رفتن به محتوای اصلی

پاچه خاری رئیسی در اولین روز قدرت و اعترافات روحانی در آخرین روز، نمک به زخم مردم شد
03.08.2021 - 13:48

 

مراسم تنفیذ ابراهیم رئیسی برگزار شد

 

 

 

 

مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی برگزار شد. در این مراسم علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بر تکیه مکرر رئیسی بر «ارزش‌های اساسی انقلاب» تاکید کرد.

خامنه‌ای روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد در سخنرانی خود در مراسم تنفیذ رئیسی با اشاره به اظهارات او درباره مبارزه با فساد، ادامه داد که رئیسی «در مسئولیت قبلی حرکت مبارزه با فساد را شروع» کرد، اما «اصل قضیه اینجاست».

در حالی که در ماه‌های اخیر اعتراضات مردمی نسبت به وضعیت معیشتی در ایران افزایش یافته، خامنه‌ای با اشاره به مشکلات اقتصادی گفت مردم بدانند «که مشکلات را یک شبه و در مدت کوتاه نمی‌توان حل کرد».

او همچنین به رئیسی و مجلس دستور داد در معرفی وزرا و هم اظهارنظر درباره وزرا «شتاب به خرج دهند» تا «زودتر دولت تشکیل بشود».

خامنه‌ای تحریم انتخابات ریاست جمهوری در ایران را توطئه «محافل سیاستگذاری دشمنان» خواند و که «در داخل هم برخی از روی غفلت بعضی هم شاید از روی غرض این سیاست را دنبال می‌کردند».

او نام کسی را ذکر نکرد، اما برخی از چهره‌های سیاسی در داخل مثل محمود احمدی‌نژاد این انتخابات را تحریم کردند.

 

در حالی که شورای نگهبان حتی تعدادی از نامزدهای نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی را رد صلاحیت کرد، خامنه‌ای گفت این انتخابات «در سلامت و امنیت کامل» برگزار شد.

همچنین در حالی که هنوز دو نامزد انتخابات دوازده سال پیش ریاست جمهوری در ایران در حصر خانگی به سر می‌برند، او گفت «معمولا در بسیاری از کشورها این جابجایی با کشمکش انجام می‌شود» اما «اینجا با آرامش و امنیت انجام می‌شود».

رهبر جمهوری اسلامی اضافه کرد دولت‌های مختلف در جمهوری اسلامی «گرایش‌های مختلف سیاسی داشته‌اند» و «این تنوع نشانه آزادی انتخابات و سلامت آن است».

این اظهارات خامنه‌ای در حالی است که انتخابات اخیر ریاست جمهوری یکی از سردترین و غیررقابتی‌ترین انتخابات در جمهوری اسلامی بود که بر اساس آمارهای رسمی، با تحریم بیش از نیمی از مردم ایران روبه‌رو شد و رکورد تحریم انتخابات در ایران شکسته شد.

قرار است مراسم تحلیف ریاست جمهوری نیز روز پنجشنبه در مجلس شورای اسلامی برگزار شود. پیشتر مقام‌های جمهوری اسلامی گفته‌اند علاوه بر اجرای محدودیت تردد در روزهای تنفیذ و تحلیف رئیسی، فرودگاه‌های تهران و البرز نیز برای ساعاتی تعطیل می‌شوند.

حامد اسماعیلیون یکی از اعضای خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی در واکنش به این تصمیم بار دیگر از این که چرا پیشتر پروازهای مسافربری در شب حمله نظامی سپاه پاسداران به پایگاه محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق، لغو نشده بود، اعتراض کرد.

ابراهیم رئیسی که قرار است کار خود را به عنوان رییس جمهوری جدید جمهوری اسلامی آغاز کند، یکی از متهمان اصلی پرونده اعدام هزاران زندانی سیاسی در دهه شصت است.

 

 

علی خامنه ای  حکم ریاست جمهوری ابرهیم رئیسی هشتمین رئیس جمهور این کشور را صادر کرد و از رئیس جمهور جدید و مجلس شورای اسلامی خواست به "دلیل شرایط کشور" در تشکیل دولت جدید ایران شتاب کنند.

