رفتن به محتوای اصلی

ایران و ارمنستان اتهام همکاری در قاچاق مواد مخدر را تکذیب کردند
15.10.2021 - 19:08

نخست‌وزیر ارمنستان روز پنجشنبه گفته‌های اخیر الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، مبنی بر اینکه ارمنستان در تبانی با جمهوری اسلامی ایران، از مناطق مرزی خود با ایران برای قاچاق موادمخدر استفاده می‌کند، تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، علی‌اف در جلسه ویدیویی شورای سران کشورهای مستقل مشترک‌المنافع گفته بود که ارمنستان در تبانی با جمهوری اسلامی ایران از قره‌باغ برای قاچاق موادمخدر به اروپا استفاده می‌کند. او افزایش شدید حجم هروئین توقیف شده پس از تسلط جمهوری آذربایجان بر بخش‌هایی از مرز قره‌باغ با ایران را نشان‌دهنده این «تبانی» دانسته بود.

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در واکنش گفت: «ما با نهادهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران همکاری نزدیکی داریم و به شکل  بسیار موثری با قاچاق موادمخدر مبارزه می‌کنیم. می‌توانم ارقامی ارائه کنم که خنثی کردن موارد قاچاق موادمخدر و میزان کشف و ضبط موادمخدر را نشان می‌دهد.»

هم‌زمان، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، اتهامات علی‌اف را تکذیب کرد و آن‌ها را ساختگی خواند.

سعید خطیب‌زاده روز پنجشنبه گفت: «طرح چنین اتهامات رسانه‌ای صرفا در راستای منافع رژیم صهیونیستی مبنی بر تحت تاثیر قرار دادن روابط برادرانه دو ملت ایران و آذربایجان است».

خطیب‌زاده افزود که نهادهای بین‌المللی مبارزه جمهوری اسلامی ایران با قاچاق موادمخدر را بارها تایید کرده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: «به نظر می‌رسد به رغم پیام‌های خصوصی و مثبتی که در تماس‌های مختلف از باکو دریافت می‌شود، باکو در طرح اظهارات رسانه‌ای بی‌مبنا تعمد دارد که البته در جای خود پاسخ مقتضی داده خواهد شد.»

تصمیم اخیر آذربایجان در مورد وضع تعرفه‌های گمرکی بر کامیون‌های ایرانی که از خاک این کشور عبور می‌کنند و به ارمنستان می‌روند و رزمایش‌های مشترک اخیر آذربایجان، ترکیه و پاکستان و واکنش جمهوری اسلامی ایران، نقطه آغاز تنش‌های جدی بین باکو و تهران به شمار می‌رود و تهدیدهایی را از هر دو سو به وجود آورده است.

جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه اعلام کردند که توافق کرده‌اند بحران دیپلماتیک به وجود آمده را از طریق گفت‌وگو حل کنند تا این روابط به‌سرعت در مسیر «درست و رو به رشد» ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرده است که جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه آن کشور، با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود، صحبت کرده است و دو طرف بر لزوم حل اختلاف‌ها از طریق گفت‌وگو به توافق رسیده‌اند.

در بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان آمده است که در این گفت‌وگو، که روز سه‌شنبه و تلفنی انجام شد، «طرفین خاطرنشان کردند که لفاظی‌های اخیر به روابط دوجانبه آسیب زده است و هرگونه اختلافی باید از طریق گفت‌وگو حل‌و‌فصل شود.»

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با صدور بیانیه‌ای در همین باره اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان گفته است تهران و باکو روابط دیرینه‌ای با یکدیگر دارند و دو کشور باید از ایجاد سوءتفاهم در مناسبات فی‌مابین مانع شوند و شایسته است که به‌سرعت روابط خود را در مسیر درست و رو به رشد ادامه دهند.

او با تاکید بر ضرورت احترام متقابل و رعایت استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها افزود: «تهران و باکو دشمنانی دارند و طرفین نباید به دشمنان فرصت دهند در مناسبات بین دو کشور اختلال ایجاد کنند و نگرانی‌ها باید از طریق گفت‌وگو و همکاری حل‌وفصل شوند.»

از سوی دیگر، خبرگزاری بلومبرگ روز چهارشنبه گزارش داد که جمهوری آذربایجان دو راننده کامیون ایرانی را که پیش‌تر بازداشت شده بودند آزاد کرده است و این اقدام را نشان‌دهنده تلاش برای کاهش تنش و پرهیز از درگیری احتمالی دانست. نیروهای جمهوری آذربایجان ماه گذشته این دو راننده را به دلیل «ورود غیرقانونی» به خاک این کشور بازداشت کردند. آن‌ها پس از عبور از جاده گوریس قاپان که مسیر اصلی حمل‌ونقل و ترازیت کامیون‌های ایرانی به ارمنستان است، بازداشت شدند. به دنبال توافق آتش‌بس سال گذشته باکو و ایروان، کنترل بخشی از این جاده به باکو منتقل شده است.

