رفتن به محتوای اصلی

"نقش معلمان در رشد جنبش های اجتماعی" محبوبه فرحزادی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان
16.01.2021 - 02:13

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی این جمعه ۲۶ دی ۹۹ ( ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱ )

میهمان: محبوبه فرحزادی - عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان
این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران- ۱۸:۳۰ عصر اروپا ، ۱۲:۳۰ شرق آمریکا و کانادا در کانال و گروههای متعدد تلگرامی برگزار می شوند. از جمله در گروه تلگرامی "به یاد رفیق رئیس دانا، برای عدالتخواهان"

در لینک :https://t.me/joinchat/VDmNcphXJ7HBeRkq

سوالات مطرح شده در جلسه : 

  • ·        درود وخوش آمد به شما !  این پرسش پیش می آید که زنجیره ی مطالبات مشترک بین بخش های مختلف جامعه  آیا ضرورتا به تشکل مشترک هم نیازدارد یا اینکه ضرورت هماهنگی و همبستگی اجتماعی باحفظ سازمان های مستقل صنفی را چاره ی کار میدانید ؟
  • ·        کانون صنفی معلمان بیستمین سال فعالیت خود را پشت سر گذارد . طی این بیست سال فعالیت  با توجه به شرایط امنیتی حاکم بر جامعه  ، کانون صنفی معلمان چه دستاورها و چه محدودیت هایی داشته است ؟ شما رمز فائق شدن بر محدودیت ها و توفیق  تثبیت کانون صنفی را درچه میدانید ؟
  • ·        کالاسازی آموزش یکی از تهاجمات سنگین سرمایه داری ایران به فرهنگ و آموزش و پرورش و خلاف اصول قانون اساسی بوده و هست . شیوع کرونا و عدم امکان حضور دانش آموزان در مدارس هم مانع از آن نشد که آموزش و پروزش نسبت به کالایی سازی آموزش تجدید نظر کند و با بکارگیری روشهای پر هزینه برای خانواده های دانش آموزان ،به برگزاری آموزش آنلاین را برقرار کرد بخش های زیادی از دانش آموزان خانوارهای فقیر و کم درآمد را از تحصیل محروم کرد و از رهگذر تعداد قابل توجهی از دانش آموزان متاسفانه در جای جای کشور مان اقدام به خودکشی کردند. در حالیکه به راحتی میشد آموزش از طریق تلویزیون برای همه سطوح در ساعات و روزهای مختلف سازماندهی شود و کانال های مختلف تلویزیون در این مسیر بکار گرفته شوند . کانون صنفی معلمان چه پیشنهادات و اقداماتی را برای مقابله با این کالاسازی آموزش داشته ویا دارد ؟
  • ·        متاسفانه  هنوز تعدادی از معلمان ایران در سراسر کشور با حکم های قضایی ناروا در زندان به سر می برند. این در حالیست که دزدان و اختلاسگرانی با توجه به افشای جرمهاو حتی محکومیت آزادانه زندگی می کنند . چه ارتباطی بین سخت گیری علیه معلمان و سهل گیری  برای مفسدان اقتصادی و اجتماعی وجود دارد ؟
  • ·        متاسفانه در جای جای کشورمان دانش آموزان بخاطر اینکه به فضای مجازی دسترسی ندارن و گوشی و تبلت ندارند و در فقر اقتضصادی به سر می برندبه واسطه ی فشارهای روانی ناشی از این مشکلات دست به خودکشی می زنند  شما این موضوع را چگونه تحلیل می کنید ؟
  • ·        نظرتان در باره اینکه جنبش صنفی معلمان از حالت شهر و استانی باید به یک تشکل اتحادیه ای کشور تبدیل شود چیست ؟ اگر بلی در حال حاضر، ارزیابی شما از حرکت به این سمت چیست و چگونه تحقق می پزیرد؟
  • ·        قبل از قیام ۵۷ حتی قبل از سال ۵۷ اگر اعتصابی صورت میگرف بخصوص در بخش فرهنگ و دانشجویی حاکمیت شاه بخشی از خواسته های فرهنگیان و دانشجویان را پاسخ میداد اما در این رژیم نه علت چیست؟
  • ·        چطور و چگونه می توانیم عادات زشت  مانند دروغ گویی را در جامعه  کاهش دهیم؟
  • ·        به نظر شما رشد تعداد  مدارس خصوصی و کالایی شدن آموزش چه نتایجی برای جامعه ما داشته است ؟
  • ·        خانم فرحزادی عزیز ۴۰ سال است که همه ما آزادیخواهان و عدالت طلبان از اتحاد و همراهی و همصدایی صحبت میکنیم - فکر میکنید چرا همصدایی و همراهی صورت نمیگیرد و فقط در حد حرف باقی می ماند ؟ آیا معلمان توانسته اند در عمل همصدا و متحد باشند ؟ اگر نه دلیلش چه بوده و راه حل چیست ؟
  • ·        آیا ممکن هست که لطف کنید کمی بیشتر در مورد تجربه خودتان در مورد تدریس به کودکان کار برایمان بگویید ؟
  • ·        سرنوشت تاسف بار قشر کودکان و نوجوانان کمتر برخوردار روستاهای دوردست و حاشیه شهرها و حتی گاهی داخل شهرها را شاهد هستیم که از هیچگونه کمک آموزشی برخوردار نیستند ، چگونه میتوان یک حرکت همه جانبه‌ای را سامان داد تا شتابی را در این عرصه داشته و برای دولت و حکومت مکانیزمی نو را تعریف کرد؟
