رفتن به محتوای اصلی

تنش‌ها بر سر نشست مجاهدین و شرکت نخست وزیر اسلوونی در آن
13.07.2021 - 15:01

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید نظرات نخست‌وزیر اسلوونی در باره ایران و گروه مجاهدین خلق، ارتباطی به اتحادیه اروپا ندارد.

آقای بورل، ۱۲ ژوئیه در یک گفتگوی تلفنی با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد اتحادیه اروپا نظری «منعطف و متعادل» نسبت به ایران دارد و اظهارات نخست وزیر اسلوونی که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را نیز بر عهده دارد، بیانگر مواضع این اتحادیه نیست.

یانز یانشا، نخست وزیر اسلوونی که در نشست مجازی «سازمان مجاهدین خلق» شرکت داشت، با ارسال یک پیام ویدیویی از کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد خواست با تغییر رویکرد، به آنچه او «روشن کردن قتل عام وحشتناک سال ۶۷ در ایران» خواند، پرداخته شود. حضور این سیاستمدار اسلونیایی سبب خشم مقام‌های تهران شد و وزارت امور خارجه، به سرعت سفیر این کشور در تهران را احضار کرد.

بعد از آن اسلوونی هم در اقدامی متقابل سفیر ایران درلیوبلیانا را فراخواند تا مراتب اعتراض خود را به گوش این دیپلمات ایرانی برساند.

جمهوری اسلامی که از این گروه با عنوان «منافقین» نام می‌برد، آن را عامل انجام بسیاری از ترورها و بمبگذاری‌های پس از انقلاب ۱۳۵۷ معرفی کرده است.

بیشتر حاضران در نشست امسال این گروه، سیاستمدران دست‌راستی و جمهوری‌خواه آمریکایی بودند. اما چندین سناتور و سیاستمدار دموکرات همچون باب منندز که از ابتدا یکی از مخالفان جدی برجام به شمار می‌رفت و همچنین کوری بوکر نیز در برنامه امسال حضور داشتند. از آن‌طرف مایک پمپئو، وزیر امور خارجه دولت ترامپ، تد کروز، سناتور ایالت فلوریدا که او هم از مخالفان جدی مذاکرات هسته‌ای با ایران بوده به همراه تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در این نشست حضور داشتند.

یکی دیگر از چهره‌هایی که حضور او در نشست امسال مورد توجه قرار گرفته، خانم میشل فلورنوی، معاون پیشین وزارت دفاع در دولت اوباما است. خانم فلورنوی که از او به عنوان اصلی‌ترین گزینه تصدی اداره پنتاگون در دولت جو بایدن یاد می‌شد در سخنانی گفته بود: «وقتی از درون تغییر حکومت در ایران رخ دهد و حکومتی در این کشور به قدرت برسد که اهداف انقلابی و تروریستی را کنار بگذارد، آمریکا نخستین کشور خواهد بود که با ایران تعامل خواهد کرد.»

این سیاستمدار نزدیک به تیم جو بایدن، همچنین خطاب به سازمان مجاهدین خلق گفته بود: «باید از فعالیت‌های گروه‌های مهم در تبعید مانند شما که چشم‌انداز یک ایران سکولار، آزاد و دموکرات را زنده نگه می‌دارید، حمایت شود.»

اظهارات خانم فلورنوی و حضور او در نشستی که عموما افرادی چون جان بولتون، مایک پمپئو، رودی جولیانی و دیگر سیاستمداران دست‌راستی آمریکایی در آن سخنرانی می‌کنند، انتقادات زیادی را در فضای سیاسی آمریکا به همراه داشت.

بعد از آن، سخنگوی خانم فلورنوی به روزنامه دیلی بیست گفته که این ژنرال آمریکایی از پیشینه سازمان مجاهدین خلق اطلاعی نداشته و اگر در این خصوص بیشتر می‌دانسته حتما در این برنامه شرکت نمی‌کرده است.

این سخنگوی معاون وزیر دفاع در دولت باراک اوباما همچنین تاکید کرد که خانم فلورنوی دیگر هرگز در همایش‌های این سازمان شرکت نخواهد کرد و هیچ ارتباطی هم با این گروه ندارد و پس از آنکه از وابستگی‌ها و سوابق این گروه مطلع شد، از دریافت پول از این سازمان خودداری کرد.

سازمان مجاهدین خلق تا سال ۲۰۰۹ در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا قرار داشت. آمریکا هم در سال ۲۰۱۲ این سازمان را از لیست سیاه نهادهای تروریستی خود خارج کرد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
یورونیوز

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.