رفتن به محتوای اصلی

" تحول مفهوم و جایگاه عدالت در جنبش های اجتماعی جدید" فایل صوتی جلسه با دکتر مدنی
09.07.2021 - 23:03

" تحول مفهوم و جایگاه عدالت در جنبش های اجتماعی جدید" فایل صوتی جلسه تلگرامی با دکتر سعید مدنی

زمان : ۱۸ تیر ۱۴۰۰ - نهم ژولای ۲۰۲۱  
در کانال تریبون سرزمین من و گروههای مختلف از جمله گروه تلگرامی به یاد رفیق رئیس دانا ، برای اتحاد عدالتخواهان
لینک زیر
https://t.me/joinchat/Ru44FyS4mMdhNWMx

سوالات مطرح شده در جلسه: 

  • سلام . در جامعه ما  چنان وضع ناهنجاری پیش آمده است که همه ی افراد از عدالت سخن می گویند. بدون آنکه مصداق های عدالت را به طور مشخص و با در نظر داشت شرایط کشور ما توضیح دهند چنان که حتی مسببن وضعیت فلاکت بار کشورمان نیز دم از عدالت می زنند. واقعیت این است که واژگان از بار معنایی خود تهی شده اند. با در نظر داشت این مورد نظر آقای مدنی راجع به عدالت اجتماعی و اقتصادی چیست ؟ و در شرایط کشور ما مولفه ها و پیش شرط های تحقق این عدالت را در چه اقداماتی می دانند ؟
  • در رژیمهای دیکتاتوری آیا رسیدن به عدالت اصولا" بدون خشونت ممکن هست؟
  • آیا محورهای ده گانه پیشنهادی برای برنامه عمل مشترک عدالت جویان مورد تایید شما هم هست ؟

محورهای ده گانه پیشنهادی برای

  • برنامه عمل مشترک عدالت جویان:

۱- شمول فراگیر قانون خدمات کشوری برای تمامی کارکنان دولت و شرکت‌های دولتی(اجرای سیاست فشردگی دستمزدی: فاصله‌ دو برابری حداکثر دستمزد با حداقل دستمزد)

۲- تغییر نظام مالیاتی و مالیات‌ستانی بر اساس مجموع درآمد(pit) و مالیات بر عایدی سرمایه(cgt) و تأمین ۷۰درصد از کل مالیات کشور از درآمد و دارایی سه دهک ثروتمند کشور(مالیات بر مسکن و مستغلات، سود سپرده‌های بانکی، خودرو و غیره)

۳- عدالت در نظام بهره‏ برداری، مدیریت و بهره‏ مندی از عواید انفال و تشکیل صندوق انفال و تسهیم برابر(تضمین درآمد پایه‌ همگانی به هر ایرانی)

۴- عدالت در توزیع مسکن: طرح‌های کارشناسی برای خانه‌دار شدن همه‌ ایرانیان و کنترل دلالی و سفته‌بازی از طریق مالیات‌ستانی از جمله اعطای وام ۸۰درصدی برای خرید خانه‌ متعارف

۵- توقف پولی‌سازی درمان و کاهش حداکثری هزینه‌‌های درمان و از بین رفتن تبعیضات داخلی نظام درمان و تبدیل نظام درمان به نظام سلامت و بهداشت عمومی و کاهش انحصار پزشکان در تصمیم‌سازی در حوزه‌ سیاستگذاری درمان

۶- عدالت در حکمرانی پولی و بانکی و مدیریت خلق پول همراه با توقف بانکداری خصوصی

۷- ملی‌سازی آموزش شامل توقف پول‌سازی در صنعت آموزش؛ جلوگیری از صدور مجوزهای جدید مدارس غیرانتفاعی؛ برچیدن گام به گام مدارس پولی؛ رفع هر نوع تبعیض آموزشی و افزایش کیفیت و کمیت آموزش عمومی به خصوص در مناطق محروم و مرزی