  • ·        ارتقا مستمر دانش و بینش معلمان و نیز رشد فرهنگی و سیاسی معلمان در اکثر جوامع  بسیار  حائز اهمیت است.
  • ·         میزان اهمیت و توجه سیستم و نظام آموزشی و تربیتی ایران در این زمینه تا چه حد می باشد؟
  • ·        همکاری بین انجمنهای صنفی با جنبش زنان و جنبش دانشجویان چگونه است؟
  • ·        آیا در کنار مطالبات صنفی معلمان، اجرای موادی از قانون اساسی از جمله تحصیل رایگان نمی تواند جز خواسته های معلمان و ارائه به عموم مردم قرار گیرد؟
  • ·        خانم فرحزادی عزیز من به ضرورت تغییر بنیادی و ساختاری در این سیستم معتقد هستم ولی متوجه شده ام که یکی از روشهای دشمن مشغول کردن ما به جنگ با کسانی ست که از اصلاحات به هر شکل آن صحبت میکنند ، حتی اصلاحاتی که با کمک جنبش های مدنی و فشار مردم به حکومت تحمیل میشود .  به عنوان کسی که اصلاح طلب به مفهوم اصلاح  پذیر بودن این حکومت نیست، میخواستم بپرسم که آیا تشکلهای صنفی در واقع تلاش برای تحمیل یک سری اصلاحات به حکومت نیست ؟
  • ·        بادرود خانم فرحزادی عزیز همرزم وهمکارم در"کانون مستقل معلمان" که درمیان راهپیمائی ،هان میلیونی واعتصابات سال۵۷ معلمان انقلابی همدیگر را پیدا کردیم ، درشرایط سختی مجمع عمومی کانون را تشکیل دادیم وهیئت رئیسه کانون۱۳ نفره انتخاب شدند، وباتشکیل کمیته های مختلف،شامل کمیته ،نشر،تدارکات، مالی، وارتباطات،(کمیته تشکیلات)که درآون مسیولیتش را داشتم تنها فعالیت کانون را به تهران ومناطق ۱۹ گانه آنروز محدود نکردیم ، تونستم با تماس وارتباط با استان ها تقریباََ کانون مستقل را سراسری نمودیم وکمیته نشر نشریه معلم را بطور ماهانه بین معلمین در اکثر نقاط وحتی دکه های  روزنامه فروشی هم گسترش دادیم ، البته به همین جرم جزء ۳۰ نفر اول" پاکسازی"بودیم ودرنهایت زندان نصیب مون شد، زیرا علاوه بردنبال کردن مشکلات صنفی نسبت به مسائل اجتماعی وسیاسی ودفاع از کارگران و... غافل نماندیم ودر دولت بازرگان مسئله تحصیل رایگان وتعطیلی مدارس ملی وازبین بردن تبعیض آموزش بین مناطق شمال شهر وجنوب ومحرومیت بخش بسیاری ازکودکان هم پردختیم ،آیا از تجربیا ت" کانون مستقل معلمان" توسط کانون صنفی استفاده میشود؟باسپاس
  • ·        خانم میرهادی در یکی از فیلمهایی که ازشان تهیه شد، گفتند که پاکسازی در آموزش و پرورش در زمان خانم فرخ رو پارسا آغاز شد و همان موقع ایشان به خانم پارسا اعتراض کردند. ایشان معتقد بودند پاکسازیهای بعد از انقلاب ادامه کار ایشان قبل از انقلاب بود. نظر شما در مورد این پاکسازی بزرگ چیست و چه اثری بر آموزش و پرورش ایران داشت؟
  • ·        با توجه به اینکه متاسفانه تعداد معلمان آگاه و فعال چون شما در جامعه ما انگشت شمار است و کانون های صنفی معلمان نتوانسته اند معلم ها را جذب کنند. لطفاً مشخصاً در باره ی نقش معلمان در رشد جنبش های اجتماعی بفرمایید
  • ·        همه فعالین صنفی، از جمله فعالین صنفی معلمان، خواهان تامین اجتماعی و مواد دیگری از قانون اساسی هستند.
  • ·        همه را به تجمع در مقابل مجلس، وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی و غیره دعوت می کنند تا مطالبات صنفی را ارائه کنند. اگر این راه حلها، که مطالبه از حاکمیت است، پیش روی مردم هست پس چرا نباید مطالبه انتخابات آزاد و بدون رد صلاحیت شورای نگهبان به مطالبه عمومی تبدیل شود؟ تا افراد مناسبتری در این نهادها جایگزین شوند و مطالبات صنفی موثرتر شود؟
  • ·        به گمانم مهمترین مسئله کانون های صنفی معلمان ناتوانی در جذب نیرو است ! اگر قضات ببینند معلمان از پشتوانه نیرومندی برخوردارند جرأت صدور احکام ناعادلانه علیه معلمان را نخواهند داشت. ذی نفعان کار معلمان جامعه است. کانون های صنفی معلمان چه کنند که جامعه را با خودهمراه کنند ؟
  • ·        با درود به رفقا راحله طارانی و فروغ اسد و خوش آمد به مهمان برنامه، سوالم این است که کانون صنفی معلمان در زمینه اصلاح نظام و محتوای آموزشی به سمت نظام آموزشی مردمی و دموکراتیک و محتوای آموزشی انسانی و مترقی(اعم از حوزه آموزش جنسی، مناسبات برابر، حقوق بشر، پیوند کودک و طبیعت و....) چه فعالیت‌هایی داشته است؟
  • ·        لطفا تفاوت واموزش وپرورش امروز با قبل انقلاب چیست در چه زمینه های رشد داشته وبهبود یافته ؟

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

راحله طارانی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.