رفتن به محتوای اصلی

سخنگوی نیروهای مسلح: «حذف سربازی اجباری» شعار انتخاباتی است
06.04.2021 - 14:45

کشمکش بر سر «سربازی اجباری» در ایران ادامه دارد. در تازه‌ترین رویداد، ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت کسانی که شعار حذف سربازی، تبلیغ انتخاباتی است.

او در یک نشست خبری گفت « تاکنون هیچ کسی از ستاد کل نیروهای مسلح برای شرکت در جلسه با موضوع سربازی دعوت نکرده است، از سوی دیگر جای سخن گفتن درباره موضوعات سربازی جلوی دوربین‌های خبرنگاران و رسانه‌ها نیست و حرف‌ها و اظهارات درباره موضوعات سربازی جلوی دوربین با اهداف خاص و با توجه به نزدیکی انتخابات شعاری و انتخاباتی است.»

شکارچی گفت که فعالان کمپین حذف سربازی فاقد دانش هستند و کار کارشناسی روی این طرح انجام نشده است: «عده‌ای با سوء استفاده از سربازی و بدون تخصص و کار کارشناسی پشت تریبون رفته و وعده‌های غیرقابل تحقق می‌دهند که این وعده‌ها می‌تواند به امنیت کشور آسیب بزند.»

کمپین حذف سربازی اجباری که در ماه‌های گذشته در فضای مجازی ایجاد شده است در بین نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم هم طرفدارانی پیدا کرده است. در یک موضع‌گیری آشکار در این باره ابوالفضل ابوترابی که طرح حذف سربازی را هم تدوین کرده است اعلام کرد که این شیوه سربازی «کارخانه دشمن‌سازی» برای نظام است.

گرچه حذف سربازی اجباری از خواسته‌های دیرین بخش گسترده‌ای از خانواده‌های ایرانی بوده است ولی در ماه‌های اخیر عمده برنامه‌های تبلیغی برای پیشبرد این طرح در فضای مجازی از سوی گروهی از کاربران دنبال می‌شود که عمدتا وابسته به قرارگاه‌های فضای مجازی سپاه پاسداران هستند. همین موضوع سبب شده است تا احتمال مطرح شدن این خواسته به عنوان شعار انتخاباتی یک کاندیدای وابسته به سپاه در انتخابات ریاست‌جمهوری قوت بگیرد.

از دیگر سو، بر اساس طرحی که به موازات این کمپین تبلیغاتی در مجلس تدوین شده است، سازمان رزم و نیروی انسانی در نیروهای مسلح دست‌کم به میزان ۳۰ درصد گسترش خواهد یافت. برخی معتقدند که این طرح در صورت تحقق، به گسترش هرچه بیشتر نیروی انسانی رسمی در سپاه منجر خواهد شد و به همین دلیل این کمپین از سوی بخش‌هایی از سپاه حمایت می‌شود.

با این وجود، هنوز سربازی اجباری در میان نیروهای مسلح ایران طرفداران جدی دارد. ابوالفضل شکارچی در سخنان امروزش حتی پا را از این هم فراتر گذاشته و گفته است که سربازهای وظیفه هم طرفدار سربازی هستند: «بیش از ۶۰ درصد از سربازان به وضعیت کنونی خدمت سربازی نگاه مثبت دارند.»

او در پاسخ به دعوت به مناظره از سوی طرفداران پرقدرت این کمپین تبلیغی گفته است: «در هیچ جای دنیا درباره مباحث امنیتی به این شکل که برخی دوستان صحبت می کنند، سخن گفته نمی‌شود از سوی دیگر برخی سخن از مناظره در این خصوص می‌زنند مگر امنیت ملی جای مناظره است؟»

فعلا امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی بالاترین مقام رسمی است که حمایت خود را از طرح حذف سربازی اجباری اعلام کرده است. او در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «وجود ۳ میلیون مشمول غایب نشان‌دهنده ناکارآمدی مدل فعلی است. در شرایط جنگ اقتصادی باید از توان جوانان برای سازندگی و جهش تولید استفاده کنیم؛ نسل جوان سربازان خط مقدم این جنگ هستند.» قاضی‌زاده هاشمی از کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ است. 

مشخص نیست که طرح حذف سربازی اجباری چه زمانی در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد. فعلا موافقان و مخالفان این طرح در فضای مجازی و رسانه‌ها با استفاده از امکانات عمدتا سازمانی و رسمی به انتقاد از یکدیگر مشغولند و باید دید که نتیجه این نزاع به حذف سربازی اجباری می‌انجامد یا تداوم آن. 

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.