۸- اجرای اصل ۱۰۴ قانون اساسی در تشکیل شوراهای مرکب از نمایندگان کارگران، دهقانان و دیگر کارکنان در واحدهای صنعتی، کشاورزی، خدماتی، اداری و آموزشی(شوراهای قسط)

۹- اهتمام بیشتر به اجرای بند ب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در جهت توسعه و تقویت تعاونی‌ها به جای واگذاری‌های رانتی و بی‌ضابطه بند ج سیاست‌های کلی(تعاونی‌سازی و همگانی‌سازی مالکیت ابزار تولید)

۱۰- تدوین نظام جامع حمایتی و تأمین اجتماعی کشور شامل بیمه‌ جامع بیکاری، بیمه‌ خدمات درمان و سلامت، بیمه‌ سوانح کار و حوادث غیرمترقبه و غیره

  • یک تعبیر از سیستمهای نئولیبرالیستی ، سیستمهایی ست که در آنها بی عدالتی و تبعیض  توجیه می شود -  شما چقدر با این تعبیر موافقید و چرا ؟
  • اعتصابات کارگران واحدهای  تولیدی صنعتی ( بیش از ۸۲ واحد)  بی شک تلاشی عدالت طلبانه است - جنبشهای اجتماعی دیگر چگونه میتوانند این حرکت را تقویت کنند؟
  • با درود به نظر شما عدالت اجتمابی در جامعه ای که ازادی نبست امکان اجرا میتواند داشته باشد ؟
  • آیا دمکراسی بدون عدالت میتواند دوام داشته باشد ؟
  • اصلاح ساختار دقیقا به چه معنی  ست ؟گذار؟ انقلاب؟ تحول ؟ بر اندازی؟ شما کدام را محتمل می بینید ؟
  • با پیچیده تر شدن جوامع لایه های مختلفی در جوامع با خواسته های مختلفی در جهتهای مختلف رشد پدید آمده. برای همین لایه هایی وجود دارند که از نظر اقتصادی حتی تا حدودی از وضع خود راضی هستند ولی از نظر سایر جهات رشد فرهنگی، علمی، هنری، محیط زیستی، محیط شهری، رشد اندیشه و تبادل، خواسته هایی دارند. اما حاکمیت بر اساس تبعیض شدید اقتصادی، به تمام این خواسته های لایه های مختلف تن در نخواهد داد. چون اینها هم هزینه بر است.

آیا بدون حضور عدالتخواهانه طبقات فرودست که خواهان عدالت اقتصادی هستند، لایه های دیگر توان پیشبرد خواسته های خود را خواهند داشت؟

آیا لایه های دیگر طبقاتی بهای لازم را به عدالت خواهی اقتصادی فرودستان به اندازه کافی می دهد؟

  • با درود جناب دکتر مدنی عزیز، صرف نظر ازتقسیم بندی جنبشهای قدیم وجدید، آیا بنطرجنابعالی نطفه اصلی بیعدالتی درتمام عرصه های زندگی بشر، ریشه در پیدایش مالکیت فردی یا خصوصی بجای مالکیت اجتماعی  ندارد؟
  • کدام نیروها منظورم نیروهای سیاسی است میتوانند با هم  در ایجاد اصلاح ساختاری بیشترین نقش را داشته باشند - اگر ممکن باشد لطفا توضیح دهید
  • یکی از ابزارهای رسیدن به دموکراسی و عدالت، رفراندوم است. سطح آگاهی توده مردم  چه نقشی می‌تواند در استفاده از این ابزار داشته باشد؟ آیا صرف دادن شعار رفراندوم و برگزاری آن  می‌تواند به عدالت منتج شود؟
  • تحریمهای اقتصادی چقدر دربی عدالتی و مشکلهای امروز مردم نقش داشته و دارند؟

 

  • از یکی از مهمانان این برنامه سوال کردم. "آیا انقلاب را می‌توان به نوعی دمکراسی مستقیم دانست؟

پاسخ دادند انقلاب عالی‌ترین شکل دمکراسی مستقیم است. " نظر شما چیست؟

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

راحله طارانی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.