در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری آقای رئیسی مقام های ارشد حکومت و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اخیر حضور داشتند اما محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد دو رئیس جمهور اسبق ایران در مراسم غایب بودند.

حسن روحانی رئیس جمهور سابق، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس خبرگان رهبری و صادق لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام بر سکویی که آیت الله خامنه ای روی آن سخنرانی می‌کرد، در کنار ابراهیم رئیسی، قرار داشتند.

بر خلاف دوره های گذشته حاضران بر روی صندلی نشسته بودند و به دلیل شیوع ویروس کرونا فاصله‌گذاری اجتماعی بین آنها رعایت شده بود.

مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری آقای رئیسی با ارائه گزارشی از سوی عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور درباره برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد و سپس آقای خامنه ای حکم رئیس جمهور جدید را به ابراهیم رئیسی داد. رهبر ایران در این حکم، ابراهیم رئیسی را "عالم فرزانه و خستگی‌ناپذیر و کارآزموده و مردمی" توصیف کرده است.

مراسم تنفیذ

مراسم تنفیذ این دوره به دلیل شیوع ویروس کرونا با فاصله گذاری اجتماعی برگزار و برای حاضران صندلی گذاشته شده بود. محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد روسای جمهوری اسبق ایران از غایبان این مراسم بودند

آقای رئیسی پس از دریافت حکم ریاست جمهوری اش از اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا نمی تواند دست آیت الله خامنه ای را ببوسد ابراز تاسف کرد.

وی در سخنانی ضمن طرح انتقاداتی به دولت حسن روحانی خصوصا در موضوع تورم و بالا رفتن نقدینگی، از "آسیب دیدن اعتماد عمومی" به دولت گفت و وعده داد در "یک برنامه تحولی آنی و کوتاه مدت" که آماده کرده "مسائل و راه‌کارهای آن شناسایی شده است".

پس از سخنرانی رئیس جمهور جدید ایران، آیت الله خامنه ای در اظهاراتی ضمن انتقاد از مطرح شدن تحریم انتخابات، میزان مشارکت مردم را ستود و گفت که "حل مشکلات اقتصادی زمان‌بر است و نمی‌شود آنها را یک‌شبه یا در مدت کوتاهی حل کرد".

مراسم تنفیذ ریاست جمهوری اندکی بیشتر از یک ساعت طول کشید و آیت الله خامنه ای در اظهارات خود گفت که بهتر است مراسم بیش از این استمرار پیدا نکند. موج پنجم شیوع کرونا در ایران باعث افزایش شمار مبتلایان و بالارفتن میزان مرگ و میر شده است.

همزمان با تنفید حکم ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی توسط آیت‌الله علی خامنه‌ای که در مقر رهبری ایران انجام شد، محدودیت‌های ویژه ترافیکی در خیابان های تهران که منتهی به دفتر آقای خامنه ای است، به اجرا گذاشته شده بود.

بر اساس این گزارش این محدودیت ها از ساعت ۹ صبح تا ۱ بعداز ظهر امروز بوده است. فرمانده نیروی انتظامی در پایتخت ایران اعلام پیشتر اعلام کرده بود که محدودیت تردد در خیابان تهران اعمال می‌شود و از جمله در برخی از معابر، پست‌های ایست بازرسی برقرار خواهد شد.

تهران در روزهای اخیر صحنه بروز اعتراضات شهروندان به قطع برق و همراهی با مردم خوزستان به دلیل قطع آب در این استان بوده است.

قرار است مراسم تحلیف ریاست جمهوری آقای رئیسی دو روز دیگر در مجلس شورای اسلامی برگزار شود. این مراسم میزبان مهمانان خارجی از جمله معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپاست.

حضور نماینده ای از اتحادیه اروپا در این مراسم به موجی از انتقادها دامن زده که به دلیل سابقه ابراهیم رئیسی در هیات اعدام‌ زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، این حضور را در تضاد با ارزش های حقوقی بشری اروپا می دانند.

