رفتن به محتوای اصلی

خبر فوری: بایدن آن روی دیگر خود را نشان داد
26.02.2021 - 08:41

حمله هوایی آمریکا به شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در سوریه

مقام های آمریکایی به نیویورک تایمز گفتند که هفت بمب ۵۰۰ پوندی (۲۲۶ کیلوگرمی) بر مجموعه کوچکی از ساختمان ها در یک گذرگاه غیررسمی مرزی که محل قاچاق سلاح بود افکنده شد.

پنتاگون گفت که این عملیات به تلافی رشته حملات راکتی اخیر علیه مراکز محل استقرار آمریکایی ها در عراق انجام می شود. در حملاتی در روز ۱۵ فوریه به نقاطی در نزدیکی اربیل یک پیمانکار فیلیپینی ارتش آمریکا کشته و چند نفر دیگر از جمله یک نظامی آمریکایی زخمی شدند.

نیویورک تایمز می گوید که جو بایدن صبح پنجشنبه دستور حمله را صادر کرده است؛ در حالی که وزیر دفاع وی به بندر سن دیگوی کالیفرنیا رفته بود تا از ناوهواپیمابر نیمتز که اخیرا از خلیج فارس بازگشته است بازدید کند.

این اولین اقدام نظامی دولت بایدن است.

گروه دیدبان حقوق بشر سوریه واقع در بریتانیا که با تکیه بر شبکه ای از منابع مطلع اوضاع سوریه را زیر نظر دارد گزارش داده است که در این حمله ۱۷ جنگجوی نزدیک به ایران کشته شده اند.

رامی عبدالرحمان مدیر این گروه به خبرگزاری فرانسه گفت: "در این حمله سه کامیون حامل مهمات منهدم شد ... و قربانیان زیادی داشت. نشانه های اولیه حاکیست که حداقل ۱۷ جنگجو کشته شده اند، که همگی اعضای نیروهای بسیج مردمی (حشد شعبی) بوده اند."

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: "این اقدام متناسب نظامی همزمان با تدابیر دیپلماتیک انجام شد که شامل رایزنی با شرکای ائتلاف بود."

"این عملیات حامل این پیام صریح است: پرزیدنت بایدن برای حفاظت از پرسنل آمریکا و ائتلاف بیکار نخواهد نشست. در همین حال، ما به شکلی حساب شده عمل کرده ایم که هدف آن رفع تنش از وضعیت کلی در شرق سوریه و عراق است."

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، که به کالیفرنیا سفر کرده است به خبرنگاران گفت اطمینان دارد که در این عملیات اهداف درست بمباران شده اند.

او گفت که ایالات متحده در این حمله به طور حساب شده عمل کرده و افزود: "ما به عراقی ها اجازه دادیم تا تحقیق کنند و اطلاعات جمع آوری کنند که این در تعیین هدف نهایی برای ما بسیار مفید بود."

مقامات آمریکایی به نیویورک تایمز گفتند که پنتاگون چند هدف بزرگ تر را به عنوان گزینه احتمالی پیش روی جو بایدن قرار داده بود اما رئیس جمهوری آمریکا در نهایت کوچک ترین گزینه را انتخاب کرد.

نیویورک تایمز به نقل از منابع دولتی ناشناس می گوید این عملیات نمایش کوچکی از حمله هوایی بود. به گفته این منابع، دولت آمریکا تصمیم گرفت که در سوریه دست به تلافی بزند تا از پیامدهای دیپلماتیک نامطلوب در عراق جلوگیری شود.

خبرگزاری رویترز هم می نویسد که این حمله ظاهرا محدود بوده و از آنجا که به جای عراق در سوریه انجام شده به دولت عراق فضای لازم را برای انجام تحقیقات درباره حمله روز ۱۵ فوریه می دهد.

مقام های دولت بایدن حملات راکتی به اربیل، در منطقه کردستان عراق، را محکوم کردند، با این حال می گفتند هنوز به طور قطعی نمی دانند چه کسی مسئول آن است.

آقای کربی روز سه شنبه گفته بود که عراق مسئول انجام تحقیقات درباره حمله روز ۱۵ فوریه است.

مسئولیت حمله اربیل را یک گروه کمتر شناخته شده که برخی مقام های عراقی می گویند به ایران ارتباط دارد به عهده گرفت. گروه تازه‌تاسیس "سرایا اولیاء الدم" در بیانیه ای گفت که "نیروهای اشغالگر آمریکایی" را هدف گرفت.

در مقابل وزارت خارجه ایران با محکوم کردن حملات راکتی به اربیل، "شایعات مشکوک" درباره دست داشتن جمهوری اسلامی در آن را رد کرد.

حمله اربیل - از جمله به یک پایگاه محل استقرار نیروهای آمریکایی - با واکنش شرکای ائتلاف ضدداعش در عراق روبرو شد به طوری که وزرای خارجه آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، و بریتانیا در بیانیه مشترکی آن را محکوم کردند.

آنتونی بلینکن، ژان ایو لو دریان، هایکو ماس، لوئیجی دی مایو و دومینیک راب در این بیانیه نوشته اند "با قوی ترین عبارات حمله راکتی روز ۱۵ فوریه در منطقه کردستان عراق را محکوم می کنیم."

آنها نوشتند: "ما با قربانیان، خانواده های آنها، و مردم عراق همدردی می کنیم. دولت های ما در کنار هم از تحقیقات دولت عراق در مورد این حمله با هدف مسئول شناختن مسببان حمایت می کنند. ما اشتراک نظر داریم که حملات به پرسنل نظامی آمریکا و ائتلاف و تاسیسات آن تحمل نخواهد شد."

در همان زمان آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا با مصطفی کاظمی نخست وزیر عراق صحبت کرد و ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که هرچند نمی خواهد پیش از تکمیل تحقیقات درباره مسئولیت این حمله اظهار نظر کند، اما ایالات متحده حق دارد در "در زمان و مکان مناسب" به آن واکنش نشان دهد.

گروه "سرایا اولیاء الدم"که حدود یک سال پیش اعلام موجودیت کرد قبلا چند ویدئو از حمله به کاروان های لجستیکی ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عراق منتشر کرده و گفته بود این حملات به تلافی کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه و ابومهدی مهندس فرمانده حشد شعبی که در حمله آمریکا کشته شدند انجام می شود.

نیروهای آمریکایی در یک سال گذشته هشت پایگاه خود را در عراق ترک کرده اند، اما اربیل اکنون درحال تبدیل شدن به یکی از بزرگترین پایگاه های نیروهای آمریکایی است.

حمله ۱۵ فوریه - که طی آن ۱۴ راکت شلیک شد - یکی از شدیدترین حملات در ماه های اخیر علیه نیروهای آمریکایی بود.

برهم صالح رئیس جمهور عراق آن را یک "حمله تروریستی جنایتکارانه" توصیف کرد و نسبت به شعله ور شدن "خطرناک" تنش ها در منطقه هشدار داد.

تصور می شود این اولین حمله راکتی به اهداف غرب در عراق از زمان روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا بوده باشد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.