رفتن به محتوای اصلی

آژیر قرمز در بورس؛ سهامداران با شعار «مرگ بر روحانی» و «بی‌شرف، بی‌شرف»
19.01.2021 - 11:49

- سهامداران خشمگین که ریزش‌های پیاپی را برنامه‌ریزی از سوی شرکت‌های دولت و مافیاهای وابسته به حکومت می‌دانند تجمع بزرگی در مقابل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران برگزار و با سر دادن شعارهایی علیه دولت و فساد اقتصادی، پرچم این سازمان را پایین کشیدند.
- یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از اولتیماتوم یک هفته‌ای مجلس به فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی برای ساماندهی به بازار بورس خبر داد.
- بازار بورس ایران از سال گذشته به منبع جبران کسری بودجه شرکت‌های دولتی تبدیل شد؛ تبلیغات گسترده حکومتی برای کشاندن سرمایه مردم به بازار بورس از پاییز گذشته سازماندهی شد. 

 

دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۹ برابر با ۱۸ ژانویه ۲۰۲۱

 شاخص بورس ایران امروز دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۹ با ریزش ۳۶هزار واحد دیگر روبرو و زیان هنگفتی به سهامداران وارد شد. سهامداران خشمگین با تجمع مقابل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، پرچم این سازمان را پایین کشیدند.

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه ۲۹ دی‌ماه با ریزش ۳۶ هزار و ۹۹۰ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۴۹ هزار و ۷۲۱ واحد کاهش پیدا کرد و به نیمه اول کانال ۱.۱ میلیون واحدی رسید. بیش از ۹۰ درصد نماد‌های بورسی منفی  شده و مسیر ریزش در پیش گرفتند.

عمده این ریزش، تحت تأثیر کاهش قیمت سهام فولاد، فملی، فارس، شستا، کگل، کچاد و تاپیکو است. امروز شاخص کل ۳.۱۲ درصد و شاخص هم‌وزن ۱.۷۸ درصد کاهش داشت که نشان می‌دهد حجم مبنا به کمک نماد‌های کوچک بازار آمده. معاملات امروز به قدری بی‌رونق بود که صف‌های فروش بیشتر از کل معاملات روزانه ارزش داشتند.

در رکوردی بی‌سابقه بیش از هشتاد درصد نماد‌های بازار سرمایه امروز بیشتر از سه درصد ارزش سهام خود را از دست دادند. این روند تا جایی پیش رفت که ۷۴ درصد نماد‌ها که تعدادشان به ۴۵۳ نماد می‌رسد شاهد تشکیل صف فروش بودند و مجموع ارزش صف‌های فروش به رقمی حدود ۹ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان رسید. به بیان دیگر ۹ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان نقدینگی آماده خروج از بازار سرمایه ایران بوده است!

 

بورس در روز شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ نیز با ریزش ۴۳  هزار واحدی روبرو شد. تحلیلگران معتقدند با توجه به شرایط بازار و صف‌های فروش سنگین، احتمال ادامه‌دار بودن این روند تا پایان معاملات وجود دارد.

 

سهامداران خشمگین که ریزش‌های پیاپی را برنامه‌ریزی از سوی شرکت‌های دولت و مافیاهای وابسته به حکومت می‌دانند تجمع بزرگی در مقابل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران برگزار و با سر دادن شعارهایی علیه دولت و فساد اقتصادی، پرچم این سازمان را پایین کشیدند.

 

«بی‌شرف، بی‌شرف»، «مرگ بر روحانی»، «ناظر بازار ما، گوسفند بازار ما»، «مرگ بر این دولت مردم فریب»، «روحانی دروغگو کجایی؟ کجایی؟» و «مرگ بر مفسد اقتصادی» از جمله شعارهای مردم خشمگین در تجمع امروز بود.

 

حسینعلی حاجی ‌دلیگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۹ اعلام کرد که  «در روزهای اخیر بیش از ۵۰۰ پیامک از مردم رسیده که همگی از ریزش روزهای اخیر در ارزش سهام بورس گله‌مند و خواستار رسیدگی به این وضعیت بودند.»

 

به گفته حاجی دلیگانی «وضعیت حاکم بر بورس یا معلول سوءمدیریت است و یا این که خط نفوذی در بورس شکل گرفته و به دنبال ایجاد نارضایتی میان مردم است.

 

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با دادن اولتیماتوم یک هفته‌ای به فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: «چنانچه وزیر اقتصاد ظرف یک هفته آینده نسبت به شفاف‌سازی و تعیین تکلیف بورس اقدام نکند، از ابزارهای نظارتی همچون شکایت در قالب ماده ۲۳۴ و تحقیق و تفحص موضوع را مورد پیگیری قرار می‌دهیم.»

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی امروز در حاشیه نشست هیئت دولت در واکنش به تداوم ریزش شاخص بورس در روزهای اخیر گفت: «مسئولان اقتصادی و سازمان بورس تمام تلاش را برای بهبود وضعیت بورس به کار می گیرند. برای صعودی شدن روند این بازار باید برنامه‌ها اجرایی شود تا بتوان نتیجه آن را دید.»

وزیر اقتصاد اشاره نکرده که دولت و مسئولان اقتصادی چه برنامه مشخصی برای ساماندهی به بازار بورس دارند و چگونه خواهند توانست دست رانتخواران و مافیاهای وابسته به دولت که به جمع‌آوری دارایی‌های مردم در بازار بورس مشغول هستند را از این بازار کوتاه کنند؟!

بازار بورس ایران از سال گذشته به منبع جبران کسری بودجه شرکت‌های دولتی تبدیل شد؛ تبلیغات گسترده حکومتی برای کشاندن سرمایه مردم به بازار بورس از پاییز گذشته سازماندهی شد.

حسن روحانی رئیس دولت و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی که هیچکدام تخصص و اطلاعاتی در اقتصاد و بازار و بورس ندارند، طی زمستان گذشته تا تابستان امسال بارها مردم را به سرمایه‌گذاری در بازار بورس فرا خوانده و تشویق کردند تا از این طریق پول‌های مردم از جیب‌های آنها بیرون کشیده شود.

 

برای  تشویق مردم جهت وارد شدن به بازار بورس بود که با دخالت‌های پیدا و پنهان دولت، این بازار رونق نیز یافت و نمادهای بورس غالبا سبز بودند.

 

به این ترتیب اقشار ضعیف و متوسط که با کاهش ارزش پول ملی و تورم افسارگسیخته همزمان با همه‌گیری ویروس کُرونا، برای تأمین هزینه روزمره زندگی به شدت دچار مشکل شده‌اند، پس‌انداز و سرمایه‌ی اندک خود را به امید سود وارد بازار بورس کردند.

سبز بودن نمادها اما فقط تا امرداد امسال دوام داشت! شاخص کل بازار که به دو میلیون واحد رسیده بود، از امرداد مسیر ریزش در پیش گرفت که تا امروز ادامه دارد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اصغر جیلو
برگرفته از:
کیهان لندن

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.