الهام علی‌اف: ایران و ارمنستان ۳۰ سال به اروپا مواد مخدر قاچاق می‌کردند

 
علی‌اف

 

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان ۱۸ سال است که قدرت را در این کشور قبضه کرده. قبل از او نیز پدرش حیدر علی‌اف به مدت ۱۰ سال رئیس‌جمهور آذربایجان بود

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، ایران را متهم کرد که به مدت ۳۰ سال از طریق ارمنستان به اروپا مواد مخدر قاچاق کرده است؛ اتهامی که به سرعت از سوی هر دو کشور ایران و ارمنستان تکذیب شد.

روز جمعه، وب سایت خبری "ترند" که از باکو اداره می‌شود گزارش داد که رئیس‌جمهور آذربایجان در اجلاس سران اتحادیه کشورهای مستقل همسود (CIS) گفته است میزان هروئینی که در مرز ایران و آذربایجان کشف شده، در مقایسه با سال گذشته دو برابر شده است.

او سپس با اشاره به اینکه ۱۳۰ کیلومتر از این مرز تا سال گذشته توسط ارمنستان اداره می‌شد، نتیجه‌گیری کرد که دو کشور ایران و ارمنستان در یک توطئه بین‌المللی، از این مسیر برای ارسال مواد مخدر به اروپا استفاده می‌کرده‌اند.

آ‌قای علی‌اف شواهد بیشتری برای این ادعا ارائه نکرد.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان که سال پیش بعد از پیروزی در انتخابات این کشور به این مقام دست یافت

 

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان که سال پیش بعد از پیروزی در انتخابات این کشور به این مقام دست یافت

در واکنش به این اتهام، نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان حرفهای رئیس‌جمهور آذربایجان را تکذیب کرد و گفت که ایروان همواره در همکاری تناتنگ با نیروهای انتظامی ایران با قاچاق مواد مخدر مبارزه کرده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آقای پاشینیاین گفت در دورانی که ارمنستان این مرزها را کنترل می‌کرد، سالانه مقدار قابل توجهی مواد مخدر کشف می‌شد و این همکاری هم‌اکنون نیز در مرزهای کشورهای ارمنستان و ایران ادامه دارد.

به گفته نخست‌وزیر ارمنستان، کشف مواد مخدر در مرزهای دو کشور، همین حالا نیز "سه تا چهار برابر" بیشتر شده است.

در ایران نیز، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، سخنان الهام علی‌اف را "ادعاهایی ساختگی" خواند و طرح آن را در راستای منافع اسرائیل برای "تحت تاثیر قرار دادن روابط برادرانه دو ملت ایران و آذربایجان" توصیف کرد.

آقای خطیب‌زاده گفت: "متاسفانه به نظر می‌رسد به رغم پیام‌های خصوصی و مثبتی که از باکو در تماس‌های مختلف دریافت می‌شود، تعمدی برای طرح اظهارات رسانه‌ای بی‌مبنا از سوی باکو وجود دارد که البته در جای خود پاسخ مقتضی داده خواهد شد."

مانور ارتش ایران در نزدیکی مرزهای جمهوری آذربایجان، تحولی کم‌سابقه در روابط دو کشور بود

 

مانور ارتش ایران در نزدیکی مرزهای جمهوری آذربایجان، تحولی کم‌سابقه در روابط دو کشور بود

در چند هفته اخیر، در پی برپایی مانور ارتش جمهوری اسلامی ایران در نزدیکی مرزهای ایران و آذربایجان، روابط دو کشور پرتنش شده است.

ایران می‌گوید که با نفوذ و حضور اسرائیل در جمهوری آذربایجان مخالف است.

اسرائیل و جمهوری آذربایجان با هم روابط تنگاتنگی دارند و این روابط بعد از پیروزی آذربایجان در جنگ قره‌باغ، نزدیکتر نیز شده است.

همزمان، بعد از اینکه جمهوری آذربایجان موفق شد بخش‌هایی از خاک خود را از ارمنستان پیش بگیرد، مرز این کشور با ایران نیز افزایش یافته است. چرا که تا قبل از آن به مدت ۳۰ سال، بخش‌های بزرگی از جنوب غربی آذربایجان، شامل بخش‌هایی از مناطق مرزی این کشور با ایران در اشغال ارمنستان بود.

اسرائیل یکی از کلیدی‌ترین فروشندگان اسلحه به جمهوری آذربایجان است و در یک دهه اخیر چندین بار شایعاتی درباره احتمال حضور نظامیان اسرائیلی در پایگاه‌های جمهوری آذربایجان منتشر شده است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.