رفتن به محتوای اصلی

" اقتصاد و صنایع ایران در ۶۰ سال گذشته و آینده آن"
20.02.2021 - 02:57

اقتصاد و صنایع ایران در ۶۰ سال گذشته و آینده آن

فایل صوتی جلسه تلگرامی، جمعه اول اسفند ۱۳۹۹

میهمان: محمد رحمان زاده هروی - نویسنده، مدیر باسابقه صنایع کشور  و از زندانیان سیاسی رژیم پهلوی

این جلسات هر جمعه شب ساعت ۹ شب به وقت ایران در کانال تریبون سرزمین من و گروههای تلگرامی دیگر برگزار میشود از جمله در گروه

به یاد رفیق رئیس دانا، برای اتحاد عدالتخواهان

گروه اتحاد نیروهای چپ و عدالتخواه برای آزادی زندانیان سیاسی

گروه حمایت از فعالان کارگری در بند

گروه دوباره می سازمت وطن

گروه گذری بر سیاست

گروه آگاهی، سکولا ریسم ، دمکراسی

و ...

لینک گروه به یاد رفیق رئیس دانا برای اتحاد عدالتخواهان: https://t.me/joinchat/VDmNcphXJ7HBeRkq

 سوالات مطرح شده در جلسه : 

۱- لطفا راجع به سهم اقتصاد تجاری و دلال در ایران و بنیاد علوی توضیح بفرمایید.

۲ - نقش سرمایه داری دلال و تجاری ایران از زمان قاجار تا کنون چه بوده است، چقدر در سمتگیریهای سیاسی ایران موثر بوده و چقدر دستخوش تغییر شده است؟

۳- اینکه در حال حاضر اقتصاد ایران بنا به فرمایش شما که در اول انقلاب به عمومی کردن سرمایه های بزرگ پرداختند و الان بر عکس همه را به بخش خصوصی، ولو بخش خصوصی خودی منتقل‌ کردند آیا به منزله شکست انقلابیون بدست ضد انقلاب اقتصادی نیست؟

- با درود و سپاس، از صحبت شما اینطور فهمیدم که مبارزه ضداستعماری را عامیانه و به جای آن مبارزه برای دموکراسی را درست می دانید. نظرتان راجع به شعار ضدامپریالیستی ‌یا استقلال خواهی در انقلاب ایران چیست؟ ادامه این مبارزه را هم امروز چگونه ارزیابی می کنید؟

- درود بر همه دوستانی که زحمت این نشست را بدوش کشیدند .نقش و جایگاه نهاد های صنفی مثل سندیکا ها یا سایر نهاد های صنفی دیگر اقشار در شرایط نابسامان اقتصادی در مراحل خصوصی سازی؟

- درود برشما آقای هروی پر بخش صنایع غذایی که تجربه من در این زمینه ست معتقدم پیشرفت خوبی توسط بخش خصوصی و دور ازخواست بخش دولتی انجام شده ومریت نسبی صنایع ایران می باشد نظر شما دراین مورد چیست؟

- آیا گروههای سیاسی نمی باید به تفاوت لایه های موجود در حاکمیت از نظر خواسته های اقتصادی دقت و ریزبینی بیشتری بخرج بدهند و در این اختلاف جانب مواضع اقتصادی که بیشتر به نفع مردم است را بگیرند؟

- آیا می‌توان گفت در این آشفته بازار اقتصاد ایران، زنان بیشتر از هر گروه دیگری آسیب دیدند و در حاشیه اقتصاد قرار داشتند؟

- لطفاً بفرمایید برنامه حکومت تحت عنوان هدفمند کردن یار انه یا همان ریاضت اقتصادی موفق بوده است یا نه؟ آیا اساساً چنین برنامه هایی در شرایط کنونی برای ایران ما لازم بود؟ متشکرم

- بنیاد علوی با بنیاد مستضعفان فرق دارد. بنیاد علوی نام جدید بنیاد پهلوی است که در خارج از ایران سرمایه گذاری کرده است بخصوص در زمینه هتلداری و کازینو. و در واقع تسلط بر بازار ارز ایران را دارد. راجع به نقش آن در هدایت تجارت خارجی ایران لطفا توصیح بفرمایید. آیا با نقشش در زمان شاه تغییری کرده است؟

- به نظر می‌رسد واژه ی لومپن بورژوازی موقعیت سرمایه داری که به این نام می آید را توضیح نمی دهد و همچنین جایگاه آنرا در دولت یا بیرون از دولت ! سرمایه داری در بخش خصوصی یا دولتی اساسا با اتولید ارزش و انباشت معنا می یابد این سرمایه داری لمپن آیا بنا به تعریف لومپنیزم صرفا مصرف کننده ی سرمایه است و نقشی در گردش سرمایه و تولید و خدمات و شدت استثمار کارگران ندارد؟

- درود؛ فرمودید در انقلاب ٥۷ اگر انقلاب پوچ وتو خالی بود وپس چه مضمونی را شما برای انقلاب ٥۷ قائل هستید؟ آیا بورژوازی وابسته درباری نماینده انحصارات جهانی وامپریالیسم نبود؟انقلاب علیه سرمایه داری وابسته وحافظ منافع انحصارات نبود؟

- همانطور که فرمودید برخی صنایع از جمله صنایع غذایی و لبنی رشد خوبی در ایران داشته. آیا همین نشانه این نیست که بورزوازی ملی هم در حاکمیت کنونی نقش دارد و اختلافات موجود در حاکمیت ناشی از تضاد این بخش از اقتصاد ایران با بخش اقتصاد تجاری و دلال ست که تمام تلاشش را برای تعطیل کردن صنایع ایران می کند؟

- نظر شما در مورد "اقتصاد غارت" چیست؟ نقش "قرارگاه خاتم الانبیا " در اقتصاد ایران چیست؟ در کدام بخش اقتصادی جای دارد؟

- آیا آماری دارید که نشان دهد چند درصد اقتصاد ایران صنعتی و تولیدی کشاورزی و چند درصد تجاری، مالی و خدماتی است؟

- آیا فکر نمی کنید همین قطع کردن یارانه ها محرک اصلی خیزش های اجتماعی دی و ابان ماه بوده است فکر نمی کنید واقعی کردن قیمت ها و پرداختن قبمت واقعی کالا از سوی مصرف کنندگان باعث رشد جنبش مطالبه محور خواهد شد

- نظر شما در مورد فشار اقتصادی از طریق تحریم به ایران چیست،؟آیا این به اوج گرفتن جنبش ضد رژیم در داخل کمک میکند یا اساسن تاثیر سیاسی ندارد؟

- درود؛ چگونه می شود عوارض گریبانگیر اقتصاد کشور را که توسط انحصارات جهانی تحمیل می شود و تولید داخلی نمی تواند با آن ها رقابت کند و سرمایه حاصل از خام فروشی با چرخش اقتصاد بیمار به دنبال سود است با نامگذاری های موردی وغیر علمی توجیه کرد. اصولا با این نامگذاری ها به چه نتیجه ای می خواهیم برسیم؟

- درود و سپاس از میهمان برنامه بزرگوارم تحلیل جنابعالی از حاکمیت فعلی چیست راه برون رفت از بحران چیست حاکمیت فعلی چه ساختاری را حمایت می‌کند؟

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

راحله طارانی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.