رفتن به محتوای اصلی

دومین دور مذاکرات اتمی ایران و غرب در "سطح فنی"
24.07.2012 - 13:05

علی باقری از اعضای تیم مذاکره‌کننده‌ی ایران با گروه ۱+۵

علی باقری از اعضای تیم مذاکره‌کننده‌ی ایران با گروه ۱+۵

کشورهای غربی در مقابل خواهان توقف غنی‌سازی بیش از ۵/ ۳ درصد اورانیوم، انتقال ذخایر اورانیوم با غنای ۲۰ درصد به خارج، و تعطیلی مرکز غنی‌سازی فردو بودند. غربی‌ها خواست‌های ایران را غیرقابل پذیرش دانسته و تنها آماده بودند در صورت همکاری ایران، به این کشور قطعات هواپیماهای مسافربری تحویل دهند.

اختلاف فاحش میان مواضع و انتظارات دو طرف موجب شد که دور جدید مذاکرات ایران و غرب بدون هیچ نتیجه‌ای به پایان برسد. تنها نتیجه آخرین دور گفت‌وگوها در مسکو، توافق به ادامه مذاکرات در استانبول در "سطح فنی" بود.

انتظار کم از مذاکرات استانبول

 

هدف اصلی مذاکرات سه‌شنبه - ۲۴ ژوئیه - میان هلگا اشمید و علی باقری در استانبول آن است که زمینه را برای دیدار بعدی کاترین اشتون و سعید جلیلی آماده و در بهترین حالت اگر موفق شدند برای دیدار آن دو دستور کاری را نیز تنظیم کنند.

با این حال به اعتقاد اغلب ناظران هیچ یک از دو طرف آماده بازنگری در مواضع خود نیست. رسانه‌های ایران اخیرا بارها تاکید کرده‌اند که رهبری ایران به هیچ وجه حاضر به تجدیدنظر درباره "حق ایران به استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای" نیست.

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه در تهران با اشاره به مذاکرات استانبول از طرف‌های غربی خواست "حقوق هسته‌ای ایران در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز" را به رسمیت بشناسند. او گفت ایران چنین انتظاری را حتی از گفت‌وگوهای امروز استانبول دارد.

مهمان‌پرست، هدف گفت‌گوهای استانبول را نزدیک‌کردن دیدگاه‌های موجود و پیشنهادهایی اعلام کرد که ایران و ۱+۵ ارائه کرده‌اند.

کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که زیر پوشش استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، در صدد دستیابی به سلاح اتمی است. اختلاف‌ها در این باره منجر به صدور چندین قطعنامه‌ی شورای امنیت و اعمال تحریم‌های بین‌المللی گسترده علیه ایران شده است.

آخرین دور تحریم‌ها که خارج از شورای امنیت توسط ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا برقرار شده، صادرات نفت و معاملات بانکی ایران با خارج را به شدت مختل کرده و شرایط اقتصادی دشواری برای این کشور فراهم آورده است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
برگرفته از:
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.