رفتن به محتوای اصلی

معنی و مفهموم واقعی گلوبالیسم چیست؟
30.01.2021 - 16:59
 

اما این واژه گلوبالیسم  نخستین بار در ایالات متحده مورد استفادهٔ گسترده قرار گرفت. مفهوم نوین گلوبالیسم در بحث‌های پس از جنگ در دههٔ ۱۹۴۰ در ایالات متحده شکل گرفت. در ان زمان: « امریکا حدود ۵۰٪ از ثروت جهان را در اختیار داشت؛  اما فقط ۶٫۳٪ از جمعیت  جهان را تشکیل می داد . از این رو مدافعان گلوبالیسم در امریکا  مطرح می کردند  وظیفهٔ اصلی آنان در دورهٔ آینده ایجاد الگویی از روابط است که به این کشور امکان ‌دهد که موقعیت عدم توازن را در جهان حفظ کنند.  

این روز ها در شبکه های اجتماعی اتفاقات عجیب و غریبی افتاده است که به  دو نمونه ان اشاره می کنم و سپس به مقاله اقای امیر طاهری و  انتقاد سازمان جهانی بهداشت از ملی‌گرایی در زمینه واکسن  می پردازیم و درپایان 

معنی و مفهوم گلوبالیسم و همچنین  ترامپیست ها چه می گویند؛ پرداخته خواهد شد.

 زیر این عکس در فیسبوک نوشته شده بود:

Missing media item.

افغانستان قبل از طالبان ؛ سال 1960

وقتی به افغانستان فکر میکنید بعید است دامن های کوتاه ، اتومبیل های زیبا و زندگی لیبرال به ذهنتان برسد! پس از حمله شوروى و طالبان، افغانستان رنگى ديگر به خود گرفت

در ضمن در آن دوران افغانستان هم به سرعت خود را با مدرنیتیت وفق میداد و پیش میرفت لعنت خدا بر گلوبالیست ها که جهانی را به گوه کشیدند

 

علیه تصمیم جدید واتس اپ و سیاست گلوبالیست ها؟!

در این مقاله ادعا می شود :" واتس اپ با آپدیت جدید، کاربرانش را مجبور می‌کند تا با قانون جدید حفاظت از اطلاعات شخصی موافقت کنند و در غیر این صورت دسترسی شان به این اپلیکیشن را از دست می‌دهند.موافقت کردن با قوانین جدید واتس اپ به معنای آن است که اطلاعات خصوصی کاربر از جمله شماره موبایل وی با فیسبوک (مالک پیام رسان) به اشتراک گذاشته می‌شود"

 من در پاسخ نوشتم : "من با تصمیم جدید واتس اپ" کاملا مخالفم  ولی این چه ربطی به " سیاست گلوبالیست ها" دارد .

 امیر طاهری در اخرین مقاله اش که تحت عنوان تجربه جهانی‌سازی به پاییز خود رسیده و شمردن جوجه‌ها شروع شده است می نویسد:

"روند جهانی‌سازی به بیرون آوردن نزدیک به یک میلیارد انسان از فقر مطلق، به‌ویژه در چین، شبه‌قاره هند، آفریقا و آمریکای جنوبی کمک کرد اما در همان حال، در بسیار کشورهای دیگر، به‌ویژه اروپایی باختری و آمریکای شمالی فقر نسبی را افزایش داد." در حلالی که گلوبالیسم سطح دستمزد در جهان را کمی عادلانه کرد . شما از اینکه یک میلیارد جمعیت جهان از فقر مطلق رهایی یافتند خوشحال نیستید و اینکه چند ده میلیون نفر در اروپا و امریکا کمی از دستمزد شان کاسته شده است خیلی ناراحت شده اید . سرو ته مقاله تان این است ویروس کرونا توانست جهانی شدن ، جهانی سازی و یا گلوبالیسم را شکست داد ؛ هنوز کشتی ها ، هواپیما ها و....همچنان در بین پنج قاره جهان در حرکت و آمد و شد هستند . آری ؛ ناسیونالیسم امثال ترامپ راه به جایی نخواهد برد. به قول خودتان :" غولی که از بطری گلوبالیسم بیرون آمده است، به آسانی به بطری باز نخواهد گشت."

و در پایان نتیجه می گیرد :

"اگر جهانی‌سازی یک بیماری باشد، می‌تواند گفت که مانند کووید-۱۹ هنوز درمانی ندارد و اگر واکسنی هم داشته باشد، کارآیی آن هنوز روشن نیست. 
با این حال، یک مطلب روشن است: تجربه جهانی‌سازی به پاییز خود رسیده و شمردن جوجه‌ها شروع شده است. ولی همین ملی گرایی در استفاده از واکسن کرونا اوضاع این بیماری را وخیم تر نمی کند ایا می شود با ناسیونالیسم جلوی گسترش اینب بیماری گرفت"

در حالی که اگر سازمان بهداشت جهانی محور قراردهیم طبیعتا می شود بهتر و موثر تر جلوی اینگونه بیماری ها را گرفت

دیروز سازمان جهانی بهداشت از کشورهای ثروتمند به خاطر دعوا و منازعه بر سر واکسن انتقاد کرده است.

این انتقاد سازمان پس از آن اعلام شد که اتحادیه اروپا گفت محدودیت‌هایی برای صادرات واکسن تولید شده در کشورهای این اتحادیه وضع می‌کند.

نگاهی بیاندازید به وضعیت امروز اروپا

نسل جدید اروپایی و غیر اروپایی هایی که امروزه در اروپا زندگی می کنند، مشکل بتوانند تصور کنند که اروپای مرفه و آزاد امروز، در آغاز و میانه سده بیستم، جنگ هایی ویرانگر شبیه آنچه که امروز در خاورمیانه شاهد آن هستیم را از سر گذرانده باشد. ینس استولتنبرگ رییس نروژی اتحادیه نظامی اتلانتیک شمالی-ناتو- همین مضمون را سال گذشته در گفتگو با رسانه ها چنین بیان کرد:« به سادگی فراموش می شود که [وضع] اروپا [شبیه] خاورمیانه بوده است». حال با گذشت یک دوره نسبتا طولانی ثبات سیاسی و رفاه اقتصادی، بار دیگر دراروپا شاهد رشد گرایشاتی هستیم که ثبات سیاسی اروپا و غرب صنعتی و دیگر نقاط جهان را تحت تاثیر قرار داده است. گروهبندی های سنتی چپ و راست تحت تاثیر گروهبندی جدیدی قرار گرفته اند که گلوبالیست ها و ناسیونالیست ها خوانده می شوند.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

دیدگاه‌ها

حمید

گلوبالیسم به معنای فرا جهانی شدن است که با یونیورسالیسم (جهان شمولی) تفاوت دارد .گلوبالیست ها تلاش می‌کنند تمام جهان را زیر نظر چهار ابر قدرت جهانی اداره کنند . دنیای آینده که هوش مصنوعی تمام کارها را انجام می‌دهد. اما یونیورسالیست ها به اتحاد ملت ها بیشتر توجه دارند تا اتحاد قدرت ها . آقای امیر طاهری هم هیچ نمیداند خودتان را معطل او نکنید .

ی., 23.07.2023 - 20:41 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.