رفتن به محتوای اصلی

محکومیت سانسور و آزادی رسانه در آستانة انتخابات قلابی در ایران
15.06.2021 - 14:01

در حالیکه در ایران ، انتخابات با فقدان اطلاع رسانی آزاد و مستقل روبروست، خامنه‌ای برآن است تا در دو راهی مرگ و ادامه حاکمیت ننگین ولایت فقیه، رئیسی را از صندوقهای رأی بیرون بکشد و به هر رسوایی تن می‌دهد.

سازمان گزارشگران بدون مرز ۲۲خرداد ۱۴۰۰، با انتشار بیانیه‌ای در آستانه انتخابات قلابی خامنه‌ای، فقدان اطلاع رسانی آزادانه مستقل، سانسور تحمیل شده بر رسانه ها و تهدید روزنامه نگاران توسط ایران را محکوم کرد. این سازمان اعلام کرد، از تاریخ ۶ خرداد و آغاز ثبت نام نامزدها برای انتخابات، دستکم ۴۲ روزنامه نگار و شهروند توسط ماموران دادستانی، وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران احضار و تهدید شدند.

گزارشگران بدون مرز و محکومیت سانسور انتخاباتی

در حالی‌که کارزار رسمی انتخابات در ایران از تاریخ ۴ خرداد آغاز شده است،گزارشگران بدون مرز (RSF) بار دیگر نبود اطلاع رسانی مستقل، سانسور تحمیل شده بر رسانه ها و تهدید روزنامه نگاران از سوی قضاییه ایران را محکوم کرد.

سازمان گزارشگران بدون مرز سرکوب روزنامه نگاران و سانسور انتخاباتی نظام ولایت فقیه را محکوم کرد و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «با چینش نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان قانون اساسی که اصلی‌ترین افراد آن را رهبری نظام «علی خامنه ای» به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم منصوب می کند، امیدی به برگزاری انتخابات روشن و شفاف و منصفانه ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ نیست. اما رژیم تنها به برگزاری مضحکه‌ای به نام انتخابات بسنده نکرده است که سانسوری همه جانبه را نیز بر رسانه‌ها اعمال می‌کند و با احضار و تهدید روزنامه نگاران و شهروند خبرنگارانی که در رسانه‌ها و یا شبکه‌های اجتماعی در باره انتخابات و یا برخی نامزدها ابراز نظر کرده‌اند، آنها را از ایفای نقش اطلاع رسانی مستقل و آزاد باز می دارد. RSF دست کم ۴۲ مورد احضار و تهدید را به‌ دست دادستانی و ماموران وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران برشمرده است. ممنوع کردن هایی چون «تشویق به رای ندادن و انتقاد از انتخابات» و یا « انتقاد از ابراهیم رییسی» روحانی نزدیک به علی خامنه‌ای و رئیس کنونی دستگاه قضایی و نامزد ریاست جمهوری به رسانه‌ها و روزنامه نگاران ابلاغ شده است که خود روشنگر چگونگی برگزاری انتخابات است».

ابراهیم رئیسی و ادعای آزادی قلم و اندیشه!

ابراهیم رئیسی ۱۰ خرداد گفت: « آزادی در پرتو امنیت اتفاق می‌افتد… من عمیقاً به آزادی فکر، اندیشه، قلم و آزادی بیان اعتقاد دارم». (مشرق نیوز ۱۰خرداد ۱۴۰۰).

رئیسی قاتلی که امروز برای کسب آرای مردم از آزادی اندیشه و بیان دم میزند کسی است که به‌عنوان رییس قضاییه ولایت فقیه، عضو شورای اقتصادی و سران سه قوه نظام برای بالا بردن قیمت بنزین، تحت فرمان خامنه‌ای در تصمیم گیری شرکت داشته است که منجر به کشته شدن هزاران جوان ایرانی در آبان ۹۸ شد.