عفو بین الملل خواستار تعقیب قضایی ابراهیم رئیسی به دلیل مشارکت در این اعدام شده اما آقای رئیسی گفته باید بابت اقداماتش در جریان اعدام های تابستان ۶۷ مورد تقدیر قرار گیرد.

 

 

مراسم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی برگزار شد. در ابتدای این مراسم، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، گزارشی از نحوه برگزاری انتخابات اعلام کرد.  

علی خامنه‌ای در حکم ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی او را دنشمندی فرزانه با «سوابق درخشان» خطاب کرد. احتمالا این پاسخ علی خامنه‌ای است به انتقادها از نقش ابراهیم رئیسی در اعدام و سرکوب گروه‌های سیاسی و معترضان عادی در چهار دهه گذشته و حضور او در هیات مرگ تابستان ۱۳۶۷.

رهبر جمهوری اسلامی در متن حکمش از رئیسی خواست تا سیاست تقویت ارزش ریال را در اولویت خود قرار دهد.

ابراهیم رئیسی پس از دریافت حکم ریاست‌جمهوری‌اش ابراز تاسف کرد که نتوانسته دست علی خامنه‌ای را ببوسد.

رئیسی در سخنانش گفت که ریاست‌جمهوری‌اش را در حالی آغاز می‌کند که اقتصاد در وضعیت بسیار بدی است و با کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی مواجه است. او گفت که در روز ۲۸ خرداد مردم به او رای داده‌اند تا او و دولتش رویه‌های کنونی دولت را تغییر دهد و با فساد مبارزه کند.

انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ با کمترین میزان شرکت در چهار دهه گذشته روبه‌رو بود و بنا بر آماری که وزارت کشور اعلام کرده است کمتر از ۵۰ درصد از واجدین شرایط رای دادند.

سخنان ابراهیم رئیسی پس از دریافت حکم ریاست‌جمهوری‌اش مانند چند سخنرانی آخر خامنه‌ای، پر از حمله به حسن روحانی و دولتش بود. او گفت برخلاف قبل مسائل کشور را به مذاکره گره نخواهد زد. با این حال نخستین پرونده روبه‌روی او دور هفتم مذاکرات وین است که ممکن است پرونده احیای برجام را برای همیشه مختومه کند.

علی خامنه‌ای نیز در سخنان خود گفت که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ «توطئه تحریم» اتفاق افتاد و افرادی در داخل با این توطئه همراهی کردند. به‌نظر می‌رسد مشارکت بسیار پایین در انتخابات زخمی گشوده برای رهبر جمهوری اسلامی است که وقوع آن را با «کرونا» و «توطئه دشمنان» توجیه می‌کند. 

او از رئیسی و مجلس شورای اسلامی خواست تا در روند تشکیل دولت تسریع کنند. 

 

 

 

    • پایان ریاست جمهوری حسن روحانی؛ عملکرد دولت چگونه بود؟

       

       

 

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور، در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری سیزدهم که صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: پس از دریافت حکم رهبر انقلاب من باید دست مبارک ایشان را می‌بوسیدم اما به دلیل شرایط موجود این توفیق از من سلب شد.

رئیسی گفت: دولتمردان، مسئولان و مردم در این ۴۰ سال در جهت تحقق مردم سالاری دینی تلاش کردند. در این ۴۰ ساله آنجایی که به رهنمودهای امام و رهبری و سیاست‌های نظام توجه شد حوزه ارتقا و پیشرفت بود و آنجایی که کم توجهی شد، حوزه مشکلات، کاستی‌ها و گله‌مندی‌های مردم بود.

وی افزود: من باید از تمام خدماتی که در این ۴۰ سال انجام شده است و کسانی که در پیشرفت کشور نقش داشتند، سپاسگزار باشم.

