رفتن به محتوای اصلی

به مناسبت روز معلم
02.05.2021 - 12:23

 هد یه ضیاء مصباح بمناسبت روز معلم :

&      امسال  روزمعلم  را به این  مناسبت ها  گرامی میداریم :

* روز تمام معلمان فداکاری که از آرامش ، سلامتی و زندگی گذشتند تا اندیشه و اندیشیدن در این خاک ریشه دوانیده و تنومند شود ، سوختند تا ایران و ایرانیان زنده و جاوید بمانند.

*روز محسن خشخاشی معلم بروجردی که با چاقوی ناجوانمردانه شاگردش در کلاس درس، مظلومانه به شهادت رسید! *روز حمید کنگو زهی معلم سیستانی که فداکارانه زیر آوار ماند تا شاگردانش را از حادثه ای دلخراش نجات دهد!

* روز اکبر عابدی که خود سوخت تا دانش آموزانش آسیبی نبینند!

*روز کاظم صفر زاده که در لرستان جان خود را به سیلاب سپرد تا دانش آموزش زنده بماند!

* روز حسن امیدزاده که در گیلان برای نجات دانش آموزانش از آتش، زیبایی و جوانیِ چهره اش را هدیه کرد *روز حمیده دانش، معلم مشهدی که غرق شد تا با نجات دانش آموزش، درس ایثار را به دیگر شاگردانش بیاموزد!

*روز محمود واعظی نسب، معلم نیشابوری که برای نجات دانش آموزان از سقوط تیر دروازه، جان خود را سپر بلا کرد!

* روز امیر صادقی معلم مشکین شهری که برای نجات دانش آموزان از ریزش سقف مدرسه، در زیر آوار ماند.

*روز محمدعلی محمدیان که موی خود را تراشید تا شاگرد سرطانی اش غم به چهره نیاورد!

* روز علی بهاری که بخشی از کبدش را به دانش آموزش اهدا کرد!

*روز معصومه خوش کام که بعداز عمل دیسک کمرش، باتخت در کلاس حاضر شد تا فداکاری را کامل کند!

* روز احسان موسوی و روز ثریا مطهّر زاده که تمام دارایی خود را برای درمان دانش آموزشان هزینه کردند!

&&روز تمام معلم هایی را گرامی میداریم که ناشناخته همه هستی شان را دادند و کسی آنها را نشناخت و مدال افتخاری نگرفتند...

 اما سخنانی ماندگارهمراه با بیوگرافی مختصری  از برترین معلمین گیتی :

آدام اسمیت (۵ ژوئن ۱۷۲۳ – ۱۷ ژوئیه ۱۷۹۰) فیلسوف اخلاق گرای اسکاتلندی - از او به عنوان پیش‌گام در اقتصاد سیاسی و «پدر علم اقتصاد مدرن» یاد می‌شود.

 از نظریه‌پردازان اصلی نظام سرمایه‌داری مدرن بشمار می‌رود و ایده‌های خود در زمینهٔ اقتصاد را در کتاب ثروت ملل شرح داده‌ ،این چهره ماندگار عالم اقتصاد باور دارد :

 انسان پیوسته  به یاری همنوعان خود احتیاج دارد و حساب کردن تنها روی خیرخواهی آنها امری بیهوده میباشد . آدمی در جلب یاوری و همراهی دیگران وقتی بهتر کامیاب می شود که آنان را ذینفع و  قانع کند که قبول پیشنهاد به نفع خود آنها نیز میباشد .

 آرتور شوپنهاور(۱۷۸۸–۱۸۶۰ میلادی)  آلمانی یکی از بزرگترین فلاسفهٔ اروپا و فیلسوف پرنفوذ تاریخ در حوزه اخلاق، هنر، ادبیات معاصر و روانشناسی جدید / وی معتقد است  :ما سه چهارم از اصالت خودمان را به تا وان اینکه شبیه دیگران باشیم از دست می دهیم.

 ویکتور ماری هوگو (فرانسوی: Victor Marie Hugo‎؛ زاده ۲۶ فوریه ۱۸۰۲ – درگذشته ۲۲ مه ۱۸۸۵) شاعر، داستان‌نویس و نمایشنامه‌نویس پیرو سبک رومانتیسم فرانسوی یکی از بهترین نویسندگان فرانسوی است. آثار او به بسیاری از اندیشه‌های سیاسی و هنری رایج، در زمان خویش اشاره کرده و بازگویندهٔ تاریخ معاصر فرانسه است.

