رفتن به محتوای اصلی

حسین سلامی : ریاست جمهوری بایدن دوران آرامش منطقه نخواهد بود
29.05.2021 - 19:43

انتقاد از آقای سلامی از از رئیس جمهور آمریکا و و اظهاراتش درباره عربستان سعودی در حالی است که مقام های دولتی ایران تایید کرده اند مذاکرات را با دولت عربستان سعودی به میزبانی عراق آغاز کرده اند. دو کشور بیش از ۵ سال است که با تصمیم دولت عربستان، روابط سیاسی و اقتصادی با یکدیگر ندارند.

رسانه های ایران به نقل از مقام های پیشین دولتی این کشور می گویند که مذاکرات با عربستان با هدف بهبود روابط پس از روی کار آمدن جو بایدن و احتمال بازگشت این کشور به توافق هسته ای برجام و رفع تحریم های دوره دونالد ترامپ شکل گرفته است.

پیش از این محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفته بود که بین ریاست جمهوری دونالد ترامپ و ریاست جمهوری جو بایدن حتما تفاوت هایی برای ایران و جود دارد اما فرمانده سپاه در اظهارات امروز خود گفته است: "آمدن شخصی مثل بایدن رفتار آمریکا را تغییر نمی‌دهد و ممکن است روش‌های آمریکا تغییر کند، ولی اهداف آمریکا تغییر نمی‌کند".

دوره ریاست آقای بایدن زمستان سال گذشته آغاز شده و در حدود سه سال و نیم از آن باقی مانده است.

جو بایدن

 

دولت جو بایدن می گوید می خواهد پس از رفع احتمالی تحریم ها با ایران درباره سیاست های منطقه اش مذاکره کند

مقام های دولت آمریکا می گویند که هدف این کشور از رفع احتمالی تحریم های ایران و بازگشت به توافق هسته ای برجام مذاکره با ایران برای محدود کردن فعالیت های منطقه ای از جمله تجهیز گروه های شبه نظامی در خاورمیانه است اما آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران، گفته است که چنین سیاستی را نخواهد پذیرفت و آمریکا مجبور است نیروهای نظامی خود را از منطقه خارج کند.

فرمانده کل سپاه گفته است نیروهای آمریکایی "همچنان در عراق به شکل اشغالگرانه حضور دارند و در سوریه همچنان آتش به پا می‌کنند و آتش آنها به دست سعودی‌ها بر سر مردم یمن می‌بارد و فقط مجبور شدند که از افغانستان فرار کنند، آنها چاره‌ای جز فرار از منطقه ندارند، ولی اگر خارج نشوند اخراج می‌شوند و به نظر می‌رسد تا حدودی این را درک کرده اند".

آقای سلامی در جریان مراسم چهلمین روز درگذشت سرتیپ محمد حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس شاخه برون مرزی سپاه عنوان شده است.

مقام های سپاه پیش از این گفته بودند که آقای حجازی به دلیل بیماری درگذشت اما در مراسم چهلمین روز درگذشت اش از وی با عنوان "شهید" یاد شده که در ادبیات حکومتی به فردی عموما نظامی گفته می شود که در جریان ماموریت کشته شده باشد.

آقای حجازی پس از آن به جانشینی نیروی قدس منصوب شد که سرتیپ اسماعیل قاآنی جانشین قبلی این نیرو با کشته شدن قاسم سلیمانی در عملیات هوایی آمریکا به فرماندهی آن رسید.

سرتیپ قاآنی هم در جریان مراسم درگذشت جانشین خود در نیروی قدس سخنرانی کرده و گفته آقای حجازی "از جمله کسانی بود که در همراهی حاج قاسم برای پر کردن دست مقاومت، توان بالایی گذاشت".

مقام های سپاه می گویند در جریان درگیری های اخیر بین اسرائیل با فلسطینیان، نیروی فلسطینی از نواز غزه راکت‌هایی به سوی مواضع اسرائیل شلیک کردند که قاسم سلیمانی پیش از کشته شدن در عملیات هوایی آمریکا، در تهیه کردن آن نقش داشت.

فرمانده نیروی قدس گفته است "بیش از سه‌هزار موشکی که از سمت مقاومت به سرزمین‌های اشغالی شلیک شد، در فلسطین تولید شد".

وی گفته است که قاسم سلیمانی "دست بچه‌های مقاومت را پر کرد و دیدیم که غزه با وجود آنکه ۱۵ سال است در تحریم قرار دارد، چگونه مردانه از همه سرزمین فلسطین دفاع می‌کند".

مقام های ایرانی برای اشاره به شبه نظامیان در منطقه از اصطلاح " نیروی مقاومت" استفاده می کنند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.