رفتن به محتوای اصلی

هفتمین روز درگیری اسرائیل و حماس و افزایش تلاش‌های بین‌المللی برای توقف خشونت‌ها
16.05.2021 - 19:35

 

 

به گفته وزارت بهداشت فلسطینیان در غزه، شمار کشته‌شدگان حملات اسرائیل به غزه در روز یکشنبه به ۴۲ نفر رسید که ۸ نفر از آنان کودک هستند.

 

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز شمار فلسطینی‌های کشته‌شده در حملات روز یکشنبه اسرائیل به غزه را دست‌کم ۴۰ نفر، از جمله ۸ کودک، اعلام کرد و این رقم را بیشترین میزان تلفات روزانه در غزه در طول یک هفته اخیر دانست.

از زمان آغاز خشونت‌ها تاکنون مجموعا ۱۸۸ فلسطینی، از جمله ۵۵ کودک، کشته و هزار و ۲۳۰ فلسطینی دیگر بر اثر حملات اسرائیل زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز ۱۰ نفر، از جمله یک کودک، بر اثر راکت‌های شلیک‌شده از سوی حماس کشته و ۲۸۲ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، روز یکشنبه خواستار پایان دادن به این خشونت‌ها شد و گفت کشته شدن بسیاری از مردم، از جمله کودکان، در این حملات «غیرقابل قبول» است. او پیشتر نیز خواستار توقف خشونت‌ها در بیت‌المقدس شده  و از همه طرف‌ها خواسته بود برای احترام به هویت چندفرهنگی این مکان مقدس راه حلی بیابند. 

 

افزایش تلاش‌های بین‌المللی

همزمان با تشدید خشونت‌ها در غزه و اسرائیل، نهادهای بین‌المللی و منطقه‌ای نیز بر تلاش‌های دیپلماتیک خود برای توقف خشونت‌ها افزوده‌اند.

نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی این خشونت‌ها از ساعتی پیش به صورت مجازی آغاز شده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در آغاز این نشست وضعیت در غزه را «هولناک» خواند و از اسرائیل و فلسطینیان خواست درگیری‌ها را فورا متوقف کنند. او همچنین خواستار تشدید تلاش‌ها و تماس با طرف‌های درگیر برای دستیابی به آتش‌بس فوری شد.

از سوی دیگر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز اعلام کرد وزیران خارجه این اتحادیه روز سه‌شنبه برای بحث و تبادل نظر در مورد درگیری‌های اسرائیل و فلسطینی‌ها نشستی اضطراری برگزار خواهند کرد.

 

نشست سازمان همکاری اسلامی

روز یکشنبه همچنین وزیران خارجه کشورهای عضو «سازمان همکاری اسلامی» به پیشنهاد و به ریاست عربستان سعودی نشستی اضطراری به صورت آنلاین برگزار کردند.

حاضران در این نشست حملات اسرائیل را به شدید‌ترین وجه محکوم کردند و خواستار توقف این حملات علیه غیرنظامیان شدند.

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، با محکوم کردن اقدامات اسرائیل در «نقض فاحش حقوق فلسطینیان» و اخراج فلسطینی‌های ساکن بیت‌المقدس شرقی از خانه‌هایشان، خواستار مداخله فوری جامعه بین‌المللی شد.

در بیانیه پایانی این نشست ضمن تاکید بر توقف کامل و فوری «حملات وحشیانه اسرائیل به غزه»، آمده است که این سازمان به شدیدترین لحن «تجاوز شنیع اسرائیل» علیه فلسطینیان را محکوم می‌کند و آن را «نقض فاحش» حقوق فلسطینی‌ها می‌داند.

سازمان همکاری اسلامی ۵۷ عضو دارد.

به نوشته رسانه‌های ایران محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی که به واتیکان سفر کرده است نیز در این نشست اینترنتی حضور داشت.

 

اسرائیل: حملات ادامه دارد

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، با تاکید بر اینکه «عملیات غزه تا بازگشت آرامش ادامه خواهد یافت و این زمان خواهد برد» گفت: «فشارهایی هست، اما اسرائیل به لطف رییس جمهور آمریکا بایدن از پشتیبانی بین‌المللی برای این عملیات برخوردار است.»

نتانیاهو همچنین گفت که تلفات غیرنظامیان در غزه به این دلیل است که حملات راکتی علیه اسرائیل از مناطق مسکونی غزه صورت می‌گیرد.

رییس ستاد ارتش اسرائیل نیز از آسیب جدی به شبکه زیرزمینی حماس در غزه خبر داد و گفت: «ما طبق یک برنامه منظم در حال عملیات هستیم و هنوز مراحل بیشتری وجود دارد.»

