رفتن به محتوای اصلی

اعتراض بازنشستگان؛جدال لفظی میان ایران و ترکیه ؛ رد پیشنهاد گفتگو با آمریکا و حوزه علمیه
28.02.2021 - 20:34

اعتراض بازنشستگان در تجمع‌های سراسری؛ تا گرفتن حقمان اعتراض می‌کنیم 

بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ایران در ادامه اعتراض به عدم تحقق مطالبات معیشتی خود بار دیگر با تجمع مقابل ساختمان‌های این سازمان در تهران و شماری دیگر از شهرستان‌ها، از ادامه اعتراض تا تحقق خواسته‌هایشان خبر دادند.

بر اساس ویدیوهایی که روز یکشنبه ۱۰ اسفندماه در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده، بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در تهران،‌ زنجان،‌ گیلان،‌ خراسان رضوی و شمالی،‌ خوزستان، لرستان،‌ سمنان،‌ یزد و اصفهان دست به اعتراض زده‌اند.

در تهران ده‌ها نفر از بازنشستگان شعارهایی از جمله «سفره ما خالیه، ظلم و ستم کافیه»، «فقط کف خیابون،‌ به دست میاد حقمون» سر دادند.

در تجمع‌های یکشنبه نیز پلاکاردهای حمل‌شده همین مطالبات را مجددا تکرار می‌کرد.

ویدیوهای رسیده از شهر شوش در خوزستان حاکیست معترضان با تظاهرات در خیابان مسئولان را «بی‌کفایت»‌خوانده و خواستار استعفای آن‌ها شده‌اند.

دور جدید تجمع‌ها که همزمان با کاهش محدودیت‌های کرونا شکل گرفته، هر چند روز یکبار ادامه می‌یابد، بازنشستگان افزایش قیمت‌ها و کاهش توان معیشتی خود را در این اعتراضات مورد انتقاد قرار داده‌اند.

اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در پی اعتراضات قبلی قطعنامه هفت‌بندی صادر و اشاره کرده بود: «افزایش افسارگسیخته و بی‌سابقه قیمت‌ها در سال جاری عرصه را بر کارگران و بازنشستگان تنگ و زندگی را غیرممکن کرده است.»

پایگاه خبری «بازار» روز یکشنبه گزارش داده که قدرت خرید بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور به حدود کمتر از یک سوم کاهش پیدا کرده است.

جدال لفظی میان ایران و ترکیه بر سر عراق امروز

وزارت‌های خارجه ایران و ترکیه روز یکشنبه سفیران یکدیگر را در واکنش به اظهارات طرف مقابل درباره تحولات عراق احضار کردند.

بگذاریم از نگاه مهرداد فرهمند بشنویم

چند ماه پیش نیز در پی خواندن شعر «ارس» توسط رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در باکو، روابط آنکارا-تهران برای مدتی با تنش همراه شد و جمهوری اسلامی خواندن این شعر را «مداخله در مورد تمامیت ارضی خود» دانست.

همچنین رسانه‌های دولتی ترکیه به تازگی به افشاگری‌هایی درباره قتل‌های سیاسی عوامل جمهوری اسلامی در خاک ترکیه پرداخته است.

ایران و ترکیه درباره تحولات سوریه نیز دچار اختلافند؛ با این حال، روسای جمهوری دو کشور به تازگی در یک گفت‌وگوی تلفنی بر همکاری‌های دوجانبه دو کشور تاکید کردند.

ایران پیشنهاد اروپا برای گفتگو با آمریکا درباره برجام را رد کرد است'

ایران گفته بود که در صورت رفع تحریم‎ها حاضر به بازگشت به محدودیت‎های برجام است اما در غیر این صورت از ۵ اسفند اجرای پروتکل الحاقی را، به عنوان مبنای نظارت بیشتر بازرسان بر فعالیت‎های هسته‎ای متوقف می‎کند.

 ایآ  به قول روزنگار عرب بدیع یونس " بازی ماهرانه تهران با برگه هسته‌ای برای تسلط بر منطقه" او می نویسد:

پس مهم‌ترین پرسشی‌که اکنون مطرح می‌شود، این است که چرا ایران سعی دارد با این برگه نظامی بازنده بازی ‌کند؟ پاسخ این است که ایران می‌خواهد این برگه نظامی بازنده را به یک برگه سیاسی برنده تبدیل کند و تا حد زیادی هم در این هدف موفق بوده است. 

و ادامه می دهد:

ایران به بهانه مذاکرات، میزان تهدیدهای هسته‌ای را بالا می‌برد و در مقابل، غرب همه توجه خود را به این مسئله معطوف می‌دارد و متحدان خود را به فراموشی می‌سپارد.

اما زمانی‌که بازی به آخر رسد و حقایق پشت پرده آشکار ‌شود، خواهیم دید که تهران از برگه هسته‌ای به‌طور موقت دست برخواهد داشت تا در ازای آن، غرب هم از (مقابله با) پروژه منطقه‌ای تهران چشم بپوشد. اما در مقابل، غرب جز یک مشت اظهارات لفظی هیچ‌گونه واکنش عملی در برابر سرکشی‌های ایران از خود نشان نخواهد داد؛ چنان‌چه از سال ۲۰۰۳ تا کنون چنین بوده است.

البته غرب امنیت ملی خود را بر امنیت ملی دیگران اولویت می‌دهد، اما کشورهای منطقه هم حق دارند که اولویت‌های خود را داشته باشند و بر امنیت ملی خود تمرکز کنند. خطر گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی ایران در منطقه یک خطر جدی و بزرگ است

 

ورود رسمی حوزه علمیه به تالیف کتب درسی

عصر ایران نوشت  :دبیر ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز حوزه‌های علمیه به‌صورت رسمی وارد حوزه تألیف کتب درسی شده‌اند، گفت: پیشنهاد شد تا مدارس علوم و معارف اسلامی در استان‌ها ایجاد شود.

به گزارش فارس، علیرضا حاجیان‌زاده عصر امروز یکشنبه در جلسه بررسی وضعیت و توسعه مدارس امین در استان سمنان اظهار کرد: حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش دغدغه‌های مشترک دارند.

وی افزود: بحث مشارکت دستگاه‌های برون‌سازمانی و ارتباط با شرکای آموزش و پرورش یکی از موضوعات جدی است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به آن اشاره شد.

 حاجیان‌زاده  در ادامه می گه "  یکی از دغدغه‌های حوزه علمیه این است که اثرگذاری خود را هدفمند و ساختاری کند."

طلاب، علاوه بر تحصیل دروس تخصصی دینی و اسلامی بسیاری از رشته‌های جدید درسی و علمی را نیز کسب می‌کنند.

وی با بیان اینکه تعداد ۲۰ رشته در حوزه‌های علمیه، به‌طور مشخص در حوزه تعلیم و تربیت است، افزود: درس‌های خارج فقه برای تعلیم و تربیت در حوزه‌های علمیه با تدریس آیت‌الله اعرافی راه‌اندازی شده است.

 

هشدار نسبت به "رشد خداناباوری و بی‌دینی" در ایران

حکومت جمهوری اسلامی ایران در عمر بیش از4 دهه‌ای خود تلاش کرده است اقتصاد، فرهنگ، سیاست و حتی علم و دانش را "اسلامی" کند. در این شرایط گزارش‌هایی از افزایش "خداناباوری و بی‌دینی" در میان ایرانیان منتشر شده است

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.