رفتن به محتوای اصلی

ایست قلبی و مرگ آنی‌ در انتظار جمهوری اسلامی
23.07.2012 - 21:51

جمهوری اسلامی شرایط بسیار سختی را سپری می‌کند شرایطی که قبلاً هرگزبا نظیر آن مواجه نبوده است.
افزایش فشارهای بین المللی و داخلی‌، وجود بحران عمیق اقتصادی، وازبين رفتن مشروعیت سیاسی‌ ،جمهوری اسلامی ایران را تالبه پرتگاهی‌ عميق کشانده است.
سر دمداران جمهوری اسلامی از سالها پیش وقوع چنین بحرانی‌ را پیش بینی‌ نموده بودند و بر همین اساس تنها راه برون رفت از چنین بن بستی که منتظر آن بودند را در افزایش فعالیت‌های خود و تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای‌ جستجوميکردند.
سیاستی که کپی‌ برداری از سیاست کره شمالی‌ در مواجهه با بحرانها بوده است.
آنها به خوبی‌ می‌دانستند و می‌دانند که حاکمیتهای توتالیتر به دلیل ماهيت ذاتی خود، دیر یا زود ضمن از دست دادن مشروعیت نسبی سیاسی‌ در داخل و خارج ،ناچار به رو در رویي با مردم در داخل و همچنین با دیگر کشورها در عرصه بین المللی میباشند،لذا وقوع بحرانهای سیاسی‌ و اقتصادی در چنین نظامهایی اجتناب ناپذیر مینماید ،از همین رو در جستجوی راهی‌ برای وادار کردن افکار عمومی‌ خارج در قبال سرکوب و نقض حقوق بشر و فقر و فساد که گریبان مردم داخل کشور را گرفته و میگیرد ، جز تکرار سناریوی کره شمالی‌ در ایران ،راهي پیش رو ندیده و نمی‌بینند.
البته جمهوری اسلامی میرفت که در اجرای سیاست تبديل ايران به کره شمالي با موفقیت همراه شود .آنها به تنها چیزی که نیاز داشتند عنصر زمان بود که با اعلام آمادگی‌ گاه و بیگاه و وعده و وعید‌های غیر عملی‌ به مجامع جهانی‌ ،توانسته بودند آنرا کسب کنند و برای کامل کردن نیّت خویش احتیاج به خرید زمان بیشتری داشتند که اکنون با از دست دادن مشروعیت خویش در خارج ،به نظر میاید جامعه بین الملل با درک شرایط موجود و سياست دفع الوقت رژيم از دادن وقت بیشتر به جمهوری اسلامی خودداری کرده و برگ برنده جمهوری اسلامی را از آنهاگرفته است .
قطع در آمد نفتی‌ ،پایان دوره خرید زمان برای جمهوری اسلامی محسوب ميشود.

آنها که جمهوری اسلامی ایران را با عراق و لیبی‌ مقایسه میکنند و تکرار سناریو عراق و لیبی‌ را در مورد ایران پیش بینی‌ و یا حتي توصیه مینمایند در واقع دچار قیاس مع الفارق شده اند .کشورهای عراق و لیبی‌ با آنکه با بحران مشروعیت داخلی‌ و بین المللی روبرو بودند اما هرگز با بحران عظیم اقتصادی که جمهوری اسلامی اکنون با آن مواجه است روبرو نبوده اند.
جمهوری اسلامی به واسطه قطع کامل شریان حیاتی اش یعنی‌ نفت و همچنین اتخاذ سیاستهای غلط اقتصادی به مرحله ای‌ رسیده که هر لحظه امکان فرو پاشی کامل نظام اقتصادی آن میرود .
ایران را نباید با عراق یا لیبی‌ مقایسه کرد ایران را باید با کره شمالی‌ مقایسه نمود و برای جلوگیری از تبدیل ایران به کره شمالی‌ ، دنبال راهکار بود نه بر اساس تبدیل شدن خامنه ای‌ به صدام یا قذافی.
قطع کامل صادرات نفتی‌ جمهوری اسلامی و یا حتا ۵۰ در صد آن به معنای فلج شدن کامل جمهوری اسلامی در پیگیری بلند پروازی‌های هسته اي آن رژيم میباشد لذا بر همین اساس است که جمهوری اسلامی ناامید از امکان خرید زمان بیشتر،با شتاب دادن به فعاليتهاي هسته اي خود و عدم نمايش نرمش در اينباره ،در پی‌ آن است که قبل از فلج شدن و انسداد کامل شریان حیاتی‌ خود ،پروژه هسته ای‌ خود را تکمیل نماید تاوارد مرحله ای‌ شود که به نام مدل کره شمالی‌ معروف شده است .در این مدل ،جمهوری اسلامی قادر خواهد بود که خود را از زیر فشار‌های کنونی خارج نموده و جهان آزاد را در قبال نقض حقوق بشر و فقر و فساد در داخل کشور وادار به سکوت نماید و یا اینکه اقدامات جامعه بین الملل را تا حد اقدماتی تبلیغاتی و غیر موثر تنزل دهد .

