رفتن به محتوای اصلی

جمع بندی - برمبنای گفته ها و شنیده ها
28.04.2021 - 18:05

 

این روزها اعلام داوطلبی اقای تاج زاده نقل محافل بود که ناگهان وشاید با برنامه (بقول روزولت که در عالم سیاست همه چیز از قبل پیش بینی شده ) گفتمان اقای ظریف این موضوع را تحت الشعاع قرار داد ... بهر حال :

میگویند تاج‌زاده با اینکه چند گام جلوتر از دیگران گام برمیدارد، اما تکرو نیست ،

«خط شکنی» شاید واژه مناسبتری برای اقدام  ریسک پذیر و هزینه‌ پرداز او باشد ،

 فضا می‌سازد، سپر دیگران می‌شود و مسیر را  باز می کند. تنها و مستقل حرکت مینماید اما  با نیروهای پشت سر  هماهنگی دارد ،

بدنه‌ای که ایشان  به رای آنها چشم دوخته میگویند : اگر تایید صلاحیت  و  رأی هم بیاورد ، با چه قدرت و امکاناتی می خواهد طرح های مورد نظرش را عملی کند؟

  در حالیکه  تحریم‌کنندگان او را  متهم به  گرم کردن تنور  انتخابات کرده، با انتقاد شدید  آنها مواجه میشود.

 از طرف دیگر، جناح تندرو حاکم با وقوف به نظر منفی شورای نگهبان میکوشد  اقدام وی  را در راستای تحریم انتخابات ، براندازی و فتنه تعبیر کند، بنابراین  از هردو  طرف مورد هجوم قرارمیگیرد

دیگری میگوید : انتخابات در مداررژیم هیچگونه خاصیت و منفعتی برای کشور و مردم نداردو فریب این نمایشات و فرآیندها را نباید خورد.

 عملکرد تا کنون حکومت بخوبی نشان میدهد : دولت منتخب کارپردازی بیش نیست و دولت پنهان و در سایه عملا امور جریان اداره کشور را بدست دارد وبراین روال  انتخابات توخالی و واهی است.

 

نظریه ای دیگر :ایشان تحمل طرفین را می سنجد هر چند در مهندسی انتخابات و در فرآیند نظارت استصوابی احتمال تائید  صلاحیتش (با بودن این جماعت انحصار طلب )اندک مینماید

با این همه حضور او «بازی مهندسی کردن جریان‌های سیاسی به نفع محافظه‌کاری و پیشروی اقتدارگرایی» را برهم می‌زند.

بدون تردید  جریان اصلاحات، با نبود  اصلاح‌طلبان پیشرو و دموکراسی‌خواه ،بیشتر زائده‌ای (هرچند توسعه‌گرا و عقل گرا) بر جریان محافظه‌کاری خواهد بود.

 این گونه اقدامات میهن دوستانه حتی به ظهور اصلاح‌طلبان ساختگی و مصنوعی خواهد انجامید که فقط در بخشی از بدنه «بروکراتیک نظام سیاسی »تعریف می‌شوند.

تاج‌زاده به عنوان کاندیدایی البته بطور نسبی حداکثری و گفتمانی، این روند انحرافی و مدیریت شده را در هر شرایطی به چالش خواهد کشید.

وی در کمال شهامت تقریبا همه حرف هايي كه بايد- در همین چند روزه  در مناظرها ، گفتگوها ، كانال تلگرامي و توئيتر براي فعالين سياسي گفته است .

این مسئول «دوران سید مظلوم» از فرصت انتخاباتي  مي تواند استفاده كند و در سطح ملي  مطالب و مطالبات  عامه مردم را  بيان كند . كه به احتمال حاكميت اين فرصت را نخواهد داد .