از برجسته‌ترین آثار او بینوایان، گوژپشت نتردام و مردی که می‌خندد است. مشهورترین کارهای هوگو در خارج از فرانسه بینوایان و گوژپشت نتردام است و در فرانسه بیشتر وی را برای مجموعه اشعارش می‌شناسند

  میگوید :   براى نابود كردن يك ملت نيازى نيست كتاب ها را سوزاند، كافيست كارى كنيد مردم آن ها را نخوانند !

از قول فریدریش ویلهِلم نیچه (اکتبر ۱۸۴۴ – اوت ۱۹۰۰) فیلسوف، شاعر، منتقد فرهنگی، جامعه‌شناس و  آهنگساز بزرگ آلمانی که آثارش تأثیری عمیق بر فلسفهٔ غرب و تاریخ اندیشهٔ مدرن بر جای گذاشته‌ -  نقل شده :

«در برخورد با فردِ احمق، ساده‌ترین و مهربان‌ترین انسان‌ها نیز به خشونت می‌گرایند،

پیشانیِ احمق، خود دلیلی برای کوفتنِ مُشتِ گره کرده بر آن است! »

 «موریس مترلینک »  بلزیک ( ۱۸۶۲ )  در سال ۱۸۸۴ به عضویت کانون وکلای دادگستری شهر« کان »درآمد و به ریاست این کانون رسید - در سال ۱۹۱۱ جایزه نوبل ادبیات را دریافت نمود و دراوج محبوبیت و شهرت سال ۱۹۲۰ به آمریکا رفت و تا پایان جنگ جهانی دوم و اشغال بلژیک توسط هیتلر به سال ۱۹۴۰ در آمریکا ماند.

او به شیوه سمبولیست‌ها اشعار ی می‌سرود و ترجمه‌هایش جزو شاهکارهای جاویدان ادبیات فرانسه محسوب می‌گردد  - سال ۱۹۴۹ در سن ۸۷ سالگی درگذشت.

این اندیشمند معتقد است : فكر شماهرچه باشد، شماهمان هستيد و محال است كه بتوانيدازفكرخود بزرگتر شويدويا ازحدود فكرخويش تجاوز نماييد.پس افکارتان راتغییردهید تا دنیایتان تغییرکند.

خانم هانا آرنت متولد 1906 در المان / تابعیت آمریکا را پذیرفت/  در سال‌های پس از پایان جنگ بارها از آلمان دیدن کرد،در  ۴ دسامبر ۱۹۷۵ در نیویورک چشم از جهان فروبست.

در دانشگاه‌های شیکاگو و پرینستون در رشته‌ی علوم سیاسی تدریس می‌کرد. او به عنوان فیلسوف سیاسی پرآوازه شد، ولی خود ترجیح می‌داد که او را فیلسوف نخوانند. از مفهوم "فلسفه‌ی سیاسی" هم فاصله می‌گرفت و "نظریه‌ی سیاسی" را ترجیح می‌داد. آرنت در این باره گفته بود: «شغل من ـ اگر بتوان آن را چنین نامید ـ نظریه‌پردازی سیاسی است»                                            

 وی میگوید :‏انتخاب بین بد و بدتر یک دروغ بزرگ و شیوه معمول حکومت‌های فاشیسم و توتالیتر برای سرکوب بیشتر مردم است - وقتی بد را انتخاب کنید فرصت کافی برای بدتر شدن را هم به آن هدیه داده‌اید...!!

 آبراهام مازلو در سال ۱۹۰۸ دیده به جهان گشود. وی در سال ۱۹۳۴ دکتری خود را از دانشگاه ویسکانسین ایالات متحده آمریکا دریافت نمود و تا سال ۱۹۵۱ در دانشگاه بروکلتین تدریس میکرد. در سال ۱۹۴۳ تئوری سلسله مراتب نیازها را در مجله روانشناسی ارائه کرد. در سال ۱۹۴۵ کتاب “انگیزه و ویژگی های شخصی” را به چاپ رساند.

آبراهام مازلو با تئوری سلسله مراتب نیازها به شهرت رسیده است

این چهره روان شناس انسان گرا، نیازهای آدمی را در یک هرم صورت بندی کرده است. بر این اساس، مادامی که نیازهای قاعده هرم برآورده نشود، حرکت انسان به سمت نیازهای بالاتر انجام نمی شود.

