رفتن به محتوای اصلی

بازهم انتخابی نا مناسب
16.09.2021 - 21:22

بازهم انتصابی نا مناسب که بر صفرا خواهد فزود !!( ضیاء مصباح – دبیر کانون علوم اداری ایران ) جناب میثم لطیفی  به سمت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور منصوب شد !                               

مقدمه :در یوگسلاوی دانشجویان خارجی پس از فراغت از تحصیل به دیدار رهبر کشورمی رفتند / دردیداری تیتو  خاطره ای از دوران انقلاب تعریف کردو  گفت: از کا.گ.ب (سازمان اطلاعاتی روسیه) اطلاع دادند که در کابینه یک جاسوس سیا (سازمان اطلاعات آمریکا) وجود دارد، تمام تلفن ها ، مکاتبات و رفتار افراد کابینه را تحت کنترل قرار دادیم اما هیچ نشانی از ارتباطات مشکوک پیدا نکردیم  .   پس از مدتی مجبور شدم درخواست شناسایی جاسوس را برای روسیه ارسال کنیم.

 از کا.گ.ب به وی اطلاع می دهند معاون اول، همان جاسوس است. 

از وی پرسیدم تو جاسوس سیا هستی؟ او که فهمید قضیه لو رفته اعتراف کرد. از چه زمانی با سیا همکاری داری؟ پاسخ: از زمان دانشجویی قبل از پیروزی انقلاب در زمان جنگ های چریکی .

در این مدت با تمام کنترل های امنیتی، هیچ ارتباطی با سیا، از تو کشف نشد؟

پاسخ داد: الان هم هیچ ارتباطی با سیا ندارم.

سیا مسئولیتی به من واگذار کرده که وظیفه ام را انجام می دهم .

مسئولیت تو چیست؟ به من ماموریت داده شده تا “در سپردن پست ها به افراد غیرتخصصی عمل کنم” و تا کنون هم این گونه عمل کرده ام.

 تیتو می گوید: نگاهی کردم به افراد کابینه و مدیران ارشد دیدم همین طور است!

هیچکس درجای خودش نیست ، طرف تحصیل کرده حوزه الف  اما وزیر در حوزه ب .

(تحلیل سیا این بود که با این روش، هر سیستمی بتدریج  بدون کودتا و حمله خارجی از درون متلاشی می شود )   اما بعد : رئیس جدید «سازمان استخدامی کشور»   نمادی از یک رویکرد اداری، استخدامی و مدیریتی در بدنۀ اداری و اجرایی کشور است؛  مدیریت جهادی-مسجدی با نقش‌آفرینی دانش‌آموختگان دانشگاه امام صادق (شعبه سابق دانشگاه هاروارد امریکا ) که اگر گذرتان اوفتاده باشد هنوز بقایای ان سیستم با همه تغییرات و بقول جماعت پاک سازی بمشام البته اهل دل ! می رسد .

 *متولد همدان-اما پرورش یافته  قم-  43 ساله  ، دیپلم ریاضی- فیزیک ، کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت صنعتی  ازهمان  دانشگاه-  دکتری تخصصی مدیریت منابع انسانی  از دانشگاه تربیت مدرس ( توان برنامه ریزی و قدرت پیش بینی را ملاحظه میفر مائید ؟!)  از سال ۱۳۸۴ تاکنون استاد و عضو هیئت علمی و از ۱۳۹۵ تاکنون رئیس دانشکدۀ معارف اسلامی و مدیریت در همین  دانشگاه .

عضویت در«بنیاد ملی نخبگان» از سال ۸۹کارگروه تخصصی «مدیریت شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی» از سال ۹۷«شورای پژوهشی مسجدجمکران!»

*از تیپ جوانانی که تنها عبا و عمامۀ روحانیت به تن نمی‌کنند اما کلام، مواضع، علایق و حتی «تُن صدا» میتواند وی رادر ردیف روحانیون از نوع تندرو دانست .

