رفتن به محتوای اصلی

آیا بایدن برای بازگشت به برجام عجله دارد؟
حکومت بایدن در ۱۰۰ روز
18.04.2021 - 20:15

 قبل از انتخابات ریاست جمهوری  آمریکا چندین بار رسانه های چپ گرا دموکرات ها مانند سی ان ان و نیویورک تایمز  از تصمیم رئیس جمهور ترامپ در خروج از برجام انتقاد کرده و برگشت دوباره به برجام را به عنوان مهم ترین اقدام خود در آینده اعلام کرده بودند.

 حالا در مدت کمتر از ۱۰۰ روزی  که  از دوره ریاست جمهوری بایدن می گذرد این اداره توانسته است تا حدودی در پیشبرد اهداف و برنامه های خود موفق شود. به عنوان نمونه در زمینه های داخلی آمریکا می توان به کمک ۲ تریلیون دلاری به افراد آسیب دیده از ویروس کرونا  در زمینه های اقتصادی و همچنین به اختصاص بیش از ۲ تریلیون دلار جهت بهبود و خدمات زیرساختی این کشور اشاره کرد.

اما در زمینه های بین المللی  خارج کردن گروهک تروریستی حوثی ها از لیست گروه های تروریستی و آغاز نشست غیر مستقیم با نمایندگان جمهوری اسلامی در وین بسیاری از هم پیمانان آمریکا را مایوس و نگران کرده است.

حکومت حیران و سرگردان بایدن

 

یاس و نا امیدی هم پیمانان ایالات متحده آمریکا آنها را بر آن داشته که به تنهایی در برخورد با خطر اتمی شدن جمهوری اسلامی و   منع حملات بی وقفه حوثی ها  اقدام نمایند.

حکومت حیران و سرگردان بایدن بعد از منهدم کردن تاسیسات اتمی نطنز، فورا نسبت به فروش هواپیماهای اف ۳۵ با کشور ایالات متحده عربی موافقت کرد. که در واقع این  اقدام را می توان نوعی از سیاست جدید دموکرات ها در راضی کردن هم پیمانان خود در منطقه دانست. البته حکومت بایدن  از جهتی نسبت به نگرانی اسرائیل به اتمی شدن جمهوری اسلامی کم اهمیتی نشان داده و آن را "حرافی" بیش از حد اسرائیلی‌ها دانسته است.

اما آیا واقعا غنی سازی بیش از ۶۰ درصد و افزایش حملات گروهکهای تروریستی حوثی و دیگر همتایان آن در عراق،سوریه و لبنان که مستقیما از طرف جمهوری اسلامی حمایت مالی و نظامی می شوند هیچ گونه تاثیری بر روند مذاکرات وین نخواهد داشت؟

جواب این سوال را می توان در مقاله منتشر شده در روزنامه "اسرائیل هیوم" از پروفسور آبراهام بن زوی  کارشناس روابط آمریکا و اسرائیل، اینگونه خلاصه کرد "آقای بایدن علی رغم مخالف های اسرائیل نسبت به معاهده اتمی با ایران تصمیم خود را برای برگشت به معاهده ۲۰۱۵ برجام گرفته است."

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
برگرفته از:
ایمیل دریافتی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.