 قاعده هرم، نیازهای زیستی را در بر می گیرد، مانند خوردن ، آشامیدن و سرپناه.طبقات بالاتر هرم شامل :نیازهای متعالی می شوند. کسی که آبی و نانی و سرپناهی یافت، دغدغه اش امنیت خواهد بود و بعد از آن به امور انسانی تری چون عشق، احترام و خودشکوفایی خواهد پرداخت و توسعه خواهد یافت.

  پائولو جوردانو  نویسنده ایتالیایی و برنده جایزه استرگا در سال ۲۰۰۸ در ۱۹۸۲ در تورین ایتالیا به دنیا آمد و یک فیزیک‌دان حرفه‌ای است / کتابی دارد بنام « در روزگار آلودگی  » وی معتقد است :

هیچ‌کس خوش ندارد کنار گذاشته شود. حتی اگر بدانیم انفصالمان از دنیا موقتی است، باز هم رنج‌مان تسکین نمی‌یابد.

ما نیازی مبرم داریم که با دیگران باشیم، میان دیگران باشیم، در چند قدمی کسانی باشیم که برایمان اهمیتی دارند. نیازی که شبیه نفس‌کشیدن است.  

انسان پیوسته  به یاری همنوعان خود احتیاج دارد و حساب کردن تنها روی خیرخواهی آنها امری بیهوده میباشد . آدمی در جلب یاوری و همراهی دیگران وقتی بهتر کامیاب می شود که آنان را ذینفع و  قانع کند که قبول پیشنهاد به نفع خود آنها نیز میباشد .

  از مقدمه كتاب ايرج افشار با عنوان:

"مبارزه با محمد علي شاه، اسناد آزاديخواهان ايران در يوروپ و استانبول"

ملت، در کشورهای عقب مانده و کشورهای مترقی با هم فرق دارند. در کشورهای عقب مانده منتظرند که مشکلات بدون هیچ تلاشی رفع و رجوع شود و حقوقشان به شکل اتفاقی مطالبه گردد اما در کشورهای مترقی، ملت در پی استیفای حقوق خود هستند و برای رفع کاستی ها تلاش می کنند به همین دلیل بود که ملک الشعرای بهار مکرر می فرمود:" مردمان يا آلت اند يا علت!"

دگراندیشان میفر مایند :عملکردها نشان و الگوی بارزی از  سه ویژگی  میباشد

 اول / دزد سالاری (کلپتوکراسی یا cleptocracy) )  دویم /کودن سالاری ( ایدیوکراسی ، idiocracy  یعنی  حکومت احمق هاو سیم / پَست سالاری (کاکیستوکراسی، kakistocracy یعنی بی لیاقت ترین و پست ترین قشر جامعه در راس حکومت / البته کاملتر میشود وقتی بیوطن ها را نیز اضافه کنید

باید اعتراف کرد این پدیده یعنی  جمع شدن احمق ها ، دزدها و پست فطرت ها تحت یک حکومت در تاریخ بشر بی سابقه میباشد.

اهالی بهداشت دلسوز مردمان باور دارند بازوی اصلی ستاد مقابله با کرونا در دیگر کشورها  ،دیپلماسی اگاه و با صلاحیت ،واقف به علوم مربوط ، توام با ادب و متانت ،مردم دوست ، میهن خواه و از همه مهمتر مسئول و پاسخگوی انها بود .......که با چند ماه رقایت فشرده برای تهیه واکسن در صحنه جهانی ، حتی دولت‌های منطقه با هنر و توان دیپلماسی توانستند با تامین به موقع واکسن از این بحران فرصت بسازندو از نابودی مردمان کشورشان ممانعت کنند .در این مدت «دیپلمات‌ها ی پر مدعا ی تابع میدان ؟» چرا برای مذاکره با کمپانی‌های مرجع تولید واکسن  برخلاف مصالح مردمان و وظایف اصلی خود در اینگونه موارد  تعلل کردند ؟

 لابی گری و چانه زنی در کریدور مجامع و شرکت‌های چند ملیتی برای بستن قراردادهای پیش خرید واکسن  ، مفهوم تازه ای بنام «دیپلماسی واکسن » در روابط بین الملل ایجاد کرد .. که متاسفانه مشابه دیگر موارد با ندانم کاری حکومت جاهل فاسد مواجه گردید /

و بالاخره :   ظاهرا تنها چیزی که تو دنیا عادلانه تقسیم شده عقل میباشد  !! چون هیچکس اعتراض نمیکند ، بگوید  مال من کمه!!  

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ضیاء مصباح
سخنان بزرگان /چهره های ماندگار عرصه اموزش و پرورش

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.