رفتن به محتوای اصلی

ورود جنگنده‌های سعودی به یونان و واکنش اردوغان
15.03.2021 - 06:30

جنگنده‌های اف-۱۵ نیروی هوایی سلطنتی سعودی روز شنبه با تمام خدمه هوایی، فنی و پشتیبانی خود به منظور شرکت در رزمایش "چشم شاهین ۱" در ماه جاری وارد پایگاه هوایی سودا واقع در جزیره کرت یونان شدند. قرار است نیروهای هوایی سعودی و یونان حملات هوایی و تمرینات مشترک خود را در آسمان مدیترانه انجام می‌دهند. این رزمایش علاوه بر تبادل تجربیات نظامی در زمینه اجرا و برنامه‌ریزی عملیات هوایی، پالایش و توسعه مهارت‌های خدمه هوایی و فنی و بالا بردن آمادگی رزمی نیروی هوایی را هدفگذاری کرده‌است.

واکنش اردوغان به رزمایش مشترک عربستان و یونان

رئیس جمهور ترکیه از برگزاری رزمایش هوایی مشترک عربستان و یونان ابراز تاسف کرد و گفت نباید چنین اتفاقی می‌افتاد.

العالم - رئیس جمهور ترکیه شنبه شب به وقت تهران ابراز تاسف خود را از برگزاری رزمایش مشترک ارتش یونان و عربستان اعلام کرد.

به نوشته وبگاه «گریک سیتی تایمز» «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در این باره گفت: «متاسفم که عربستان سعودی در حال انجام تمرین نظامی مشترک با یونان است.»

وی ادامه داد: «من این موضوع را با مقام‌های سعودی در میان خواهم گذاشت. ما فکر می‌کنیم این اتفاق نباید می افتاد.»

 

چند فروند هواپیماهای ترابری سعودی و 6 فروند جنگنده «اف- 15» سعودی در تمرین مشترک با نیروی هوایی یونان وارد این کشور شده‌اند. منابع خبری شنبه شب به وقت تهران تصاویری از رزمایش جنگنده‌های یونان با عربستان منتشر کردند.

چندی قبل رسانه‌ها گزارش دادند که یونان قصد دارد در توافقی با عربستان، سامانه‌های دفاع موشکی «پاتریوت» خود را در این کشور مستقر کند. به گزارش منابع خبری، این توافقنامه طی دیداری در آتن بین «نیکوس دندیاس» وزیر خارجه یونان و «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در ژانویه سال گذشته منعقد شد، اما با همه گیری کرونا به تاخیر افتاد.

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» نیز گزارش داد که «نیکوس دندیاس» وزیر خارجه یونان توافقی را با عربستان برای استقرار سامانه موشکی پاتریوت در این کشور منعقد خواهد کرد. وزیر خارجه یونان در پارلمان یونان به تازگی گفته که پاتریوت یک جنگ افزار تدافعی است که ما به عربستان خواهیم داد. وی در توجیه این اقدام گفت که یونان هرگز در سیاست تهاجمی نداشته و آن را پیگیری نخواهد کرد.

این در حالی است که نشریه یونانی «ایکاثیمرینی» در این زمینه نوشته است که گرایش یونان به سمت همکاری نظامی با عربستان به دلیل فشارهای آمریکا برای تحت فشار قرار دادن آتن برای حضور نظامی در منطقه خلیج فارس است

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
الشرق الاوسط

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.