رفتن به محتوای اصلی

رود خروشان و خاطره‌انگیز چالوس در سکوت خبری خشک شد!
28.07.2021 - 17:47

-این کارشناس منابع طبیعی خشک شدن این رودخانه را «یکباره» و ناشی از انتقال آب برای مصارف کشاورزی دانسته و تأکید کرده که هیچ ارتباطی با خشکسالی در استانی که پربارش است ندارد.
-رودخانه چالوس برای بسیاری از ایرانیان یادآور روزگار خوش و سرخوشی است و به عنوان رودخانه‌‌ای محبوب یک میراث معنوی نیز به شمار می‌رود.

Missing media item.

رودخانه چالوس از خروشان‌ترین و خاطره‌انگیزترین رودخانه‌های استان مازندران در سکوت سازمان محیط‌ زیست و رسانه‌ها خشک شده است.رودخانه خروشان چالوس به موازات جاده چالوس یکی از محبوب‌ترین و خاطره‌انگیزترین رودهای ایران است

هادی کیادلیری عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه علوم تحقیقات در گفتگو با خبرنگار مهر از خشک شدن رودخانه چالوس از خروشان‌ترین و خاطره‌انگیزترین رودخانه‌های استان مازندران خبر داده که در سکوت مقامات مسئول محیط‌ زیست و رسانه‌ها رخ داده است.

آنگونه که کیادلیری توضیح داده، «سدهای انحرافی انتقال آب» که به منظور تأمین آب مورد نیاز کشاورزی در شرق مازندران ایجاد شده‌، باعث مرگ یکی از خروشان‌ترین رودخانه‌های کشور شده‌اند.

رودخانه چالوس برای بسیاری از ایرانیان یادآور روزگار خوش و سرخوشی است و به عنوان رودخانه‌‌ای محبوب یک میراث معنوی نیز به شمار می‌رود.

حالا هادی کیادلیری کارشناس منابع طبیعی تأکید کرده است که خشک شدن رودخانه چالوس در استان پربارشی مثل مازندران «نمی‌تواند نتیجه خشکسالی باشد» و «این خشکیدگی یقیناً ناگهانی و به دلیل انتقال آب برای مصارف کشاورزی است.»

کیادلیری استاد دانشگاه علوم تحقیقات قدمت رودخانه چالوس را به اندازه کهنسالی جنگل‌های شمال خواند که با خشک شدنش «اکوسیستم منطقه تحت‌ تأثیر قرار می‌گیرد.»

Missing media item.
کافه تریای سد کرج ۱۳۴۵؛ این سد بر رودخانه کرج در نزدیکی جاده چالوس احداث و در سال ۱۳۴۲ افتتاح شد؛ رود کرج به دریاچه نمک و رود چالوس به دریای مازندران می‌ریزد

از جمله پیامدهای خسارتبار خشک‌ شدن رودخانه چالوس از بین رفتن نسل ماهیان این خطه است. به گفته‌ی کیادلیری کارشناس منابع طبیعی «این رودخانه محل تخم‌ریزی ماهیان ارزشمندی بوده که متأسفانه با خشک شدن آن، نسل‌شان از بین رفته است.»

این استاد دانشگاه گفت: «در شمال کشور به اندازه کافی جنگل‌ها تخریب شده‌اند و از بین بردن منابع آبی آن دیگر شوخی‌بردار نیست.»

او از سکوت و پنهانکاری سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی انتقاد کرده و گفته است: «آنقدر این سازمان‌ها منفعل هستند که به نظر می‌رسد چشم‌شان را روی فجایع زیست محیطی بسته‌اند و تنها به ماشین صدور مجوز تبدیل شده‌اند.»

هادی کیادلیری افزود: «شدت تخریب منابع طبیعی در شمال کشور آنقدر زیاد شده است که به نظر می‌رسد این دو سازمان دیگر قادر به مدیریت آن نیستند.» این روندی تخریبی است که سال‌هاست در سراسر کشور جریان دارد.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اصغر جیلو
برگرفته از:
;کیهان لندن

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.