رئیسی در معرفی خود گفت: «افتخار بنده این بود که به اقتضای شرایط ابتدای پیروزی انقلاب و به فرمان خمینی، در دوره جوانی یعنی در۲۰سالگی، دادستانی یک شهرستان بزرگ در کشور، دادستانی کرج را برعهده داشتم بعد دادستانی استان را برعهده گرفتم، و سپس چند سال دادستانی تهران را برعهده داشتم… و ده سال هم به‌عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور و در یک دوره ده ساله دیگری نیز به‌عنوان معاون اول قوه قضاییه مسئولیت داشتم…».( مشرق نیوز ۱۰خرداد ۱۴۰۰).

رئیسی در مناظره دوم از عملکرد خود در مسند قضاییه و به‌ویژه در کشتار آبان۹۸ دفاع کرد و گفت: «من سال‌هایی که در قوه قضاییه بودم نسبت به کل زمانی که مسئولیت داشتم پاسخگو هستم» (شبکه خبرـ ۱۸خرداد۱۴۰۰).

سایت رادیو فرانسه ـ ۱۸ خرداد۱۴۰۰، در انعکاسی از مناظره دوم رئیسی اعلام کرد: «ابراهیم رئیسی بدون اشاره به نقش خود در قتل‌عام مخالفان و نقش خود در کشتار زندانیان سیاسی در دهه شصت خود را مسئولی پاسخگو معرفی کرد و گفت: «من سال‌هایی که در قوه قضاییه بودم نسبت به کل زمانی که مسئولیت داشتم پاسخگو هستم».

ایران در رده بندی جهانی آزادی رسانه در ربته ۱۷۴
ایران در رده بندی جهانی آزادی رسانه در ربته ۱۷۴

بصیرت رسانه‌ای به سبک قضاییه رئیسی

در آستانه انتخابات جانشین فرمانده نیروی انتظامی تهران گفت: «در جامعه امروز لازم است در حوزه فضای مجازی همه افراد به ویژه جوانان و نوجوانان بینش و بصیرت رسانه‌ای داشته باشند». “حمید هداوند” جانشین فرمانده سرکوبگر انتظامی در تهران، وحشت خود را از شبکه های اجتماعی این‌طور بیان کرد و گفت: «در حال حاضر بسیاری از اتفاقات و جرائم در فضای مجازی به وقوع می پیوندد و حتی به نوعی می توان گفت که مجرمان در حال کوچ از محیط حقیقی به فضای مجازی هستند».(خبرگزاری ایرنا ـ۲۲ خرداد۱۴۰۰).

سرکوب رسانه ها و نقض حقوق مدنی، حاصل ریاست قضاییه رئیسی

رضا معینی، مسئول دفتر افغانستان و ایران سازمان گزارشگران بدون مرز(RSF) از نقض میثاق حقوق مدنی و آزادی انتخابات از آغاز حاکمیت ولایت فقیه که رئیسی سنگ خدمت در قضاییه آنرا به سینه می‌زند، گفت: «جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه ماده ۲۵ میثاق جهانی حقوق مدنی و سیاسی که تضمین کننده بیان آزادانه اراده انتخاب کنندگان باشد و همچنین ماده ۱۹ این میثاق که تضمین آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات و پیش شرطی است که رای دهندگان باید از آن برای انتخاب بهره‌مند شود را، رعایت و اجرا نکرده است. ایران از سال ۱۳۵۴ از امضاکنندگان این میثاق است. با تهدید روزنامه نگاران، سانسور رسانه ها، مسدود سازی سایت‌های اطلاع رسانی و شبکه‌های اجتماعی و سرکوب اندیشه های منتقد نمی‌توان انتخاباتی دمکراتیک و شفاف برگزار کرد.» (سایت گزارشگران بدون مرزـ ۱۲ژوئن ۱۴۰۰).

ممنوعیت ورود خبرنگاران آمریکایی و بریتانیایی قبل از انتخابات

طرح ممنوعیت ورود خبرنگاران آمریکایی و بریتانیایی به ایران که اواخر فروردین ماه۱۴۰۰در مجلس تصویب تهیه شد، رسانه های داخل ایران را هم از انتشار اخبار منتشرشده در رسانه های آمریکایی و بریتانیایی منع می‌کند.

