رفتن به محتوای اصلی

احتمال رویارویی ورزشکاران ایران و‌ اسرائیل
22.08.2021 - 06:41

رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جوانان جهان پس از رقابت‌های کشتی آزاد که با قهرمانی ایران به پایان رسید، در شهر اوفا در روسیه در حال برگزاری است. ایران در هر ۱۰ وزن کشتی‌گیران خود را به روسیه اعزام کرده است. در حالی که اسرائیل تنها پنج کشتی‌گیر در این رقابت‌ها دارد. در گزارش پیش رو احتمال رویارویی ورزشکاران ایران و‌ اسرائیل در رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جوانان جهان در سال ۲۰۲۱ را بررسی می‌کنیم.

در وزن اول رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جوانان جهان در سال ۲۰۲۱، امیررضا ده‌بزرگی به فینال رسید و‌ روز شنبه ۳۰ مرداد ماه، برای کسب مدال طلا مقابل علیمردان عبدالیف از ازبکستان به روی تشک‌ می‌رود. نماینده اسراییل در این وزن، ماکامو فیتنه، در دور دوم‌ مقابل ایشار کوربایف از قزاقستان شکست خورد و‌ از دور رقابت‌ها کنار رفت.

در وزن ۶۰ کیلو‌گرم، احتمال رویارویی نمایندگان ایران و اسراییل تا مرحله نیمه‌ نهایی وجود ندارد. نماینده ایران، سعید مراد اسماعیلی در دور مقدماتی به مصاف کشتی‌گیر بلغارستان می‌رود و در صورت پیروزی با برنده دیدار ترکیه و‌ گرجستان مسابقه خواهد داد. آبری فیتنه از اسرائیل، پس از استراحت در دور نخست، به مصاف حریفی از لهستان خواهد رفت و در صورت پیروزی مقابل او در دور بعد با برنده دیدار آمریکا و‌ پرتغال روبه‌رو‌خواهد شد. در صورتی که نمایندگان ایران و‌ اسراییل از پس حریفان خود برآیند، در مرحله نیمه‌نهایی با هم روبه‌رو می‌شوند.

در وزن ۶۳ کیلوگرم، اسراییل نماینده‌ای ندارد و ایمان محمدی در یک‌ چهارم نهایی مغلوب حریفی از ر‌وسیه شد تا شنبه در جدول بخت مجدد برای کسب مدال برنز تلاش کند.

در ۶۷ کیلوگرم هم، کشتی‌گیران ایران و اسراییل تا فینال به یکدیگر ‌برخورد نمی‌کنند و‌ البته احتمال فینالیست شدن هر دو آنها کمی بعید به نظر می‌آید.

 

دانیال سید شمس‌الله سهرابی، پس از استراحت در دور نخست باید به مصاف برنده دیدار قزاقستان و‌ هند برود و در صورت پیروزی، با برنده دیدار اوکراین و‌استونی پیکار خواهد کرد.

در حالی که شان نادورگین، کشتی‌گیر وزن ۶۷ کیلوگرم اسراییل در دور نخست با رقیبی از ازبکستان روبه‌رو می‌شود. نادورگین ‌در صورت برد، در دور بعد با برنده لهستان - مجارستان مصاف خواهد داشت.

کشتی‌گیران اسرائیل و‌ ایران در صورت پیروزی در مرحله یک‌ چهارم نهایی مقابل حریفان خود، و‌ راهیابی به جمع چهار نفر برتر، با هم روبه‌رو‌ می‌شوند.