رئیس‌جمهور گفت: انتخابات ۲۸ خرداد، جلوه‌ای از مردم سالاری دینی بود. در این انتخابات علیرغم همه دشمنی‌های دشمنان، شرایط بهداشتی و وضعیت کرونایی حضوری باشکوه داشتند و حماسه‌ای بزرگ خلق کردند.

رئیسی گفت: پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام تحول خواهی، عدالتخواهی، مبارزه با فساد، فقر و تبعیض بود. پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام اجرای سیاست‌های اعلامی نظام جمهوری اسلامی بود. پیام مردم، پیام توجه به ارزش‌های والای انقلاب اسلامی و پاسداشت خون شهیدان بود. پیام ۲۸ خرداد پیام ضرورت رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جامعه بود.

وی ادامه داد: پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام تغییر وضع موجود بود. بدهی‌های دولت از سال ۹۴ سه برابر شده‌اند. وضعیت امروز مردم وضعیت مناسبی نیست؛ این هم به دلیل دشمنی دشمنان بود و هم به دلیل کاستی‌هایی است که در داخل کشور داشتیم.

رئیس جمهور گفت: آنچه مردم از دولت جدید خواستند تحول است. برنامه ما نیز برنامه تحولی است.

وی افزود: ما به دنبال رفع تحریم‌ها هستیم اما اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد و سفره مردم را به اراده بیگانگان گره نمی‌زنیم.

ادامه دارد...

 

مردم  انتخابات را تحریم کردند ولی خامنه‌ای انتخابات اخیر را 'پرمعنا' و نشانه 'مردم سالاری' خواند

به گزارش خبرنگار مهر، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، در مراسم تنفیذ حکم حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران‌، پس از اعطای حکم تنفیذ سخنرانی کردند.

اهم فرمایشات ایشان به شرح زیر است:

-خداوند متعال این سرآغاز را برای مردم و کشور مبارک بفرماید، بخصوص که ما در روزهایی هستیم که متعلق به اهل‌بیت (ع) است. چند روز پیش عید غدیر بود. فردا روز مباهله و روز نزول آیه ولایت است. روز نزول آیه تطهیر و متعلق به ائمه (ع) است. ان‌شاءالله این روز برای ملت ایران مبارک باشد.

-اولاً از خدای متعال تشکر می‌کنیم که این توفیق را به ملت ایران عطا کرد که توانستند یکبار دیگر این حرکت کاملاً پرمعنای انتخابات را که نشان‌دهنده مردم‌سالاری دینی است، با موفقیت انجام دهند. از مردم تشکر می‌کنم.

-باید به دولت دوازدهم، رئیس‌جمهور محترم دوازدهم و همکارانشان خسته‌نباشید بگویم. برای آقای رئیسی و دولت و همکارانشان از خداوند متعال طلب توفیق و عنایت ویژه می‌کنم.

-مراسم تنفیذ، در طول این چند دهه بارها تکرار شده است و مظهری از جابجایی مسوئولیت بسیار مهم قوه مجریه به شکل عقلانی است.

 -این مراسم نشان دهنده آرامش و سکینه حاکم در کشور است و هم نشانه وجود تنوع گرایش‌های سیاسی است.

-توطئه تحریم انتخابات در محافل سیاستگذاری دشمنان جمهوری اسلامی طراحی شده بود و برخی نیز در داخل کشور از روی غفلت و برخی از روی غرض آن را دنبال می‌کردند اما مردم پاسخ قاطعی [به این توطئه] دادند. شرکت مردم شرکت خوبی بود و نشان دهنده حضور مردم در صحنه بود.

-رئیس جمهور شعار دولت مردمی را در واقعیت محقق کند و واقعا در کنار مردم باشد. البته حضور در میان مردم نباید ایشان را از ارتباط با نخبگان غافل کند. دولت باید مظهر وفاق باشد.

-باید برخی از تغایرهای موهوم در میان مردم را با نگاه وفاق آمیز و ملاطفت، تضعیف کرد.

-حرف زدن با مردم از روی صداقت و قطع نظر از پیرایه های سیاسی باید یکی از کارهای مهم دولت مردمی باشد.

ادامه دارد...

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.