رفتن به محتوای اصلی

چندین وب‌سایت مذهبی و مرتبط با ایران در جمهوری آذربایجان 'غیرقابل دسترسی شده‌اند'
23.10.2021 - 15:51

بی بی سی ورود به برخی از این وب سایت ها را بررسی کرده و غیرقابل دسترس شدن آنها را در روز اول آبان (۲۳ اکتبر) تایید می‌کند.

به جز از دسترس خارج شدن این وب سایت ها، وب سایت خبری باکوپست می گوید "وب سایت‌ها و مجموعه های مذهبی که ایدئولوژی نظام جمهوری اسلامی ایران را ترویج می کنند و در کانال های یوتیوب برای جمهوری آذربایجان پخش می شوند هم مسدود شده اند".

پیش از این عباس موسوی سفیر ایران در جمهوری آذربایجان گفته بود سالنی که ایرانیان برای برگزاری نماز از آن استفاده می‌کردند از سوی مقام‌ها مهر و موم شده است. پیشتر گزارش هایی درباره خبر بسته شدن دفتر علی‌اکبر اجاق‌نژاد، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان منتشر شده بود.

 

ترکیه چه رویکردی به تنش میان تهران و باکو دارد؟

روابط ایران و جمهوری آذربایجان مدتی است که متشنج شده است.

جمهوری آذربایجان با دستگیری دو راننده کامیون ایرانی گفته بود که رانندگان سال هاست برای رفتن به ارمنستان به طور غیرقانونی از خاک جمهوری آذربایجان عبور می کردند و از این پس از باید مالیات بدهند.

در برابر ایران جمهوری آذربایجان را متهم می کند که با همکاری نظامی با اسرائیل، این کشور را به نزدیکی مرزهای شمالی ایران رسانده است و به دنبال آن دست به یک مانور نظامی کم سابقه در نزدیکی مرزهای خود با جمهوری آذربایجان زد.

الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان چنین اقدامی را رد کرده است. این کشور دو راننده ایرانی را به تازگی آزاد کرده و به نظر می رسد که تنش ها بین ایران و آذربایجان رو به فروکش کردن است اما اختلافات قدیمی که عمدتا بر سر مسائل ایدئولوژیک بوده، باقی مانده است.

جمهوری آذربایجان سال گذشته در یک همکاری نظامی با ترکیه مناطق اشغال شده قره باغ توسط ارمنستان را آزاد کرد. جمهوری اسلامی ایران به طور علنی از این اقدام پشتیبانی کرده بود اما ایران می گوید توسعه همکاری جمهوری آذربایجان با ترکیه و اسرائیل نباید به منافع جمهوری اسلامی آسیب بزند.


 

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دربارۀ احتمال تبدیل شدن "تحرکات نظامی ایران در مرز نخجوان و قفقاز جنوبی" و "روابط اسرائیل و جمهوری آذربایجان" به یک بحران، اظهار نظر کرده و گفته است: "شخصاً چنین انتظاری ندارم. ایران به دلیل روابط آذربایجان و اسرائیل، به تقابل با آذربایجان نمی‌پردازد. شمار شهروندان آذری ‌در ایران معلوم است و دولت این کشور هم این حقیقت را مد نظر دارد. این کار ساده‌ای نیست."

در توییتی که به نظر می رسد واکنش به گفته های اقای اردوغان باشد، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفته است "بزرگ‌نمایی هیبت پوشالی رژیم صهیونیستی توسط حاکمی که داعیه رهبری جهان اسلام را دارد، نشانه قدرت است یا مسلمانی؟! ترس از اقوام، سهم حکومتی است که با داغ و درفش با آنان روبرو می‌شود نه ایران که گلستانی از اقوام است".

روابط سرد بین ایران و جمهوری آذربایجان اینک باعث بروز تنش های لفظی بین ایران و ترکیه شده است.

گفته می‌شود که با وجود تلاش جمهوری اسلامی برای نقش‌پردازی در فیصله دادن به درگیری سال گذشته جمهوری آذربایجان و ارمنستان، ایران عملا از روند فیصله یافتن این درگیری کنار گذاشته شد و ترکیه و روسیه ابتکار عمل را در دست گرفتند.

در سال‌های پیش از آن نیز جمهوری اسلامی بارها برای میانجیگری بین آذربایجان و ارمنستان ابراز آمادگی کرده بود اما استقبالی از آن به عمل نیامد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.