حدود ۳۰۰ داوطلب زن و مرد برای جلب توجه به تغییرات اقلیمی و فجایعی که به بار میآورد در یک حرکت هنری برهنه در ساحل دریای مرده یا«بحرالمیت» در اسرائیل گرد هم آمدند. آنها در حالی که رنگ سفید به بدن خود زده بودند در کناره این کمارتفاعترین نقطه کره زمین قرار گرفتند تا توجهها را به کاهش چشمگیر سطح آب این دریاچه نمکین جلب کنند.
بحرالمیت در اسرائیل، اردن و سرزمینهای فلسطینی ساحل دارد و هنگام بازدید از آن توجهها جلب علامتهایی میشود که نشان میدهند در سالیان گذشته آب تا کجا بالا میآمده؛ یادآوری بهتآور در مورد اینکه چه بخش قابل توجهی از این دریاچه اکنون خشک شده است.
روز یکشنبه اما اسپنسر تانیک، عکاس آمریکایی، سعی کرد توجهها را در سطحی وسیعتر جلب کند. تانیک در سایر نقاط مختلف در جهان نیز حرکات هنری مشابهی سازمان داده است: از تاکستانهای شرابخیز فرانسه تا یخچالهای طبیعی سوئیس تا سواحل آفریقای جنوبی. حرکت روز یکشنبه با پشتیبانی وزارت گردشگری اسرائيل انجام شد.
تانیک پیش از این در سال ۲۰۱۱ هم حرکت مشابهی در بحرالمیت انجام داده بود. او در سخنانی اغراقآمیز گفت: «سفر به اسرائیل برای من تجربهای بود و من همیشه خشنود میشوم که به اینجا برگردم و در تنها کشور خاورمیانه که اجازه چنین هنری میدهد عکاسی کنم.»
علاقه او به بحرالمیت معروف است و آنرا پیش از این «هشتمینِ عجایب هفتگانه جهان» نامیده است. ۱۰ سال پیش او در ساحلی به نام «مینرال» عکاسی کرده بود که الان به دلیل عقبرفت آب کاملا از میان رفته است.
داوطلبان بعدازظهر یکشنبه در محلی بیرون شهر آراد در جنوب اسرائيل گرد آمدند. آنها لباسهایشان را در آوردند و سپس نقاشی روی بدنشان آغاز شد. کل عکاسی حدود سه ساعت به طول انجامید.
هدف سازماندهندگان این اقدام این است که توجهها به اهمیت حفظ دریای مرده جلب شود. دهها سال است که کاهش آب این دریاچه ادامه دارد، در حالی که اسرائیل و همسایگانش آبهای بالادست را برای مصارفی همچون کشاورزی اختصاص میدهند.
وزارت گردشگری اسرائیل گفته که امیدوار جلب بازدیدکنندگان بیشتری به این منطقه است. اسرائیل نیز مثل خیلی کشورهای دیگر در تلاش برای جلب مجدد گردشگر پس از تعطیلیهای ایام دنیاگیری ویروس کرونا است. این کشور به تدریج به بازدیدکنندگان واکسنزده اجازه سفر میدهد.
تاکر از بالکن هتل خود در آراد به شبکه «سیانان» گفت: «من آمدهام تا توجهها را به آبهای در حال عقبرفت بحرالمیت و به فاجعه زیستمحیطی در حال وقوع جلب کنم.»
حضور تاکر در ضمن در همکاری با آری لئون فروختر، از دوستان و همکاران قدیمی، است که در کوشش برای گشایش «موزه بحرالمیت» است. این عکاسی دقیقا در همان نقطهای ساخته شده که شاید روزی موزه بحرالمیت در آن ساخته شود.
داوطلبان حاضر در سنین مختلف بودند: از ۱۹ تا ۷۰. بیشترشان اسرائیلی بودند گرچه برخی نیز از اهالی سوئیس، بریتانیاو آمریکا. هدف از رنگ سفیدی که بر بدنشان زده شده بود این بود که چون استوانههای نمک به نظر بیایند، هم ارجاعی به نمک موجود در دریای مرده و هم یادآور چهرهای آشنا در کتاب مقدس و فرهنگ ادیان ابراهیمی: همسر حضرت لوط که در روایت کتاب مقدس یهودیان و مسیحیان به حکم خداوند تبدیل به نمک شد.
اسنادی که نشان داد کدام کشورها برای تغییر گزارش اقلیمی لابی کردهاند

اسنادی که بیبیسی به آن دست یافته نشان میدهد چطور کشورها سعی کردهاند گزارش علمی و کلیدی دانشمندان سازمان ملل متحد را درباره راهکارهای مهار تغییرات اقلیمی تغییر دهند.
این اسناد درز کرده نشان میدهد عربستان سعودی، ژاپن و استرالیا از کشورهایی هستند که از سازمان ملل خواستهاند ضرورت حذف فوری سوختهای فسیلی را کمرنگتر نشان دهد.
همچنین بعضی کشورهای ثروتمند تردید دارند که چرا باید به کشورهای فقیرتر برای حرکت جهانی به سمت فناوریهای پاکیزهتر کمک کنند.
اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد با عنوان کاپ ۲۶ قرار است تا ده روز دیگر یعنی از ۳۱ اکتبر تا ۱۲ نوامبر (۹ تا ۲۱ آبان) در گلاسکو برگزار شود. تلاش کشورها برای لابیگری، بر تردیدها درباره احتمال موفقیت این کنفرانس افزوده است.
یکی از مشاوران ارشد دولت استرالیا هم ضرورت بسته شدن نیروگاههای سوخت زغال سنگ را کاملا رد کرده است؛ در حالی که پایان دادن به مصرف زغال سنگ یکی از اهداف اساسی کنفرانس کاپ ۲۶ است.
عربستان یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان و استرالیا از بزرگترین صادرکنندگان زغال سنگ در دنیا است.
یک دانشمند ارشد مرکز تحقیقات موسسه سوخت و معدن هند هم هشدار داده که زغال سنگ برای دههها سوخت اصلی در این کشور باقی خواهد ماند چرا که تامین برق با هزینههای معقول یک چالش بزرگ است. هند در حال حاضر دومین مصرفکننده اصلی زغال سنگ در جهان است.
در این کنفرانس از ۲۰۰ کشور جهان خواسته شده که برنامههای خود را برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۳۰ ارائه دهند. هدف آن است که میانگین افزایش گرمای زمین به زیر یک و نیم درجه سانتیگراد محدود بماند.
مدارک درز کرده شامل بیش از ۳۲ هزار نظر و درخواست است که دولتها، شرکتها و طرفهای صاحب منفعت به پژوهشگران سازمان ملل متحد نوشتهاند. دانشمندانی که جمع شدهاند تا در گزارشی بهترین راهکارهای مهار تغییرات اقلیمی را جمعآوری کنند.
گزارش ارزیابی هر شش تا هفت سال در گروه بین دولتی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد تهیه میشود.
دولتها از این گزارش استفاده میکنند که بدانند برای مهار تغییرات آب و هوایی چه کارهایی را باید انجام دهند و چه اهدافی را دنبال کنند. تازهترین گزارش این گروه سازمان ملل در اجلاس کاپ ۲۶ در گلاسگو، زمینه مهمی برای مذاکرات کشورها درباره راهکارها خواهد بود.
همه کشورها باید به سهم خود در مهار تغییرات اقلیمی نقش داشته باشند و وظایفی به عهده بگیرند.

اسناد رسیده به بیبیسی نشان میدهد بعضی از کشورها و شرکتها اعتقاد دارند که سرعت کاهش مصرف سوختهای فسیلی که در گزارش سازمان ملل آمده است، بالاست و باید این روند آهستهتر باشد.
یکی از مشاوران وزارت نفت عربستان سعودی برای مثال گفته "عباراتی مانند 'اقدامات فوری برای کاهش سریع در همه مقیاسها ' باید از گزارش حذف شود".
یکی از مشاوران ارشد دولت استرالیا هم ضرورت بسته شدن نیروگاههای سوخت زغال سنگ را کاملا رد کرده است. در حالی که پایان دادن به مصرف زغال سنگ یکی از اهداف اساسی کنفرانس کاپ ۲۶ است.
توضیح ویدئو،
تغییرات اقلیمی چیست؟
عربستان یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان و استرالیا از بزرگترین صادرکنندگان زغال سنگ در دنیا است.
یک دانشمند ارشد از مرکز تحقیقات موسسه سوخت و معدن هند هم هشدار داده که زغال سنگ برای دههها سوخت اصلی در این کشور باقی خواهد ماند چرا که تامین برق با هزینههای معقول یک چالش بزرگ است. هند در حال حاضر دومین مصرفکننده اصلی زغال سنگ در جهان است.
تعدادی از کشورها از جمله عربستان سعودی، چین، استرالیا و ژاپن و اعضای تولید کننده نفت در اوپک طرفدار فناوریهای تازه و گران قیمتی هستند که برای جذب و ذخیره دائمی دیاکسیدکربن در زیر زمین طراحی شده است.
ادعا میشود که این فناوری تازه میتواند انتشار گازهای ناشی از سوختهای فسیلی در نیروگاهها و بخش صنعتی را تا اندازه چشمگیری کاهش دهد.
آرژانتین، نروژ و اوپک با بیانیه اجلاس کاپ۲۶ مشکل دارند. نروژ برای مثال میگوید دانشمندان سازمان ملل متحد باید این فناوری نوین را که باعث ذخیره گاز دیاکسید کربن میشود، در گزارش خود در نظر بگیرند.
در گزارش سازمان ملل گفته شده که این فناوری نوین به نام سیسیاس میتواند در آینده نقش داشته باشد اما درباره کارآیی آن و نقشش در زمینه هدف کنترل افزایش دما به زیر ۲ و یک و نیم درجه سانتیگراد تردید وجود دارد.
در زمینه کاهش مصرف گوشت هم برزیل و آرژانتین دو کشور بزرگ تولیدکننده بیشترین گوشت گوساله و خوراک دامی در جهان به آن قسمت از گزارش که درباره ضرورت کاهش مصرف گوشت است، انتقاد دارند. آنها ابراز تردید کردهاند که کاهش سریع مصرف گوشت اثری بر کاهش گازهای گلخانهای داشته باشد.
دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمیکند.
افزودن دیدگاه جدید