رفتن به محتوای اصلی

ویدئوهای دوربین‌های مدار بسته ترکیه از نحوه ربودن و قاچاق حبیب اسیود به داخل ایران
17.12.2020 - 07:36
 
اسکای‌نیوز با دسترسی به پرونده‌های مقابله به تروریسم ترکیه و تصاویر دوربین‌های مدار بسته، گزارش مستندی از نحوه «فریب حبیب اسیود برای سفر به ترکیه، ربودن او در استانبول و قاچاق او به ایران» منتشر کرد.
براساس این گزارش یک زن (صابرین سعیدی) او را برای «قراری عاشقانه» به استانبول کشانده است. اما سعیدی در واقع یک جاسوس بوده و گزارش‌های تایید نشده‌ای در مورد پیشنهاد مبلغ قابل توجهی پول نیز منتشر شده است.
این ویدئو دقیقا نشان می دهد که مقامات امنیتی ترکیه درجریان ربایش آقای حبیب اسیود بوده اند و زمانی که رابطه ایران و ترکیه بر سر موضوع شعر خوانی اردو غان "ارس" تنش الود شد مقامات ترکیه ویدو های دور بین های مدار بسته را به خبرنگاراسکای‌نیوز قرار گرفت.
 
 Missing media item.

 دوستان و خانواده این فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی و رهبر پیشین «جنبش النضال» از جامعه بین‌المللی و اتحادیه اروپا خواسته‌اند هر چه زودتر برای نجات جان اسیود اقدام کنند. شنبه گذشته روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمد نیوز و ساکن فرانسه که مشخص نیست چگونه مهرماه ۹۸ به داخل ایران انتقال یافته بود، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» اعدام شد. اکنون خانواده اسیود نگران امنیت جانی او است.

پیش‌تر گزارش‌هایی از نقش یک شبکه قاچاق مواد مخدر در ربودن و انتقال او به ایران منتشر شده بود.

اسکای نیوز به نقل از مقامات ترکیه می‌نویسد که یک «زن جاسوس» در فریب اسیود و کشاندن او به استانبول نقش داشته است. به این ترتیب که سعیدی، حبیب اسیود را نهم اکتبر به استانبول می‌کشاند و پس از ملاقات با او در یک پمپ‌بنزین، به کمک چند مرد دیگر اسیود را بیهوش کرده به خانه‌ای در شرق ترکیه در نزدیکی مرز مشترک با ایران انتقال می‌دهند.

یک روز بعد همان خودروی سفیدرنگی که به نظر می‌رسد اسیود را به خانه نزدیک مرز انتقال داده بود، در حال حرکت به سمت مرز ایران مشاهده می‌شود. دو روز پس از ناپدید شدن اسیود، تصاویر «اعترافات» او علیه خودش در صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش می‌شود که به نقش داشتن در حمله به مانور نظامی جنوب ایران اعتراف می‌کند. شیوه سنتی جمهوری اسلامی علیه مخالفان در چهار دهه گذشته که به «اعترافات اجباری» شهرت دارد.

 

خانواده اسیود می‌گویند این اعترافات اجباری، زندگی او را در خطر قرار داده. بسیاری ناظران سرویس اطلاعاتی ترکیه را به همکاری با وزارت اطلاعات ایران در زمینه ربودن مخالفان متهم می‌کنند. اتهامی که مقامات ترکیه آن را رد کرده‌اند.

بر اساس گزارشی که اسکای‌نیوز منتشر کرده، تصاویر دوربین‌های مدار بسته فرودگاه استانبول، زنی نسبتا جوان و با حجاب را نشان می‌دهد که ماسک به صورت دارد. این زن که به نظر می‌رسد پس از انجام عملیات به ایران بازگشته، با چند مرد دیگر در ارتباط است. دو نفر از آن در تصاویر دوربین‌های مدار بسته یک فروشگاه ابزار فروشی مشاهده می‌شوند که در حال خریدن طناب هستند.

اسکای نیوز می‌نویسد: در «توطئه قاچاق اسیود» به داخل ایران چند نفر در دو طرف مرز همکاری کرده و نقض داشته‌اند. بنابراین گزارش کارآگاهان و ماموران اطلاعاتی با کنار هم قرار دادن تصاویر دوربین‌های مدار بسته موفق به دستگیری چند نفر شده‌اند.