*حوزۀ علایق : مدیریت مسجدی، زندگی مسجد محور و رسیدن به «مسجد تراز» یا «آرمانی» ؛ مسجدی که «امام‌جماعتش دائم آن‌ جاست». از همین روست که به‌ تناوب و در سال‌های ۹۳ تا ۹۵ عضو «فراخوان ایده‌های مسجدی» با نام اختصاری «فام» بودو رسانه‌های دولتی  از وی با عنوان «پایه‌گذار هستۀ مدیریت مسجدی» یاد می‌کنند.

*گاه به‌عنوان کارشناس در برنامه‌های تلویزیون میلی با موضوع محوری مسجد حاضر،سعی می‌کند تا با ادبیاتی جوان‌پسند دربارۀ اهمیت مسجد و «نقش کلیدی امام‌جماعت» در حل مشکلات مردم اعم از ازدواج و اشتغال سخن بگوید آنچنان‌که مثلاً بگفتۀ او امام‌جماعت مسجد هرچه «کم‌خرج‌تر» باشد «تودل‌برو» تر است.

* این همکار جدید ما که فصلنامۀ «مدیریت جهادی» با پروندۀ ویژۀ «درآمدی بر مکتب حاج‌ قاسم» را مدیریت مینماید ؛بیقین در رابطه با ضرورتها و دارابودن بینش مناسب زمان ، نخواهد توانست جانشین خلف دوست اندیشمند کم مدعا و سخت کوش مان هر چند نا موفق چنانکه افتد ودانی «دکتر جمشید انصاری» رئیس پر کار سازمانی باشد که متولی سامان دادن مدیریت اداری واستخدامی  کشورمان در تمامی ابعاد– میباشد.

* هر چند در بسیاری زمینه ها از قافله اصول علمی و واقعی مدیریت منابع انسانی  آنهم آگاهانه و بعمد به دورش! نگه داشته اند تا -هر کس را ،هر زمان ،بهر منصبی آنهم با اهدافی خاص که رخ خواهد نمود ؟بگمارند !

*مختصر باید گفت : پیشرفت امور اجرائی کشوراز بسیاری جهات مانند:  تشکیلات ، روش ها ، طبقه بندی مشاعل ، اموزش قبل و ضمن خدمت ، ارزیابی عملکردها ،تامین رفاه ، بهداشت و درمان ، سیستم تشویق و توبیخ و....  اداره زندگانی روز مره  بیش از نیمی از مردمان کشور(حقوق و دستمزد بگیران باعناوین مختلف ، با منظور داشتن عائله تحت تکفل و خانواده های تحت پوشش ) از ورود بخدمت تا پایان عمر و بعد پرداخت های ماهانه به وظیفه بگیران ، چگونگی ضوابط این موضوع بسیار پر اهمیت که تفکر و ارامش و یا روز مره گی و دغدغه معاش را همراه می اورد  .. از وظایف این تشکیلات بشمار میرود و مرد کهن میطلبد 

نا گفته نماند : ژاپن با حدود 130 میلیون نفر جمعیت 300 هزار کارمند دارد و ایرانمان (به دلیل علاقه به دریافت آب باریکه مستمرکه زمانی حق نفت شمرده می شد  ) بیش از 5 میلیون با عناوین متفاوت که بگذار تا وقت دگر...                                                         **چندین بار به سازمان مزبور« از طرف کانون علوم اداری ایران با پیشینه ای 70 ساله »پیشنهاد شد: رئیس با عنوان « دبیر کل» و انتصاب به مدت 5سال با امکان تمدید تا 3 دوره ،  ثبات مدیریت و امکان  برنامه ریزی بهینه را در پی دارد البته با حق حضور در جلسات هیات دولت .

عنوان«معاون رئیس جمهور »محدودیتها و مسائل خاص خود را همراه با نوعی ورود به عالم سیاست در پی دارد ونهایتا تا انجا پیش می رودکه (اتوبوسی ) همچون اقدامات اخیر گریبانگیر این مسئولیت عظیم نیز میشودو خود کرده را تدبیر نیست .