جمهوری اسلامی عنصر زمان را از دست داده و درتلاش براي يافتن جایگزینی برای آن گزینه هايي پيش رو ميبيند که اولين آن، سرعت بخشیدن به فعالیت‌های هسیته ای‌ و گزینه دیگر تهدید به بستن تنگه هرمز در صورت قطع صادرات نفت خود میباشد .
تهدید بستن تنگه هرمز را هرگز نباید با توانایی يا عدم توانايي رژيم برای بستن آن تنگه اشتباه گرفت .اگر چه ممکن جمهوری اسلامی است در نهایت توان اجرای کامل این تهدید را نداشته باشد اما در هر صورت گزینه ايست مدّ نظر آنها و حتا اقدام ناموفق برای اینکار میتواند ضربه ای‌ شدید بر امنیت صادرات نفت و انرژی در این آبراه مهم و استراتژیک وارد نماید
.بنابراين موضوع فقط در حد تهدید تلقی‌ نميشود و همانگونه که غرب آنرا جدی گرفته است بایدآنرا جدی گرفت چرا که جمهوری اسلامی ایجاد شرایط جنگی را به شرایط غیر قابل تحمل دوران تحریم‌های گسترده نفتی‌ و بانکی ترجیح میدهد زيرا شرایط جنگی این امکان را به جمهوری اسلامی خواهدداد که حد اقل در بعد داخلی‌ برای کسب حمایت و مشروعیت از دست رفته خود از اين موضوع بهره برداری نموده و در بعد خارجی‌ نیز با نا امن کردن منطقه،قسمتي از فشار‌های وارده بر خود رابه کشورهای دیگر از جمله کشور‌های حاشیه خلیج فارس منتقل نماید .
جمهوری اسلامی برای رسیدن به مدل کره شمالی‌ به زمان نیاز داشت و در آمد نفتی‌ ،اینک در حال از دست دادن هردو آنها میباشد لذا طی‌ روز‌ها و ماه‌های آینده برای تغییر این معادله دست به اقداماتی خواهد زد که تهدید و تحریک کشورهای دیگر و امنیت خلیج فارس میتواند یکی‌ از آن اقدامات باشد .تغییر معادله به هر شکل ،مدّ نظر جمهوری اسلامی خواهد بود حتا اگر این تغییر در مسیر جنگ نیز قرارداشته باشد .
با تداوم روند تنگ شدن حلقه تحریم‌ها و، فرو پاشی کامل نظام اقتصادی ، بروز اعتراضات مردمی اجتناب ناپزیر مينمايد. این اعتراضات ممکن است با عصیانهای موضعی و محدود آغاز شود اما به سرعت فراگیر و گسترده خواهد شد.
جمهوری اسلامی نیک‌ می‌داند که با در نظر گرفتن شرایط داخلی‌ و افزایش فشار‌های بین المللی ،مرگی ناگهانی در انتظارش میباشد ،این مرگ با ایست کامل قلب تپنده رژیم اسلامی یعنی‌ درآمد سرشار نفتی‌ آغاز خواهد شد لذا رژيم ترجیح میدهد قبل از وقوع اين اتفاق محتوم و مرگ آنی‌ خود ،نحوه مرگ خود راخود انتخاب نماید یا حد اقل مرگ فرسایشی مثلادر یک مقابله نظامی را به مرگ آنی ترجیح میدهد .

 

انتشار از: امین موحدی

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.