تاج زاده میگویند : "صدای سرکوب‌شدگان سال  ۹۶ و آبان ۹۸، قربانیان فاجعه‌ سقوط هواپیما، حاشیه‌نشینان و نادیده‌گرفته‌شدگان" خواهد بود و میخواهد «اصلاح بنیادی  قانون‌اساسی» را ممکن و از همه مهمتر رهبری دوره‌ای و انتخابی باشد .

"صداوسیما امکان تاسیس شبکه‌های خصوصی و چند صدائی را الزاما بایستی  فراهم سازد ، استقلال و بی‌طرفی دستگاه قضایی لازم می اید نهادینه گردد، تشکیلات موازی در نهادهای قانونی ادغام و آزادی انتخابات ، مطبوعات و....تضمین شود »

"تغییر و اصلاحات ساختاری، رویکردی و رفتاری" نیز از دیگراهداف عنوان شده میباشد  .

ا یشان ستیز ایران با آمریکا را "پرهزینه و غیرضروری" دانسته و تنش‌زدایی و عادی‌سازی روابط با واشنگتن را از جمله برنامه‌های خود معرفی و باور دارد  "نظامیان صرفا بایستی به انجام وظایف ذاتی خود در دفاع از امنیت عمومی و ملی بپردازند و ازورود به  امور غیرمرتبط با شغل شریف نظامی (که اقای هاشمی بغلط بنیاد نهاد )بپرهیزند"و به پادگانها باز گردند.

 نظارت استصوابی را مانع اصلی برگزاری انتخابات آزاد میشمرد تا انجا  که پیش از آنکه شورای نگهبان درمورد صلاحیت نامزدی تصمیم بگیرد بیت نامزدان را باید تایید‌کند.

 تایید فرضی  نشانگر آن خواهد بود که رژیم قصد دارد فضا ی اجتماعی – سیاسی را باز کندوبرا ی ماندگاری بیشتر (با درک موقعیت بسیار شکننده )کوتاه بیاید.

 ایشان به اندازه کافی «بازی خورده »و در صورت ورود به صحنه انتخابات در دوران تبلیغات بخوبی فعال و صریح خواهد بود و در صورت انتخاب شدن ،چنانچه با کارشکنی و «دولت پنهان »بروال متداول مواجه شود «عطای را می بخشد »که در هر حال بنفع ملت در بندو فاقد حداقل های حقوق شهروندی خواهد بود  

بدون ورود به جزئیات «اهم خواسته ایرانیان» را صراحتا مطرح  و احتمالات را نیز برشمرده    

فارغ از چند و چون پیشینه ایشان که «دیکته ننوشتگان محافظه کار ،مصرف کننده نشسته در کنار گود -همیشه از نمره 20 برخوردارند» ....میتوان گفت نگاه و برنامه های وی مطابق با خواست عمومی و در  موقعیتی خواهد بود که : به زیر ساختها و سرمایه های ملی از همه مهمتر «جان و هستی آدمیان نگران اینده و معترض به عملکرد 4 دهه مواجه با بر خوردهای رعب اور » لطمه ای وارد نشود .

با این ترتیب دگرگونگی تدریجی در مسیر تامین منافع ملی فراهم میشود .

 به مصداق« جلو ضرر را از هر کجا بگیریم منفعت است » در انتظار ورود رسمی  به عرصه انتخابات باید ماندو واقعا در صورت در اختیار گذاردن تریبون «در دوران مناظره »با بودن  اینهمه تحلیل گر و انبوهی وسایل ارتباطی مجازی و...

شاید دیگر نتوان به روال گذشته از واژه «انتصخابات » استفاده نمود و در ان صورت

« نه » به انتخابات  با دور اندیشی و سیاست گام بگام !لازم می آید به مشارکت بینجامد  ...... حتما بدفعات شنیده اید که میگویند  « آرزو بر نوجوانان عیب نیست !! » 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ضیاء مصباح
اخبار و گفته ها ییکه در وسایل ارتباط جمعی ظرف 24 ساعت گذشته آمده است

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.