رفتن به محتوای اصلی

مراكش: ایران در پی بی‌ثبات کردن کشورهای شمال و غرب آفریقا است
07.05.2021 - 22:52

 

وزیر امور خارجه مراکش که کشورش به همین دلیل روابط دیپلماتیک خود با تهران را از سال 2018 قطع کرده، افزود: ایران در غرب آفریقا نیز بسیار فعال است و حضور خود را از طریق نیروهای حزب‌الله تقویت می‌کند اما ما کماکان نسب به این تهدیدها علیه امنیت ملی کشور و ملت‌مان هوشیار هستیم.»

این اظهارات ناصر بوریطه در گفتگوی آنلاین با اعضای «کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل» موسوم به «آيپک» قبل از مشارکتش برای اولین بار در کنفرانس سالیانه این گروه روز جمعه ايراد شد. او گفت: روابط و همکاری‌ها با اسرائیل را برای ثبات منطقه‌ای و صلح بین اسرائیل و فلسطینی‌ها بسیار مهم است».

بوریطه در ادامه تاکید کرد:« در مقابله با این تهدید مشترک، ما به عنوان هم‌پیمان نیاز به هماهنگی و همکاری برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران و تهدید کشورهای همجوارش داریم و با همان جدیت نیاز به مقابله با فعالیت‌های بازوهای منطقه‌ای ایران داریم.»

اشاره وزیر امور خارجه مراکش به گروه‌های افراطی مسلح و هوادار تهران و در راس آنها شبه‌نظامیان حوثی و حزب‌الله لبنان است.

 

حمابت تسلیحاتی ایران از پولیساریو

بوریطه همچنین ایران را به «بی‌ثبات کردن کشورهای شمال و غرب آفریقا» از طریق فعالیت گروه‌های نیابتی متهم کرد و گفت: «ایران امنیت مراکش را با حمایت از جبهه پولساریو تهدید کرده و به این گروه سلاح داده و نیروهایش را آموزش داد تا حملاتی را در خاک کشور انجام دهند.»

او افزود:«یکپارچگی پادشاهی مراکش رمز ثبات این کشور است و از این رو همه آنها می‌کوشند ثبات این کشور را متزلزل کنند و از موضوع صحرا به عنوان ابزاری سواستفاده کنند. این کاری است که ایران، حزب‌الله و پولیساریو انجام می‌دهند.»

گفتنی است مراکش در 1 می 2018 روابط دیپماتیک خود را با ایران به خاطر «پشتیبانی تهران از جبهه آزادی‌بخش پولیساریو» قطع کرد.
رباط همچینن سفیر ایران در الجزایر را به دست داشتن در آموزش تکنیک‌های جنگ‌های چریکی و جنگ‌های شهری و همچنین تحویل اسلحه به اعضاء جبهه پولیساریو از طریق حزب الله لبنان متهم کرد.

 

رقابت دینی و تجاری در آفریقا

رویارویی مراکش و شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان موضوع تازه‌ای نیست و پس‌زمینه‌های عقیدتی، اقتصادی، سیاسی و تجاری دارد.
حزب‌الله که طرفدارانش امپراطوری‌های مالی و تجاری بزرگی در غرب آفریقا تاسیس کردند، از توسعه اقتصادی مراکش در این قاره ناخشنود شدند.

رباط توانست بانک‌ها، کارخانجات، شرکت‌های ارتباطی و تلفن همراه و شرکت‌های هواپیمایی در همه کشورهای غرب آفریقا را از آن خود کند و این حضور تجاری پررنگ باعث ایجاد رقابت با تاجران وابسته به حزب‌الله شد و سرمایه‌گذاری‌های پنهان و آشکار این گروه را با زیان‌های چشمگیری مواجه کرد.
علاوه بر این مراکش تلاش‌هایش را برای مقابله با توسعه‌طلبی رژیم جمهوری اسلامی ایران در آفریقا و پروژه‌اش برای تغییر هویت سنی این قاره از طریق نشر تشیع به کار گرفت.

در همین راستا پادشاه مراکش، برای دفاع از اسلام سنی مالکی اعتدال‌گرا، موسسه «محمد ششم» برای علمای آفریقا را تاسیس کرد. 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
العربیه

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.