 

دانمارک :سه 'عضو" جنبش آزادیبخش عربی الحواز" را به اتهام جاسوسی برای عربستان دستگیر کرد

 
 
دوشنبه, فوریه 3, 2020 - 20:02
 
گفت و گوی تلفنی با یاسین اهوازی
بنا بر گزارش مطبوعات دانمارک ،امروز دوشنبه سوم فوریه ، سه عرب ایرانی متهم به جاسوسی برای عربستان سعودی از سوی دستگاههایی امنیتی دانمارک دستگیر شدند. این سه نفر عضو یک گروه جدایی طلب با نام 'جبهه ازادیبخش عربی الحواز' می باشند. این سه عرب ایرانی پیش از این در خطر ترور از سوی سرویس های امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفته بودند . از آنجا که این سازمان جدایی طلب عرب اعلام کرده بود که در حمله به رژه نظامیان در اهواز دست داشت اند . پس از مدتی از سوی پلیس دانمارک بازداشت و پس از یک روز آزاد می شوند
Missing media item.

از آنجا این به اصطلاح جبهه آزادی بخش عربی  از سوی عربستان سعودی حمایت مالی- امنیتی  می شوند با گرفتن وکیل های گران قیمت بلافاصله از زندان آزاد می شوند و این بار پلیس دانمارک سه نفر را  بعنوان جاسوس عربستان مورد محاکمه قرار می دهد.بنا بر اطلاعات پلیس دانمارک این سه تن از سال 2012 تا سال 2018 برای عربستان سعودی جاسوسی می کردند و یک عضو دیگر این جنبش در هلند دستگیر شده است و تلویزیون ماهواره ای این سازمان که از کشور هلند پخش می شد از صبح امروز تعطیل شده است

 

فین بورش اندرسن،‌ رئیس سرویس اطلاعاتی دانمارک روز دوشنبه در جریان یک کنفرانس خبری تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده این سه تن طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ به نفع دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی جاسوسی می‌کردند.

آقای اندرسن در ادامه یادآور شد: افراد دستگیر شده متهم‌اند که اطلاعاتی را از افراد و شرکت‌های مختلف در دانمارک و خارج از کشور جمع آوری کرده‌اند.

سه مظنون دستگیر شده که خبرگزاری‌ها و مقامات امنیتی دانمارک هویت آنها را فاش نکرده‌اند در این کشور اقامت داشته و از چند ماه قبل تحت نظر بودند.

گفته می‌شود که سه فرد بازداشت شده از نوامبر سال ۲۰۱۸ تاکنون به ظن «ترویج تروریسم» تحت پیگرد قضایی قرار داشتند.

بنا بر اطلاعات پلیس دانمارک این سه تن از سال 2012 تا سال 2018 برای عربستان سعودی جاسوسی می کردند:

https://ekstrabladet.dk/112/tre-personer-sigtes-fo...

 

 شایان دکر است که صبح ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ در جریان برگزاری رژه نیروهای مسلح در اهواز، در پی حمله تروریستی، چند فرد مسلح مراسم رژه را به رگبار بستند. تعداد کشته شدگان ۲۵ نفر و مجروحان این حادثه بین ۶۵ تا ۷۰ نفر اعلام شد.

این حادثه حدود ساعت ۹ صبح توسط ۴ نفر که سلاح‌های خود را از قبل در محل رژه مخفی کرده بودند رخ داد. در این حمله، حین اجرای رژه نیروهای مسلح در بلوار قدس اهواز افرادی با لباس مبدل سپاه و بسیج از پشت جایگاه مسوولان به سمت مسوولان و مردم حاضر در محل تیراندازی کردند که در این اقدام تعدادی از مردم کشته یا زخمی شدند.

گروه‌های وابسته به الاحوازیه با نشر پوستری مسئولیت حمله به رژه اهواز را بر عهده گرفتند

 

همچین به ادعای تابناک از نشریه وابسته به محسن رضایی «بمب‌گذاری در فرمانداری اهواز، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، سازمان مسکن و شهرسازی، شرکت طرح توسعه نیشکر خوزستان، چاه شماره ۱۷۹ نفت، دو محل از خطوط لوله ورودی و خروجی منتهی به چاه ۱۷۹، خطوط لوله نفت آبادان به ترتیب در دهم شهریور ۱۳۸۴ و ۷ آبان ۱۳۸۴»،] به نوشتهٔ شرق انفجار دو بمب در روز بیست و سوم مهر ماه سال ۱۳۸۳ در خیابان نادری و کشته شدن شش شهروند اهوازی و طبق نوشتهٔ ایسنا حمله به یک کلانتری در اهواز در اردیبهشت ۱۳۹۶ و کشته شدن دو نفر از کارکنان کلانتری (گرچه مقامات در اخبار اولیه مسئولیت آن را مستقیماً متوجه گروه «الاحوازیه» ندانستند اما آن را اقدام تروریستی از طرف «گروه‌های جدایی‌طلب» عنوان کردند) از جمله فعالیت‌های این گروه بوده‌است

 رادیو فردا:

دانمارک روز دوشنبه ۱۴ بهمن اعلام کرد که سه عضو گروه «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» را به اتهام جاسوسی برای عربستان سعودی بازداشت و تفهیم اتهام کرده است.