کابینه امنیتی اسرائیل روز یکشنبه تشکیل جلسه داد. با اینکه برخی رسانه‌ها گمانه‌زنی کرده بودند که در این نشست موضوع آتش‌بس مورد بررسی قرار خواهد گرفت، رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند جلسه کابینه بعد از چهار‌ساعت بدون تصمیمی در این باره پایان یافت.

در تحولی دیگر نیز هادی عمرو، فرستاده ویژه وزارت خارجه آمریکا، روز یکشنبه در اسرائیل با وزیر دفاع آن کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

تماس‌های ایران با رهبران غزه

رسانه‌های ایران روز یکشنبه گزارش دادند که اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس، با زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، و همچنین اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، تلفنی گفت‌وگو کرده است.

رسانه‌های ایران روز یکشنبه گزارش دادند که اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس، با زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، و همچنین اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، تلفنی گفت‌وگو کرده است.

او در این تماس‌ها بر حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های اسلام‌گرا در غزه تاکید کرد.

پیشتر نیز گزارش شده بود محمدجواد ظریف با زیاد نخاله تلفنی گفت‌وگو کرده است.

همچنین دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رییس جمهور این کشور، در تماسی تلفنی با حسن روحانی درباره تحولات اخیر در سرزمین‌های فلسطینی گفت‌وگو کرده و دو طرف خواستار توقف حملات اسرائیل در غزه شدند.

 

حدود سه‌هزار راکت پرتاب‌شده به اسرائیل

به گفته ارتش اسرائیل، شمار راکت‌های پرتاب‌شده به سوی این کشور طی یک هفته اخیر به حدود سه‌هزار راکت رسیده است که سامانه «گنبد آهنین» حدود هزار و ۱۵۰ راکت را رهگیری و منهدم کرده است.

اوری گوردین، از فرماندهان ارتش اسرائیل، با اشاره به شلیک این تعداد راکت از غزه طی کمتر از یک هفته گفت از نظر زمانی، این تعداد بیشتر از راکت‌های شلیک شده به اسرائیل در دو درگیری با حماس و حزب‌الله لبنان در سال‌های  ۲۰۱۰۹ و  ۲۰۱۴ است. در گیری‌های سال ۲۰۱۹ گروه جهاد اسلامی ۵۷۰ راکت به سوی اسرائیل شلیک کرد و در جریان درگیری‌های اسرائیل و حزب‌الله لبنان در سال ۲۰۱۴ نیز طی ۱۹ روز ۴۵۰۰ راکت به سوی اسرائیل شلیک شد

سازمان همکاری اسلامی اسرائیل را محکوم کرد

 گوترش دبیر کل سازمان ملل هشدار داد جنگ اسرائیل-حماس می‌تواند خاورمیانه را به یک بحران "غیرقابل مهار" بکشاند.

آقای گوترش امروز در نشست اضطراری امروز شورای امنیت خواستار پایان فوری درگیری‌های مرگبار اسرائیل و فلسطینی‌ها شد و گفت: "درگیری‌ها باید متوقف شوند، باید فوری متوقف شوند."

دبیر کل سازمان ملل خشونت‌هایی را که در هفته اخیر به کشته شدن نزدیک به ۲۰۰ نفر منجرشده "بسیار وحشتناک" خواند.

سازمان همکاری اسلامی اسرائیل را محکوم کرد

در همین حال وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در پایان نشست فوق العاده و مجازی خود به ریاست عربستان سعودی، در بیانیه‌ای خواستار توقف کامل و فوری حملات اسرائیل به غزه شدند.

این بیانیه "با شدیدترین لحن تجاوز وحشیانه اسرائیل" را محکوم و آن را "نقض قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل" دانسته و اسرائیل را به "جنایت سیستماتیک" در قبال فلسطینیان متهم کرده است.

۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی همچنین از عملکرد شورای امنیت به خاطر ناکارآیی انتقاد کرده‌اند.

محمد جواد ظریف وزیر حارجه ایران نیز در این نشست گفت: "ما باید یک کارزار نهادینه‌شده حقوقی و سیاسی علیه رژیم آپارتاید صهیونیستی در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی ایجاد کنیم".

تشدید تلاش‌های دیپلماتیک برای خاتمه جنگ

تلاش‌های دیپلماتیک برای برقرای آتش‌بس بین اسرائیل و حماس سرعت گرفته است. هادی عمرو، نماینده آمریکا که روز گذشته به اسرائیل سفر کرده با بنی گانتس، وزیر دفاع و سایر مقامات امنیتی این کشور دیدار کرده است.

تلاش های میانجیگران مصری هم ادامه دارد، اما هنوز توافقی در مورد رسیدن به آتش بس بدست نیامده است.

جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحاده اروپا هم در توییتی از برگزاری جلسه اضطراری وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای هماهنگی و گفتگو و این که این اتحادیه چگونه می‌تواند به بهترین نحو به پایان دادن خشونت‌ها کمک کند، خبر داده است.

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان و دولت آلمان هم خواستار پایان جنگ شده‌اند.

لین هستینگز، معاون هماهنگ کننده روند صلح خاورمیانه گفته که سوخت در غزه امروز تمام خواهد شد و بیمارستان‌ها هم برق نخواهند داشت.

مقامات بهداشتی در غزه گفته‌اند که از زمان بمباران‌های اسرائیل در شب گذشته تا کنون ۳۳ نفر کشته شدند. به این ترتیب از زمان آغاز درگیری ها تاکنون ۱۸۱ نفر جان خود را از دست دادند ، که ۴۷ کودک هم در بین کشته شدگان هستند.

حماس هم تاکنون نزدیک به سه هزار راکت به اسرائیل شلیک کرده که منجر به مرگ ۱۰ نفر شده است.

رد شدن از پست Twitter, 1

پایان پست Twitter, 1

پیشتر گزارش شد که گروه فلسطینی حماس برای خاتمه جنگ "پیشنهاد آتش بس" داده، اما اسرائیل آن را رد کرده است.

خبرنگار بی‌بی‌سی گفته بود به نظر می‌رسد که حماس از طریق میانجیگران مصری پیشنهاد آتش بس را ارائه کرده است.

نفتالی بنت، از سیاستمداران سرشناس اسرائیلی به بی‌بی‌سی گفت که اسرائیل به حملاتش به حماس ادامه خواهد تا زمانی که به اهدافش در غزه برسد.

کابینه اسرائیل هم برای بحث و گفتگو درباره استراتژی این کشور در این درگیری‌ها تشکیل جلسه داده است.

غزه اسرائیل

 

آتش ناشی از حملات هوایی اسرائیل، آسمان غزه را روشن کرده است

در هفتمین روز درگیری‌ها، جت‌های اسرائیلی حملات هوایی بیشتری درغزه انجام دادند و محل زندگی یحیی السنوار، از رهبران حماس، یکی از اهداف حملات اسرائیل بوده است.

همزمان شبه نظامیان حماس چندین راکت به داخل خاک اسرائیل شلیک کردند که در نتیجه این حملات ساکنان این نواحی مجبور شدند به پناهگاهها بروند.

یحیی السنوار، از رهبران حماس

منبع تصویر،REUTERS

توضیح تصویر،

محل سکونت یحیی السنوار، از رهبران حماس، از جمله اهداف حملات هوایی اسرائیل بود

پیش‌تر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفت که دولت او به پاسخ قاطعانه به حملات موشکی تا برقراری امنیت ادامه خواهد داد.

آقای نتانیاهو گفت که مذاکره تنها زمانی آغاز می‌شود که راکت پرانی‌ها از غزه به خاک اسرائیل متوقف شود.

مقامات بهداشتی در غزه گفته‌اند که تاکنون در این درگیری‌ها ۱۵۰ نفر کشته شدند که اکثر آن‌ها کودک بودند. اسرائیل هم شمار تلفات خود را ۱۰ نفر اعلام کرده است.

همزمان تلاش های دیپلماتیک برای پایان دادن به این درگیری‌ها در جریان است. روز گذشته هادی عمرو، فرستاده ویژه آمریکا وارد اسرائیل شد. مقامات مصری رهبری مذاکرات با حماس را برعهده دارند و سازمان ملل و امارات متحده عربی هم در این گفتگوها دخیل هستند.

قرار است شورای امنیت سازمان ملل هم برای بحث و گفتگو درباره این درگیری‌ها امروز نشستی برگزار کند.

غزه اسرائیل

 

لحظه فروریختن برج محل استقرار رسانه ها در غزه

در همین حال جوبایدن، رئیس جمهور آمریکا، با آقای نتانیاهو و محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین گفتگوهایی تلفنی داشته است. او در این گفتگوها نگرانی خود را از خشونت‌های موجود ابراز کرد.

آقای بایدن همچنین بار دیگر حمایت قاطع کشورش را از حق اسرائیل در دفاع از خود اعلام کرد.

رئیس جمهور آمریکا پس از بمباران روز گذشته محل استقرار رسانه‌ها در غزه در گفتگویش با نخست وزیر اسرائیل خواستار حفاظت از خبرنگاران شد. در بمباران روز گذشته برج جلا در غزه دفترشبکه الجزیره و خبرگزاری آسوشیتدپرس تخریب شد

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.