رفتن به محتوای اصلی

سرداری که متهم به فساد است خلع درجه نشده
07.04.2021 - 18:16

سردار آبرومند، معاون سابق هماهنگی سپاه و از متهمان اصلی در پرونده فساد ۱۳ هزار میلیارد تومانی هلدینگ یاس است. او هم‌اکنون به عنوان جانشین محمدعلی عزیزجعفری، فرمانده سابق سپاه در قرارگاه فرهنگی بقیه‌الله، رئیس گروه مشاوران فرمانده کل سپاه و رئیس هیات عالی اندیشه‌ورزی این نهاد مشغول به کار است. 

در روزهای گذشته اخباری غیررسمی درباره خلع درجه جمال‌الدین آبرومند در فضای مجازی منتشر شده بود. این خبرها پس از اعلام تایید رای دادگاه نظامی تهران در دیوان عالی کشور در اسفندماه ۹۹ در مورد برخی از متهمان فساد در هلدینگ یاس منتشر شده بود.

رمضان شریف با تکذیب خبر خلع درجه و برکناری سردار آبرومند آن را جعلی خواند و گفت: «این‌گونه خبرسازی‌ها و عملیات روانی علیه سپاه که معمولاً در موسم انتخابات شدت می‌یابد.»

در میانه اسفند سال گذشته دیوان عالی کشور حکم برخی از متهمان پرونده فساد سرداران سپاه را تایید کرد. براین اساس عیسی شریفی، قائم‌مقام محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران به ۲۰ سال زندان و استرداد رشوه‌های دریافتی محکوم شد. محمود سیف، دیگر سردار سپاه که معاون اقتصادی سازمان اطلاعات سپاه بود نیز به ۳۰ سال زندان و استرداد مال نامشروع حاصل از فساد محکوم شد.

 مسعود مهردادی، قائم‌مقام اقتصادی بنیاد تعاون سپاه به دو سال زندان محکوم شد و محمود خاکپور نیز به ۵ سال و شش ماه حبس و ۴۰ ضربه شلاق محکوم شده است. در رای صادره اعلام شده که تاکنون حدود ۵۸۰ میلیارد از دارایی این افراد نیز ضبط شده است.

این پرونده سه متهم دیگر نیز دارد که رای آن‌ها به تایید دیوان عالی کشور نرسید. یکی از این متهمام جمال‌الدین آبرومند، معاون هماهنگی سابق سپاه پاسداران است. او و محمود سیف رابط بنیاد تعاون سپاه و سازمان اطلاعات سپاه با این پرونده فساد بودند. به دلیل غیرعلنی بودن دادگاه رسیدگی به پرونده فساد هلدینگ یاس مشخص نیست که ایا به نقش سازمان اطلاعات سپاه و بنیاد تعاون سپاه در این مفاسد هم رسیدگی شده است یا نه.

هلدینگ یاس، سفره گشوده سرداران

حجم فساد در هلدینگ یاس به قیمت سال ۱۳۹۶ حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده است. این سازمان اقتصادی که از سوی گروهی از سرداران بانفوذ سپاه و حمایت مجتبی خامنه‌ای و حسین طائب ایجاد شده بود در معاملات کلان شهرداری تهران، صداوسیما، خریدهای خارجی سپاه و دور زدن تحریم‌ها فعال بود.

پس از افشای فساد کلان رخ داده در جریان معاملات، هلدینگ یاس در سال ۱۳۹۶ منحل شد و الان به عنوان «شرکت در حال تصفیه» فعال است.

در مورد این پرونده، گزارش‌هایی از نقش محمدعلی جعفری، فرمانده سابق سپاه نیز منتشر شده است. تاکنون خبری از احضار فرمانده سابق سپاه و یا رسیدگی به پرونده فساد او منتشر نشده است. او هم‌اکنون فرمانده قرارگاه فرهنگی بقیةالله سپاه است که مهم‌ترین ماموریتش هماهنگی فعالیت‌های سپاه در سینما و تلویزیون و فضای مجازی اعم از ساماندهی گروه‌های هکری و رسیدگی به وضعیت نیروهای وابسته به سپاه در شبکه‌های اجتماعی است. حضور جمال‌الدین آبرومند به عنوان جانشین این قرارگاه در کنار عزیزجعفری شائبه‌ها در مورد نقش مشترک این دو چهره پرنفوذ در این پرونده فساد را برجسته کرده است.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
ایندیپندنت فارسی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.