اداره امنیت و اطلاعات دانمارک می‌گوید که این سه ایرانی در رینگستد، واقع در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی کپنهاگ و به اتهام جاسوسی از افراد و شرکت‌ها برای نهادهای امنیتی عربستان سعودی از سال ۲۰۱۲ و به مدت شش سال، بازداشت شدند.

فرد چهارم در شهر دلفت هلند و به اتهام طراحی یک یا چند مورد حمله مسلحانه در ایران و عضویت در یک گروه تروریستی بازداشت شده است.

فین بورش آندرسن، رئیس اداره امنیت و اطلاعات دانمارک، در بیانیه‌ای گفت: «این یک پرونده بسیار پیچیده‌ است که به کشیدن شدن اختلافات بين عربستان سعودی و ایران به کشور ما مربوط می‌شود».

به احتمال زیاد جلسه مقدماتی دادرسی سه نفری که در دانمارک دستگیر شده‌اند روز سه‌شنبه برگزار خواهد شد و در صورت اثبات اتهام ممکن است به حبس ابد که در دانمارک معمولا ۱۶ سال است، محکوم شوند.

هیچ اطلاعاتی در مورد افراد بازداشت شده از جمله جنسیت و سن آنها منتشر نشده است.

فین بورش آندرسن گفت بازداشت‌های دانمارک مربوط به بازداشت یک مرد ۴۰ ساله در هلند است.

پلیس هلند نیز اعلام کرد که «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» یک شاخه نظامی دارد و در ایران حملات مسلحانه انجام داده که در اکثر موارد اهداف آن سپاه پاسداران و یا تاسیسات و میادین نفت و گاز بوده است.

در عین حال گفته می‌شود که این بازداشت‌ها با عملیات پلیس در سال ۲۰۱۸ در واکنش به طرح ترور یک یا تعداد بیشتری از مخالفان حکومت ایران در دانمارک ارتباط دارد. هنگام این عملیات ارتباط جزیره‌ای که کپنهاگ در آن قرار دارد با بقیه دانمارک قطع شد.

در اکتبر ۲۰۱۸ یک شهروند نروژی ایرانی‌تبار که نام او اعلام نشده به ظن کمک به نهادهای امنیتی ایران برای «عملیات در خاک دانمارک» و مشارکت در یک طرح ترور بازداشت شد. این مظنون ارتکاب هر عمل خلافی را تکذیب کرده و اکنون در انتظار محاکمه تحت بازداشت است.

دولت ایران «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» را مسئول حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح در ۳۱ شهریور پارسال می‌داند که در جریان آن حداقل ۲۵ نفر کشته شدند. اما این گروه خشونت را محکوم کرده و می‌گوید در این حمله نقشی نداشته است.

رئیس اداره امنیت و اطلاعات دانمارک افزود یک مامور نهادهای اطلاعاتی ایران که اکنون در دانمارک نیست به خاطر اینکه رابط شهروند نروژی بوده غیابا به حبس محکوم شده است. اطلاعات بیشتری در این مورد ارائه نشده است.

گروه «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» فعالیت‌های خود را از سال ۱۳۸۴ شروع کرده است. این گروه می‌گوید برای «استقلال استان خوزستان و جدایی آن از ایران مبارزه» می‌کند. جمهوری اسلامی ایران این گروه را «تروریستی» می‌داند.

این گروه همچنین از جمله تشکیلاتی است که وزیر خارجه آمریکا به دیپلمات‌های این کشور دستور داده بود که تماس خود را با آنان محدود کنند.

فعالیت‌های این گروه بر روابط جمهوری اسلامی با سایر کشورها هم تاثیر داشته است.

پس از حمله به رژه نیروهای مسلح ایران در ۳۱ شهریور پارسال، ایران سفیران هلند، دانمارک و کاردار موقت بریتانیا را احضار کرد و نسبت به فعالیت‌های این گروه در این کشورها اعتراض کرد.

پیش از این حادثه، دولت هلند در تیرماه پارسال دو نفر از کارمندان سفارت ایران را از این کشور اخراج کرد. این اخراج به ماجرای کشته‌شدن احمد مولا ابوناهض مشهور به احمد نیسی، مؤسس «جنبش عربی آزادی‌بخش الاحواز» نسبت داده شد.

آقای نیسی ۱۷ آبان سال ۹۶ مقابل منزلش در شهر لاهه به قتل رسید.

آبان پارسال نیز دولت دانمارک در اعتراض به تلاش ایران برای حمله به یک عضو «جنبش عربی آزادی‌بخش الاحواز» سفیرش را از تهران فراخواند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.