قاسم -غ ۳۴ ساله به اتهام قتل  نیز روز۲۷ آبان ۱۳۹۹، در زندان مشهد به اجرا درآمد.

بازداشت در ایران هفته چهارم آبان:

 در بازه زمانی ۲۳تا ۳۰ آبان ،۹۹ ده ها تن از اقشار مختلف جامعه توسط نیروهای سرکوبگر به طور خودسرانه بازداشت  و به مراکز سرکوب و زندانها منتقل شدند.

روز ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۹، ماموران امنیتی شهرستان پیرانشهر، محمد قادری آذر، از اهالی پیرانشهر، را بازداشت کردند.

همچنین، تعدادی از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر پس از احضار توسط وزارت اطلاعات بازداشت شدند. اسامی این افراد عبارتند از: انور بلیده، موحد مسئول، سلمان زارعی، دکالی، جلالوند و تعدادی دیگر از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی که هویتشان معلوم نیست. اتهام این افراد اختلاس عنوان شده است.

در تهران شهلا جهانبین از امضاء کنندگان بیانیه استعفای خامنه ای به زندان اوین منتقل شد.

۲۰تن از گردشگران که اعضای یک تور بودند توسط نیروهای سرکوبگر بازداشت شدند.

در شوش، دو برادر به نامهای محمد و علی کعبی توسط مأمورین امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند، اتهام این دو برادر و علت بازداشت آنها اعلام نشده است.

در یاسوج، یک شهروند به نام کوروش پایدار، پس از حضور در ستاد خبری اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت و به زندان یاسوج منتقل شد.

روز  ۲۷ آبان‌ماه ۹۹، فعال مدنی آرشام رضایی، در تهران، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد .

در پیرانشهر شش شهروند به اسامی نجم الدین سخنور، شورش عبدالله نژاد، صلاح آجی، رحمان آجی، اسماعیل حاجی عبدالله، علی جولا بازداشت شده و به محل نامعلومی منتقل شدند.

احضار در ایران هفته چهارم آبان:

اراک– ۱۳تن از شهروندان اراکی در پی انتقادی که به نماینده مجلس علی اکبر کریمی کرده و در شبکه های اجتماعی منتشر کرده بودند، به دادگاه احضار شدند. این شهروندان از کارگران شرکت هپکو و نیروگاه اراک می باشند.

اذیت و آزار وفشار بر زندانیان در ایران هفته چهارم آبان:

اذیت و آزار و فشار بر زندانیان به خصوص زندانیان سیاسی توسط مأموران و کارگزاران نظام در زندانها همچنان ادامه دارد. حقوق زندانی در زندانهای ولی فقیه مطلقا نادیده گرفته می شود از این رو قتل، کشتن زندانی زیر شکنجه، توهین، تحقیر و تجاوز از جمله اقدامات نفرت انگیزی است که علیه زندانیان اعمال می شود.

گرگان – روز چهارشنبه ۲۸آبان ۹۹، یک زندانی ۱۹ ساله به نام محمد دوجی در زندان امیرآباد گرگان بر اثر شکنجه های وحشیانه افسر نگهبان زندان به قتل رسید.

در گزراش تکمیلی از این جنایت آمده است که دو زندانی دیگر به نامهای تیمور مکتوبی و مهران قریشی نیز بشدت مورد ضرب و شتم و شکنجه واقع شده و به بیمارستان (بخش مراقتبهای ویژه) منتقل شده اند.

محمد دوجی و تیمور مکتوبی

شیراز– یک جوان ۲۲ ساله زندانی در زندان عادل آباد شیراز، از سوی سه تن از عوامل مورد حمایت حفاظت اطلاعات زندان مورد تجاوز جنسی گروهی قرار گرفت.

تهران

-در بند۴ زندان اوین شمار زیادی از زندانیان به علت سرمای شدید بیمار شده اند. ویروس کرونا در بند ۴ زندان اوین شیوع پیدا کرده است. ۴ نفر با تست مثبت کرونا و سایر زندانیان بدون انجام تست در کنار هم نگهداری می شوند و هیچ قرنطینه‌ای وجود ندارد

-حکم ضد انسانی ۸۰ ضربه شلاق بر پیکر یک نوکیش مسیحی به نام صاحب فدایی، محبوس در زندان اوین روز ۲۵آبان۹۹ به اجرا درآمد.

-منیره عرب شاهی زندانی سیاسی محبوس د ر زندان اوین به  علت اعتراض به پوشیدن چادر هنگام ملاقات خانوادگی از دیدار با خانواده اش محروم شد.

کرج

 – یاسمن آریانی در زندان کچویی کرج به کرونا مبتلا شد. آقای پاک‌‌نیا وکیل این زندانی، گفت، یاسمن آریانی با اعلام مثبت شدن تست کرونا به همراه ۵ زندانی دیگر به سلول بدون امکانات منتقل شده است.

– زندانی سیاسی رضا محمدحسینی محبوس در زندان رجایی شهر به علت امتناع از پوشیدن لباس زندان و اعتراض به دستبند و پابند توسط ماموران زندان مورد ضرب وشتم و توهین قرار گرفت.

اردبیل

– دو برادر زندانی سیاسی به نامهای رضا و علی واثقی که از فعالان مدنی می باشند، بدون رعایت اصل تفکیک جرائم از بند ۱۶ به بند ۵ و ۲ منتقل شدند.

– سیدسامان حسینی، زندانی سیاسی کُرد اهل سردشت که در زندان اردبیل محبوس است از حق مرخصی محروم می‌باشد. وی از اسفند۹۷ در زندان به سر می برد.