در ادامه «وصف الحال»  متصدی جدید مدیریت نیروی انسانی کشور با تعریف وسیع باید گفت :     منصوب میانسال اما جوان از لحاظ تجربی در این سمت از سالها قبل تلاش کرده به جریان سیاسی موسوم به اصولگرا و «ذوب در ولایت » با همه اختیارات اما بدون پاسخگوئی ، وصل شود.

_ در خرداد ۹۴در نشستی که سخنران اصلی حسن نصرالله بود-  دربارۀ «جایگاه تمدن مسجد در فرهنگ اسلامی» سخنرانی کرد.

_در جریان انتصخاب دوازدهمین دورۀ مجلس نشینان  حامی قالیباف و «رئیس شورای راهبری دانشگاهیان» در ستاد او بود و قبلا در ستاد جلیلی و همکاری در تهیه  بیانیۀ ۲۵۰امضایی دانش‌آموختگان دانشگاه امام صادق در حمایت از نامبرده .

_ شکست جلیلی در سال ۹۲ به این همکاری پایان نبخشید بطوری که با تشکیل «دولت سایه» از سوی جلیلی، لطیفی به سمت «مسئول شورای عالی آموزش» در دولت سایه (بقصد تضعیف عملکردجریان روحانی که بقول آقای جهانگیری آینده چگونگی ها را بیشتر هویدا می سازد ؟ ) در کمال بی درایتی ؟و بر خلاف منافع ملی ( اصل نسبیت مانند : مقایسه جانشین اقای ظریف  و یا خانم ابتکارو فرد جایگزین ایشان با همه حرف و حدیث های در پی ، فراموش نشود ) منصوب شد.

_وی در ۹۸ درانتصخابات مجلس از قم، نامزد شد وحدود 18هزار رأی کسب کرد.

 *مدیریت مورد علاقۀ رئیس جدید، دقیقا بر خلاف علوم مربوط بشرحی که امد میباشد (هر چند در حاشیه برای خالی نبودن عریضه برای چنین روزهائی دکترای مدیریت منابع انسانی دارد-  رسمی رایج در میان وابستگان قدرت با این چنین محصولا تی که بدون ارزیابی ابعاد ان ،هر پستی را می پذیرند که وای اگر از پس امروز بود فردائی )

*بازهم بناچار با توجه به اهمیت عهده داری این مسئولیت تاکید میشود :مدیریت ایشان از نوع مسجدی و هیئتی همچون نخستین سالها مانند  : جهاد سازندگی، کمیته، سپاه و بسیج بوده و کاملا در تضاد با آنچه که این سمت میطلبد .                                                                   *نگاهی به لیست مقالات و دوره‌های آموزشی این فرد بطور نمونه «الگوی پارادایمی اردوهای راهیان نور»، «شناسایی و رتبه‌بندی معیارهای مؤثر بر مکان‌یابی مساجد»، «تدوین سند تعامل کودک، نوجوان و جوان با مسجد»، «دورۀ آموزشی پژوهشی مطالعات مسجد» و «تدوین سند مسجد و بانوان»... خالی از لطف نیست .  * میتوان گفت :چهره‌ای آشنا برای امام‌ صادقی‌ها،  روحانیونِ بدون عبا و عمامه و همان‌ها که خود را مدیر و تکنوکرات انقلابی می‌دانند؛ یقه‌ سفیدهای جوانِ ذوب در ولایت                                                                                    **در باب شرایط احرازبسیار داد سخنها داده ایم  و اولین مجری این مهم سازمانیست که فردی بدون داشتن شرایط تجربی مربوط بر راس ان تکیه می زند ..

بازهم میفرمائید دنبال «پرتقال فروش » نباید بود و این عرصه ازمون وخطا با هزینه های گزاف بقیمت مطامع گروهی و باندی که چگونگی عملکرد خود را بدفعات و در بسیاری زمینه ها نشان داده  بایستی ادامه یابد ؟

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ضیاء مصباح
اخبار و گفته ها ییکه در وسایل ارتباط جمعی ظرف 24 ساعت گذشته آمده است

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.