در وزن ۷۲ کیلوگرم کشتی فرنگی قهرمانی جوانان جهان، جایی که امیرعلی عبدی از ایران مسابقه می‌دهد، آریل سوسونوف از اسرائیل حضور دارد. طبق قرعه، امیرعلی عبدی در دور نخست، به مصاف حریفی از روسیه خواهد رفت و ‌در صورت پیروزی به مصاف برنده دیدار تاجیکستان و‌ گرجستان میرود. در آن سوی جدول، آریل سوسونوف، نماینده کشتی فرنگی اسرائیل، پس از استراحت در دور نخست، در دور یک‌ هشتم نهایی‌ به مصاف حریفی از اوکراین می‌رود. در صورت پیروزی عبدی در دومین مسابقه‌اش و برد سوسونف در یک هشتم نهایی، کشتی‌گیران و‌ اسراییل در دور یک‌ چهارم نهایی باید مقابل هم قرار بگیرند.

در رقابت‌های وزن ۷۷ کیلوگرم، نماینده اسراییل دیوید ژیتومیرسکی در همان مسابقه نخست مغلوب حریفی از مصر شد. نماینده ایران، محمدحسین آذرم‌دخت نیز پس از آن که در دور نخست با قرعه استراحت روبه‌رو شد، در اولین مسابقه‌اش در مصاف با حریفی از نروژ مغلوب شد. آذرم‌دخت برای کسب مدال برنز شنبه مقابل کشتی‌گیری از مجارستان به روی تشک خواهد رفت.

در وزن ۸۲ کیلوگرم، اسرائیل نماینده‌ای ندارد و محمد عزیز ناقوسی در مسابقه نخست خود با رقیبی از مصر روبه‌رو‌ خواهد شد.

علی عابدی درزی، نماینده ایران در ۸۷ کیلوگرم در همان دور نخست نتیجه را به کشتی‌گیر سوئدی واگذار کرد و‌ با شکست او‌ در مرحله بعد، عابدی درزی هم از دور رقابت‌ها حذف شد. در این وزن اسرائیل کشتی‌گیری ندارد.

در ۹۷ کیلوگرم هم که اسراییل نماینده ندارد، مرتضی رسول القوسی با نماینده لیتوانی روبه‌رو ‌می‌شود.

امیرمحمد مهدی بیات، نماینده سنگین وزن ایران در رقابت‌های ۱۳۰ کیلوگرم کشتی فرنگی قهرمانی جوانان جهان، در جدول بخت مجدد برای کسب مدال برنز تلاش می‌کند. اسرائیل در وزن آخر نیز نماینده‌ای ندارد.

بدین ترتیب از میان پنج وزنی که کشتی‌گیران اسراییل و‌ ایران احتمال رویارویی داشته‌اند، در سه وزن تقابل نمایندگان این دو‌ کشور ممکن خواهد بود.

مسابقه ندادن ورزشکاران ایرانی با حریف اسرائیلی یک سیاست اساسی طی چهار دهه گذشته است که به ورزشکاران ایرانی دیکته می‌شود.

از رقابت‌های کشتی قهرمانی جهان در سال ۱۹۸۳ و‌ پیروزی بیژن سیف‌خانی مقابل رابینسون کوناشویلی از اسراییل، تاکنون رهبران جمهوری اسلامی از روبه‌رو شدن ورزشکاران در مقابل نمایندگان اسراییل جلوگیری کرده‌اند و ورزشکاران ایران یا با تمارض به آسیب‌دیدگی از ا‌دامه مسابقه و مواجه شدن با ورزشکار اسرائیل سر باز زده‌اند و‌ یا با قبول شکست اجباری از دور رقابت‌ها کنار رفته‌اند.

اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه ۲۶ مرداد در جلسه‌ای با وزیر پیشنهادی ورزش دولت ابراهیم رئیسی از او خواستند ورزشکارانی را که مقابل حریفی از اسرائیل حاضر نشدند، حمایت کند و آنها را در وزارت‌خانه به کار بگمارد.

آیت‌الله خامنه‌ای در سال ۹۷ در دیدار با ورزشکاران مدال‌آور بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ بر مسابقه ندادن ورزشکاران ایران برابر ورزشکاران اسرائیلی تأکید کرد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.