رفتن به محتوای اصلی

اعتراضات اعراب اسرائیلی؛ اعلام وضعیت اضطراری در شهر لاد
۱۳۰ راکت به سوی تل‌آویو شلیک شد
12.05.2021 - 07:36

 

نشست اضطراری شورای امنیت در پی بالاگرفتن تنش در نوار غزه؛ حماس: ۱۳۰ راکت به سوی تل‌آویو شلیک کردیم

 
 
پناه گرفتن شهروندان اسرائیلی ساکن شهر رمله پس از حمله راکتی حماس
 
 
 

تبادل آتش و رویارویی نظامی میان فلسطینیان و ارتش اسرائیل در دو سوی نوار غزه روز سه‌شنبه پس از حملات راکتی و هوایی روز گذشته و نیز در پی درگیری‌های یک هفته اخیر در بیت‌المقدس با شدت بیشتر ادامه یافت.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس سه‌شنبه شب اعلام کرد در واکنش به حمله هوایی اسرائیل به یک ساختمان ده طبقه در غزه که دفاتر چندین شخصیت برجسته این جنبش در آن قرار داشت حدود ۱۳۰ راکت به سوی تل‌آویو شلیک کرده است.

در پی این حمله گفته می‌شود که ترافیک هوایی در فرودگاه کلان‌شهر اسرائیل مختل شده است. خبرگزاری فرانسه سه‌شنبه شب به نقل از مقامات اسرائیلی اعلام کرد که پس از شلیک ده‌ها راکت به سوی تل‌آویو از سوی نوارغزه، کلیه پروازها در فرودگاه بین‌المللی بن گوریون به حال تعلیق در آمده است.

 
 

از سوی دیگر منابع پلیس اسرائيل نیز اعلام کردند که بر اثر اصابت یکی از راکت‌های شلیک شده توسط حماس یک نفر در نزدیکی تل‌آویو کشته شده است.

واشنگتن هم در تازه‌ترین واکنش به این درگیری‌ها خواستار پرهیز از هدف گرفتن اهداف غیرنظامی و مراقبت از جان غیرنظامیان شد.

حماس: اگر اسرائیل خواهان تشدید نبرد است ما آماده‌ایم

جنبش حماس پس از راکت‌باران کلان‌شهر تل‌آویو و شهرهای اطراف آن اعلام کرد که برای رویارویی شدید‌تر با ارتش اسرائیل آمادگی کامل دارد.

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین سه‌شنبه شب در جریان یک نطق تلویزیونی تاکید کرد: حماس آماده است تا با حملات هوایی گسترده‌تر و شدید‌تر ارتش اسرائیل به غزه مقابله کند.

 

رهبر حماس بار دیگر ضمن فراخواندن نیروهای اسرائیلی به عقب‌نشینی از محوطه مسجد‌الاقصی در بیت‌المقدس تصریح کرد: اگر اسرائیل خواهان تشدید نبرد است، مقاومت هم آماده است و اگر آنها خواهان توقف مناقشه هستند،‌ باز هم ما آماده‌ایم.

نشست اضطراری شورای امنیت

شورای امنیت سازمان ملل متحد برای دومین بار طی سه روز گذشته برای بررسی تحولات جاری در نوار غزه و شهر بیت المقدس تشکیل جلسه می‌دهد.

این نشست روز چهارشنبه دوازدهم مه به درخواست تونس، نروژ و چین برگزار خواهد شد. نشست قبلی اعضای شورای امنیت روز دوشنبه بدون اجماع بر سر صدور بیانیه‌ای مشترک در خصوص شدت گرفتن درگیری‌ها میان فلسطینیان و اسرائیل در بیت‌المقدس و نوار غزه به پایان رسیده بود.

۲۸ کشته در حملات هوایی اسرائیل به نواز غزه

اسرائیل روز سه‌شنبه یازدهم ماه مه موج جدیدی از حملات هوایی به مواضع حماس در غزه را از سر گرفت که طی آن جدا از چند عضو شاخه نظامی حماس شماری از غیرنظامیان نیز جان خود را از دست دادند.

حملات هوایی اسرائیل همانند روز دوشنبه پس از راکت باران مناطق آنسوی نوار غزه توسط فلسطینیان که به کشته شدن دو اسرائیلی منجر شد با شدت و وسعت بیشتر انجام گرفت.

به گزارش منابع خبری دست کم ۲۸ نفر در جریان حملات هوایی ارتش اسرائیل به نوار غزه جان باختند و بیش از ۱۲۵ نفر دیگر زخمی شدند.

وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی در غزه نیز با تایید این آمار تاکید کرده که در میان ۲۸ قربانی حملات جنگنده‌ها و هلی‌کوپترهای ارتش اسرائیل ۱۰ کودک نیز قرار دارند.

از سوی دیگر جهاد اسلامی، دومین گروه اسلامگرای مسلح در نوار غزه اعلام کرد که دو تن از فرماندهان آنها در میان کشته‌شدگان حملات هوایی تازه ارتش اسرائیل هستند.

نتانیاهو: بر شدت حملات به غزه می‌افزاییم

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سخنانی با اشاره به حملات راکتی حمای به شهرهای اشدود و اشکلون واقع در شمال نوار غزه اعلام کرد که دو زن اسرائیلی از ساکنان شهرهای یاد شده بر اثر این حملات جان باخته‌اند.

نخست وزیر اسرائيل که در قالب یک پیام ویدیویی منتشر شده از سوی دفتر وی سخن می‌گفت بار دیگر گروه‌های فلسطینی مستقر در غزه را به حملاتی غیرقابل تصور تهدید کرد و گفت «حماس به زودی متحمل ضربه‌ای خواهد شد که انتظارش را ندارد.»

آقای نتانیاهو در ادامه تصریح کرد که ارتش اسرائیل از روز دوشنبه تا کنون بیش از یکصد حمله هوایی علیه مواضع حماس و جهاد اسلامی در غزه انجام داده است. وی همچنین در این خصوص تاکید کرد: ما با قدرت تمام حملات خود را بیش از پیش تشدید خواهیم کرد.

از سوی دیگر بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائيل تایید کرد که ارتش ۵ هزار نیروی ذخیره را برای پیوستن به بدنه نیروهای مسلح فراخوانده اما مشخص نکرد که این تصمیم دقیقا چه زمانی اجرایی خواهد شد.

تنش میان حماس و ارتش اسرائیل در حالی به شدت بالا گرفته که خبرگزاری‌ها اعلام کردند که عصر روز سه‌شنبه باز هم آژیر خطر در برخی شهرک‌‌های اسرائیل واقع در شمال نوار غره به صدا درآمد.

فرانس‌پرس در گزارشی اعلام کرد که گردان‌های قسام، شاخه نظامی جنبش حماس وعده داده در صورت کشته شدن غیرنظامیان در جریان حملات هوایی اسرائیل شهر اشکلون را به جهنم تبدیل خواهد کرد.

حملات راکتی و پاسخ اسرائیل به این حملات از نخستین ساعات بامداد روز دوشنبه و در پی پنج روز ناآرامی و درگیری در محوطه مسجد‌الاقصی میان فلسطینیان و پلیس اسرائیل آغاز شد.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس عصر روز دوشنبه اسرائیل را به تشدید حملات راکتی در صورت عدم خروج از محوطه مسجد‌الاقصی و محله شیخ جراح تهدید کرده و ساعاتی پس از آن هم این تهدید را با شلیک بیش از ۱۰۰ راکت به سوی اسرائیل عملی کرد.

شدیدترین حملات اسرائیل به غزه پس از ۲۰۱۹

حملات تازه اسرائیل به غزه بزرگترین حملات در نوع خود پس از نوامبر سال ۲۰۱۹ محسوب می‌شود. ارتش اسرائیل در آنزمان طی عملیاتی حساب شده دست به ترور هدفمند یک فرمانده ارشد گروه جهاد اسلامی زد که به ادعای تل‌آویو مسئول حملات بی‌شمار به خاک اسرائیل بود.

جهاد اسلامی پس از مرگ فرمانده ارشد خود اقدام به شلیک حدود ۵۰۰ راکت به سوی اسرائیل کرد. این اقدام در آن سو با حمله گسترده ارتش اسرائیل به مواضع گروه جهاد اسلامی پاسخ داده شد.

اسرائیل در آن زمان برای آنکه پیمان ترک مخاصمه با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس را به مخاطره نیندازد، از حمله به مواضع این گروه فلسطینی خودداری کرد و تنها مواضع جهاد اسلامی را زیر آتش گسترده حملات خود قرار داد.

حملات هوایی دوشنبه شب ارتش اسرائیل اما این‌ بار به کشته شدن یک فرمانده ارشد جنبش حماس منجر شد که از ساعات ابتدایی بامداد دست به راکت‌باران شهرهای اسرائیلی زده بود.

