رفتن به محتوای اصلی

آمریکا و اسرائیل بر تلاش برای مقابله با تهدید منطقه‌ای و برنامه هسته‌ای ایران تاکید کردند
13.10.2021 - 05:01

در سفر هیات بلندپایه دیپلماتیک اسرائیل به آمریکا، مقام‌های دو کشور علاوه بر رایزنی درباره مسائل دو جانبه و منطقه‌ای، درباره تهدیدهای جمهوری اسلامی و چگونگی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای گفت‌وگو کردند.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا و یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، درباره موضوعات استراتژیک منطقه‌ای و تهدید جمهوری اسلامی گفت‌وگو کرده و توافق کردند به رایزنی نزدیک درباره ایران ادامه دهند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این دیدار همچنین خاطرنشان کرد که دولت جو بایدن متعهد است اطمینان حاصل کند که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دسترسی پیدا نخواهد کرد.

سالیوان با تاکید بر «حمایت قاطع» آمریکا از امنیت اسرائیل و عزم واشینگتن بر گسترش شراکت خود با اسرائیل در همه زمینه‌ها»، خاطرنشان کرد که تلاش‌های مشترک برای توسعه روابط اسرائیل با کشورهای عربی و مسلمان و تمرکز بر موضوعاتی که امنیت و ثبات اسرائیل را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ادامه می‌یابد.

دفتر‌ وزیر خارجه اسرائیل نیز در بیانیه‌ای‌ اعلام کرد که او در دیدار با مشاور امنیت ملی آمریکا نگرانی اسرائیل درباره پیشروی ایران به سمت ظرفیت‌های هسته‌ای را مطرح کرده است.

لاپید با اشاره به قرار گرفتن ایران در آستانه هسته‌ای شدن، بر نیاز به برنامه جایگزین برای برجام تاکید کرد.

یائیر لاپید همچنین با کامالا هریس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا، دیدار جداگانه‌ای برگزار کرد. در این دیدار، هریس بر عزم آمریکا برای بررسی «نگرانی‌های مشترک» ایالات متحده و اسرائیل درباره ایران تاکید کرد.

از سوی دیگر مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، نیز که به اسرائیل سفر کرده است، با نفتالی بنت نخست‌وزیر اسرائیل دیدار کرد.

طبق اعلام دفتر نخست‌وزیر اسرائیل، دو طرف در این دیدار درباره موضوعاتی از جمله تهدید ایران و چشم‌انداز عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی گفت‌وگو کردند.

«آمریکا به دنبال توسعه پیمان ابراهیم است»

Missing media item.

 

یک مقام عالی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که واشینگتن به دنبال توسعه توافق‌های عادی‌سازی روابط بین کشورهای عربی و اسرائیل است که با عنوان «پیمان ابراهیم» شناخته می‌شود. او ابراز امیدواری کرد که این بهبود روابط به پیشرفت در حل مساله فلسطین منجر شود.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و همتیان او از امارات متحده عربی و اسرائیل روز چهارشنبه جلسه مشترکی برگزار می‌کنند. گزارش‌ها حاکی از آن است که بلینکن نخست با یائیر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل و سپس شیخ عبدالله‌ بن زاید دیدار می‌کند. او پس از این ملاقات‌ها میزبان نشست سه‌جانبه‌ای خواهد بود که نخستین نمونه از این نشست‌ها در دولت بایدن به‌شمار می‌رود.

رویترز گزارش داده که این سه کشور کارگروه‌های جدیدی با هدف توسعه روابط اسرائیل و کشورهای عربی برقرار خواهند کرد. این کارگروه بر همزیستی مذاهب و دیگر موضوعات شامل مساله آب و انرژی متمرکز خواهد بود.

به گفته یک مقام آمریکایی، این کارگروه‌ها به اهمیت شرکای آمریکا در منطقه و یافتن راه‌حل‌های جدید برای مشکلات قدیمی توجه دارند.

رویترز به نقل از منبع خود در وزارت امور خارجه آمریکا گزارش داده که آمریکا از همکاری اسرائیل با همه کشورهای منطقه استقبال می‌کند و امیدوار است از این اهرم بتواند در حل مساله فلسطین و اسرائیل استفاده کند.

بیش از یک سال از امضاء پیمان ابراهیم بین اسرائیل و امارات متحده عربی می‌گذرد. در حال حاضر روابط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به طور ملموسی توسعه یافته و سفارتخانه‌ها افتتاح شده است. بحرین هم از الگوی عادی‌سازی روابط امارات متحده عربی و اسرائیل پیروزی کرده است.  سودان و مراکش هم در همین راستا گام برداشتند.

تحلیلگران بر این باورند که پیمان ابراهیم و حمایت از آن از معدود زمینه‌هایی است که دمکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر آن اتفاق نظر دارند. دولت بایدن تا کنون اغلب برنامه‌ها یا دستاوردهای دولت دونالد ترامپ را تضعیف یا متوقف کرده است. اما از پیمان ابراهیم که نتیجه تلاش‌های دولت ترامپ و جرد کوشنر، داماد دونالد ترامپ بود، حمایت کرده است.

یک مقام آمریکایی با اشاره به امیدواری دولت بایدن به استفاده از پیمان ابراهیم برای حل مساله فلسطین گفت: «دولت بایدن به طور روشن به راه‌حل دو کشوری متعهد است و می‌کوشد تا جایی که می‌تواند به بهترین نحو در این مسیر پیش برود.»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.