رفتن به محتوای اصلی

رسانه رژیم اسلامی: احتمالا کشوری غیر از اسرائیل در حمله به کشتی ساویز دست داشت
08.04.2021 - 05:18

 

 

وب‎سایت نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران، بامداد پنج‌شنبه نوزدهم فروردین ماه، نوشت: «فضاسازی رسانه‌ای صورت گرفته پیرامون این حادثه به گونه‌ای بوده که بدون ارائه هیچ سندی ضمن متهم کردن ایران به حمله به شناورهای اسرائیلی، سعی ‌شده این حمله «اقدامی تلافی‌جویانه» توصیف شود.

نورنیوز از قول یکی از «کارکنان کشتی ساویز» نوشت: «روز قبل از حادثه[دوشنبه] یک بالگرد ناشناس ۵ تا۱۰ دقیقه به گشت‌زنی در اطراف کشتی ساویز پرداخت و ۴ ساعت پس از حمله به این کشتی در سواحل جیبوتی نیز دو فروند شناور تندرو ناشناس نزدیک آن به گشت‌زنی پرداختند.»

این رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران افزود که «با توجه به اظهارات یکی از کارکنان این کشتی، در صورت نقش داشتن بالگرد ناشناس در پشتیبانی از حمله به کشتی ایرانی ساویز، احتمال دست داشتن یک کشور دیگر در این رخداد وجود دارد».

روز سه‌شنبه ساعاتی پس از وقوع انفجار در یک کشتی نظامی ایران در دریای سرخ، رسانه‌های منطقه‌ای گزارش دادند که یک کشتی متعلق به سپاه پاسداران هدف حمله قرار گرفته است.

همزمان روزنامه اسرائیلی هاآرتص تاکید کرد که کشتی ساویز، یک شناور شناسایی اطلاعاتی است. شبکه الحدث نیز به نقل از منابع خود نوشت که کشتی ساویز متعلق به سپاه پاسداران است که به کار جمع‌آوری اطلاعات مشغول بوده و در نزدیکی سواحل اریتره به آن حمله شده است.

پس از آن بود که خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، انفجار این کشتی در دریای سرخ را تایید کرد و افزود که «این سانحه به دلیل انفجار مین‌های چسبان در بدنه کشتی رخ داده است.»

این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران همچنین با تایید نظامی بودن این کشتی، افزود: کشتی ایران ساویز «در چند سال گذشته در دریای سرخ به منظور پشتیبانی از تکاورهای ایرانی که به ماموریت اسکورت شناورهای تجاری اعزام می‌شوند، مستقر بوده است.»

وب‌سایت نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران اما در گزارش خود از آن به عنوان «کشتی غیر نظامی ساویز»  نام برد و تاکید کرد که «این کشتی عملا به عنوان ایستگاه پشتیبانی فنی و تدارکات ایران در دریای سرخ عمل می‌کرد».

این درحالی است که وال استریت ژورنال نیز روز سه‌شنبه به نقل از چند مقام آگاه گزارش داد کشتی ایرانی ساویز که مورد حمله قرار گرفت «از اوایل سال ۲۰۱۷ در جنوب دریای سرخ و در ساحل غربی یمن بوده و برای سپاه پاسداران اطلاعات جمع‌آوری می‌کرده است.»

کمتر از یک ماه قبل وال‌استریت ژورنال از گشوده شدن جبهه تازه‌ درگیری میان ایران و اسرائیل در دریاها گزارش داد و به نقل از مقام‌های آمریکایی و منطقه‌ای نوشت که اسرائیل از زمستان ۹۸ تا اسفند۹۹ دست‌کم ۱۲ کشتی ایرانی را درحال حمل نفت به سوریه یا جابه‌جایی تسلیحات در منطقه، هدف قرار داده است.

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز چهارشنبه هفدهم فروردی ماه از ابراز نظر صریح درباره حمله به کشتی ساویز خودداری کرد اما گفت که «در هر کجا تهدیدی علیه ما موجود باشد، اسرائیل اقدام نظامی می‌کند.»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.