رفتن به محتوای اصلی

آینده مذاکرات احیای برجام به کجا خواهد انجامید؟
09.09.2021 - 07:14

 

 
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین گزارشش ایران را متهم کرد که فعالیت‌های آژانس و بازرسان آن در کشور را به طور جدی تضعیف کرده. ابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی تلفنی با شارل میشل، رئیس شورای اروپا، گفت که در صورت برخورد غیرسازنده در آژانس، انتظار این‌که ایران واکنش سازنده داشته باشد منطقی نیست. آژانس تاکید کرده که ایران در تحقیقات مرتبط با آثار اورانیوم غنی‌شده در چند سایت هسته‌ای اعلام نشده کارشکنی کرده است. نگرانی آژانس و کشورهای اروپایی و آمریکا از چیست و آیا ادامه این نوع فعالیتهای هسته‌ای ایران احیای برجام را هم بی معنا میکنه؟ اهرم فشار طرفین برای بازگشت به میز مذاکره تا کجا میتواند به احیای برجام بینجامد؟ و جمهوری اسلامی تا کجا میتواند بدون بازگشت به برجام با وجود همه مشکلات اقتصادی‌اش ادامه دهد؟ مهمانان چشم‌انداز مهران براتی، کارشناس روابط بین‌‌الملل از برلین سعید جعفری، روزنامه‌نگار از رم علی افشاری، تحلیلگر سیاسی از واشینگتن
 
 
 

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس یگان پهپادی و سیستم‌های بی‌سرنشین راه‌اندازی می‌کند

Missing media item.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است اعلام کرد که پس از سال‌ها حملات دریایی مرتبط با تنش‌های جاری با ایران، یک یگان جدید را شامل پهپادها و سیستم‌های آبی و زیردریایی بدون سرنشین در خلیج فارس راه‌اندازی می‌کند.

مقامات نیروی دریایی آمریکا مشخص نکردند چه سیستم‌هایی قرار است در این یگان استفاده شوند، اما گفتند این یگان طی چند ماه آینده در آب‌راه‌های انتقال انرژی و کشتیرانی منطقه راه‌اندازی خواهد شد.

برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، گفت: «ما می‌خواهیم بر روی آب و زیر دریا سیستم‌های بیشتری قرار دهیم. می‌خواهیم بر آنچه که اینجا اتفاق می‌افتد نظارت گسترده‌تری داشته باشیم.»

حوزه فعالیت ناوگان پنجم تنگه هرمز، که ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند، دریای سرخ، کانال سوئز و تنگه باب‌المندب یمن را در بر می‌گیرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، برخی از سیستم‌های بدون سرنشین که ناوگان پنجم از آنها استفاده خواهد کرد شامل پهپادهای فوق مقاوم نظارتی، کشتی‌های بدون سرنشین سی‌هاک و سی هانتر و زیردریایی‌های بدون سرنشین و شبیه به اژدر است.

هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل از اظهارنظر درباره این طرح ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا خودداری کرده است.

در همین حال، جمهوری اسلامی نیز ناوگان پهپادی خود را در منطقه دارد و در گذشته نیز تصاویر ویدیویی از فراز ناوهای هواپیمابر آمریکایی منتشر کرده بود.

ارتش آمریکا می‌گوید قطعات به جا مانده از حمله پهپادی به یک کشتی متعلق به یک مالک اسرائیلی در ماه ژوئیه در نزدیکی سواحل عمان، نشانه‌های حمله پهپادهای نظامی ایران را دارد.  

در سال‌های اخیر آب‌های منطقه شاهد چندین حمله دریایی بوده که از آن جمله می‌توان به حمله‌های پهپادهای بمب‌گذاری شده حوثی‌های مورد حمایت ایران در یمن اشاره کرد که به کشتی‌هایی که از این منطقه رد می‌شده‌اند آسیب زده‌اند.

از سوی دیگر نیروهای ایران در تنگه هرمز به توقیف نفتکش‌های مختلف اقدام کرده‌اند.

همچنین برخی نفتکش‌های متعلق به شرکت‌های غربی و نیز کشتی‌های ایرانی و اسرائیلی نیز شاهد انفجارهای مشکوک بوده‌اند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.