رفتن به محتوای اصلی

بیش از ۱۰ هزار خودزنی به قصد دریافت دیه انجام شده است
27.01.2021 - 09:31

فرزانه مهدی‌زاده، سرپرست دفتر امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی ایران گفت: در ۹ ماه نخست سال جاری ۱۰ هزار و ۲۳۱ مورد «خودزنی، با ادعای نزاع و با هدف دریافت دیه و خسارت» در مراکز پزشکی قانونی کشف و به مراجع قضایی اعلام شد.

به گفته سرپرست دفتر امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی ایران افزود که  از این ۱۰ هزار و ۲۳۱ مورد خودزنی کشف شده در ۹ ماه نخست سال‌جاری، هفت هزار و ۸۸۶  به مردان و دو هزار و ۳۴۵ زنان اختصاص دارد که با ادعای نزاع و با هدف دریافت دیه و خسارت انجام شده و در مراکز پزشکی قانونی کشف شده است.

او با اشاره به رواج «خودزنی» همچون «تصادفات ساختگی» برای دریافت دیه و خسارت، افزود که «بسیاری از موارد خودزنی که با ادعای نزاع و درگیری انجام می‌شود، توسط کارشناسان با تجربه پزشکی قانونی قابل تشخیص» است.

رواج پدیده‌هایی چون «خودزنی برای دریافت دیه» که به گفته مقام‌های سازمان پزشکی قانونی در مواردی به نقص عضو دائمی در افراد نیز منجر می‌شود درحالی است که گزارش مراکز و نهادهای مختلف حکومتی از کاهش درآمد، افزایش بیکاری و گسترش فقر در ایران حکایت دارند.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مهر ماه سال‌جاری در گزارشی اعلام کرد که خط فقر در تهران و سایر نقاط ایران رشد داشته است به‌طوری‌که روند رشد نرخ فقر در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، «روندی فزاینده» به خود گرفته است.

سرپرست دفتر امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی کشور روز چهارشنبه، هشتم بهمن ماه تاکید کرد که در سال‌های اخیر مواردی دیده شده است که فرد یا افرادی به قصد کلاهبرداری و اخذ خسارت، با کمک شخص یا اشخاص دیگر «صدماتی متعدد و نسبتا شدید که حتی شامل شکستگی‌های استخوانی» در خود ایجاد می‌کنند که حتی در مواردی منجر به ایجاد نقص عضوهای ماندگار در افراد می‌شود.

فرزانه مهدی‌زاده گفت که این افراد با ادعای وقوع این آسیب‌ها و عوارض در سانحه تصادف که ساختگی است یا با ادعای نزاع و درگیری به هدف دریافت دیه و جبران خسارت به پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند در حالی‌که بسیاری از این صدمات ساختگی قابل تشخیص است.

سرپرست دفتر امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی با تاکید بر اینکه در بسیاری از موارد «کارشناسان خبره پزشکی قانونی قادر به تشخیص خودزنی از دیگرزنی» هستند، گفت افرادی که اقدام به خودزنی می‌کنند در بیشتر موارد نه تنها از آسیب رساندن به خود سودی نمی‌برند بلکه با مشکلات قانونی و قضائی نیز روبه‌رو خواهند شد.

به گفته این مقام پزشکی قانونی در «خودزنی» فرد خودش یا با کمک دیگران و آگاهانه به بدن خود صدمه می‌زند، هدف افرادی که اقدام به خودزنی می‌کنند دریافت دیه و خسارت و یا دستیابی به مدارک و مستنداتی برای دفاع از خود و شکایت از طرف مقابل دعوا است.

فرزانه مهدی‌زاده با اشاره به اینکه آسیب‌های از این دست ممکن است محصول خودزنی ناشی از ایجاد آسیب بدون هیچ‌گونه درگیری یا خودزنی  همراه با منازعه و درگیری باشد، گفت: «از ۱۰ هزار و ۲۳۱ خودزنی شناسایی شده در نه ماه نخست سال‌جاری چهار هزار و ۱۶۶ مورد خودزنی غیر منازعه و شش هزار و ۶۵ خودزنی حین منازعه و غیرمنازعه توامان بوده است.»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.