ارومیه

-یک زندانی به نام حجت کاظم نژاد ۳۰ ساله اهل ارومیه برغم پایان دوران محکومیت اش آزاد نشد. وی در اعتراض دست به اعتصاب غذا زد و لب خود را با چسب مایع بست.

– روز ۲۹ آبان۹۹، جهت فشار هر چه بیشتر بر زندانیان سیاسی، گارد ویژه زندان با مراجعه به بند زندانیان سیاسی، پس از بازرسی و توقیف میزان زیادی از وسایل شخصی این زندانیان اقدام به انتقال کلیه ۵۱ زندانی سیاسی این بند به بند فوق‌امنیتی جدیدی به نام خوابگاه ۱۰ (بند هدایت)‌ کردند.

چهار زندانی سیاسی کُرد به نام‌های علی محمدی‌مقدم، کیوان رشوزاده، کامران قاسمی و امید سعیدی در سلول‌های انفرادی زندان مرکزی ارومیه بدون حق تماس و ملاقات با خانواده در اعتصاب غذا به‌سر می‌برند.

تداوم اعتصاب غذای خشک سه زندانی سیاسی در بند جوانان زندان ارومیه

– دادگاه انقلاب ارومیه با درخواست آزادی مشروط آران (مجید) تیباش، زندانی سیاسی کُرد در زندان ارومیه مخالفت کرد.

آزادی مشروط زندانی سیاسی آران تیباش

صدور احکام در ایران هفته چهارم آبان:

تهران

– دیوان عالی کشور، درخواست اعاده دادرسی ناصر نورد گل‌تپه نوکیش مسیحی را رد کرد. او پیش از این به ۱۰سال حبس تعزیری محکوم شده بود و در حال سپری کردن دوران زندان خود است.

– زندانی سیاسی سابق سینا ظهیری حکم ۵سال زندانش تایید و به زندان اوین منتقل شد. وی در اسفند ۹۷ بازداشت و با وثیقه آزاد شده بود. اتهام وی « ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران» بوده است.

-کامیار ذوقی، دانشجوی دانشگاه تهران و از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، به پنج سال زندان محکوم شد.

-شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب حکم دوسال حبس را برای آقای صادق عباسی صادر کرد. دستگاه قضاییه بدون ارسال احضاریه برای آقای صادق عباسی از بازداشت شدگان سال ۹۶، جهت تحمل محکومیت، برای کفیل او نامه توقیف وثیقه ارسال کرده است. حکمی که تنها دلیل صدور آن خویشاوندی ایشان با دو تن از قتل عام شدگان سال ۶۷ می‌باشد.

محکومیت یک شهروند تنها بدلیل رابطه خویشاوندی با زندانیان سیاسی قتل عام شده سال ۶۷صادق عباسی

ارومیه– روز ۲۶ آبان ۹۹ ، آیناز زارع، زندانی سیاسی ١٧ ساله محبوس در بند زنان زندان مرکزی ارومیه از سوی دادگاه ویژه اطفال و نوجوانان به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم گردید.

قتل در ایران هفته چهارم آبان:

خرم آباد– یک زندانی ۲۷ ساله اهل هرسین و ساکن نورآباد لرستان بنام فرهاد وثوقی در زندان مرکزی خرم آباد زیر شکنجه های وحشیانه نیروهای امنیتی این زندان به قتل رسید. برادر فرهاد وثوقی ضمن تایید این خبر گفت جسد برادرش را در پزشکی قانونی خرم آباد مشاهده کرده که وی بطرز فجیعی مورد شکنجه قرار گرفته است.

قتل یک جوان ۲۷ ساله زیر شکنجه در زندان مرکزی خرم آبادفرهاد وثوقی

اهواز– یک زندانی به نام «علی بترانی»۳۰ساله و اهل اهواز در زندان شیبان به علت تاخیر در انتقال به بیمارستان جان سپرد.

اورامان-شامگاه سه شنبه ۲۷آبان۹۹، یک شهروند به نام سعدی رستم زاده فرزند صاحب و اهل روستای اورامان تخت در استان کردستان در اثر شلیک مستقیم ماموران حکومتی به قتل رسید.

قتل یک شهروند در کردستان با شلیک مستقیم ماموران حکومتیسعدی رستم زاده

اشنویه– چهارشنبه ۲۸آبان، ماموران نظامی مرزبانی در مرزهای اشنویه از توابع آذربایجان غربی با شلیک مستقیم به سمت کولبران، دو کولبر به نامهای هاکان محمدزاده و وسیم فردین زاده را به قتل رساندند.

قتل دو کولبر توسط ماموران حکومتی در مرزهای اشنویههاکان محمد زاده و وسیم فردین زاده

کرونا در زندانهای ایران هفته چهارم آبان:

خبرهای دریافتی حاکی از شیوع کرونا در بند ۴ زندان اوین و ابتلای زندانیان سیاسی و جرائم عادی به این ویروس است. این در حالی است که مسئولین زندان هیچ اقدامی برای جلوگیری از شیوع بیماری نکرده و بیماران مبتلا را در کنار سایر زندانیان رها کرده اند. سرمای شدید و نداشتن گرمایش در بند ۴ زندان اوین، باعث بیماری شمار زیادی از زندانیان شده است. ۴ نفر با تست مثبت کرونا و بقیه زندانیان بدون انجام تست در کنار سایر زندانیان محبوس هستند و هیچ قرنطینه‌ای وجود ندارد. در حال حاضر، دستکم ۴ تن از زندانیان محبوس در بند ۴ به اسامی غلامرضا آبانلو، محمدرضا جهانبانی، محمدرضا توسلی و محمد غفاریان به کرونا مبتلا شده و تست آنها مثبت اعلام شده است.

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته سوم آبان ماه ۹۹ را اینجا بخوانید

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کانون حقوق بشری نه به زندان
کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.