سکوت شورای امنیت سازمان ملل

جامعه جهانی نسبت به تشدید این درگیری‌ها بسیار نگران است و خواستار خویشتن‌داری هر یک از طرفین و خودداری از اقدامات تحریک آمیز شده است.

این در حالیست که اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه در پایان یک نشست ویژه برای بررسی مناقشه جاری در بیت‌المقدس و تنش در نوار غزه بر سر صدور یک بیانیه مشترک به اجماع نرسیدند.

ایالات متحده آمریکا، متحد تاریخی و سنتی اسرائیل به دیگر اعضا گوشزد کرده بود که انتشار بیانیه‌ای عمومی در شرایط کنونی و این مرحله از تنش مناسب و کارساز نیست.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در تازه‌ترین سخنان خود در خصوص بحران جاری در نوار غزه از کلیه طرف‌ها خواست تا از تنش بکاهند و تدابیری در جهت آرام شدن اوضاع در پیش گیرند.

سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه به ابراز «تاسف عمیق» از بالاگرفتن تنش بسنده کرد و فرانسه نیز مقامات اسرائيلی را به «استفاده متناسب از زور» در این رویارویی فراخواند.

######################

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل سه شنبه شب در لاد وضعیت اضطراری اعلام کرد.

شهردار لاد می‌گوید اوضاع مانند جنگ داخلی است.

معترضان عرب در این کشور اتومبیل ها را به آتش کشیدند و بنابه گزارش ها ۱۲ نفر در درگیری هایی که شهردار لاد به جنگ داخلی تشبیه کرد زخمی شده‌اند.

این اعتراضات در پی مراسم خاکسپاری یک مرد عرب اسرائیلی که در جریان ناآرامی های یک روز پیشتر کشته شده بود آغاز شد.

برگزاری مراسم تشییع جنازه مردی که روز دوشنبه در جریان ناآرامی های شهر لاد جانش را از دست داد

 

برگزاری مراسم تشییع جنازه مردی که روز دوشنبه در جریان ناآرامی های شهر لاد جانش را از دست داد

پلیس می گوید با رسیدن شب اوضاع در لاد به آشوب کشیده شد. رسانه های اسرائیلی از به آتش کشیده شدن کنیسه ها و تعدادی کسب و کار خبر می دهند. همزمان خبرگزاری رویترز می گوید که گزارش هایی از سنگ اندازی یهودیان به سوی اتومبیلی که راننده آن یک شهروند عرب بود منتشر شده.

شدیدترین خشونت‌ها در سا‌ل‌های اخیر

شبه‌نظامیان فلسطینی صدها موشک را به شهر‌های مرکزی اسرائیل شلیک کردند و همزمان اسرائیل غزه را زیر حملات هوایی سنگینی قرار داده است.

دست کم ۴۰ نفر در شدیدترین خشونت‌های سالهای بین اسرائیل و فلسطینی‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

گروه اسلامگرای حماس در اقدامی بی‌سابقه از شلیک ۱۳۰ راکت به شهر تل آویو، واقع در نواحی مرکزی اسرائیل، خبر داده است. این حمله مدت کوتاهی پس از بمباران یک ساختمان ۱۳ طبقه در غزه انجام شد.

جامعه بین‌الملل از هر دو طرف خواسته است تا روند تشدید خشونت‌ها را پایان دهند. تور ونسلند فرستنده صلح خاورمیانه سازمان ملل متحد گفت اوضاع به سمت "یک جنگ تمام عیار" پیش می‌رود.

در لاد چه اتفاقی افتاد؟

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل سه شنبه شب در لاد وضعیت اضطراری اعلام کرد.

 

اعتراضات اعراب اسرائیلی در لاد، شهری در نزدیکی تل آویو آغاز شد و به شورش‌های گسترده‌ای انجامید.

اعتراضات اعراب اسرائیلی در این شهر در نزدیکی تل آویو با پرتاب سنگ به طرف پلیس همراه بود. پلیس نیز با نارنجک صوتی واکنش نشان داد.

رسانه های اسرائیلی گزارش دادند که کنیسه‌ها و چندین مغازه به آتش کشیده شده است. همزمان خبرگزاری رویترز گزارش داد که خودروی یک ساکن عرب تبار توسط یهودیان سنگ باران شده است.

شماری از پلیس‌های اسرائیلی از مناطق مرزی کرانه باختری به این شهر منتقل شده‌اند.

در شماری دیگر از شهرهایی که اعراب اسرائیلی در آن ساکنند ناآرامی‌هایی گزارش شده است. ناآرامی در بیت المقدس شرقی و کرانه باختری نیز ادامه دارد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.