در طرح مجلس  که به امضای ۴۱ نماینده رسید، آمده است: «با توجه به اینکه رسانه‌های خارجی به ویژه رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی علیه منافع ملی ایران اقدامات متعددی را انجام می دهند و عاملان اصلی رسانه های مذکور یعنی خبرنگاران در اقدامات علیه نظام و اعمال تحریم آمریکا و کشورهای اروپایی نقش دارند، لذا برای مقابله با تحریم ها و جلوگیری از تشدید آنها ضروری است عاملان مؤثر در اقدامات ضد ایرانی، از فعالیت در ایران ممنوع شوند و ورود آنها ممنوع گردد».

حاکمیت دینی ولایت فقیه با چهل سال سابقه سرکوب آزادی‌ بیان و رسانه

سازمان گزارشگران بدون مرز در تازه‌ترین رتبه‌بندی آزادی رسانه‌ها که در ۲۲اردیبهشت ۱۴۰۰منتشر کرد، ایران تحت حاکمیت استبداد دینی را در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۲۱ از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۷۴ قرار دارد.

سازمان گزارشگران بدون مرز ۲ اردیبهشت۹۹ در گزارش سال۲۰۲۰ اعلام کرده بود: «طی ۴۱سال گذشته حداقل ۸۶۰ روزنامه‌نگار و شهروند – خبرنگار توسط رژیم ایران اعدام یا زندانی شده‌اند. این سازمان از رژیم ایران به‌عنوان یکی از سرکوب‌ترین کشورها طی ۴۰سال اخیر یاد کرده است». (سایت دویچه وله آلمان ـ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰).

گزارش دبیرکل ملل‌متحد در مورد نقض حقوق ‌بشر در ایران ۱۸ خرداد۱۴۰۰

در گزارش دبیرکل ملل متحد در بخش بازداشت و احکام علیه معترضان سال۲۰۱۹ آمده است: «دبیرکل نگران پیگردهای قانونی در رابطه با اعتراضات نوامبر ۲۰۱۹ است که حداقل ۵۰۰نفر تحت تحقیقات جنایی قرار دارند. بنا به گزارشات زندانیان برای اعتراف به ارتباط با گروه‌های مخالف یا دولتهای خارجی در معرض شکنجه و رفتار غیرانسانی قرار می‌گیرند …..برخی از زندانیان سیاسی سال‌ها در زندان بوده‌اند و حتی یک روز هم مرخصی نگرفته‌اند. به‌عنوان مثال، مریم اکبری منفرد که به جرم شرکت در تظاهرات اعتراضی در سال۲۰۰۹ به ۱۵سال حبس محکوم شد، به مدت ۱۲سال گذشته در زندان بوده است. آزار و اذیت علیه وی پس از این‌که او یک شکایت رسمی ثبت کرد و به‌دنبال تحقیق رسمی در مورد اعدام زندانیان سیاسی در سال۱۹۸۸، از جمله برادران و خواهرش بود، افزایش یافت. به همین ترتیب، زینب جلالیان، زندانی سیاسی کرد، که به اتهام محاربه به حبس ابد محکوم شده است، از سال۲۰۰۸ بدون مرخصی در زندان به‌سر می‌برد…».

«بین ۱ژوئن ۲۰۲۰ و ۳۱ ژانویه ۲۰۲۱، بیش از ۵۷ نفر به‌دلیل فعالیت‌های آنلاین و پست‌هایی در اینستاگرام، تلگرام و سایر پلتفرم های شبکه‌های اجتماعی، …دستگیر و زندانی شدند…». (سایت سازمان ملل متحد، ۷ ژوئن ۲۰۲۱ـ ۱۷ خرداد۱۴۰۰).

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کانون حقوق بشری نه به زندان
کانون حقوق بشری نه به زندان - نه به اعدام

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.