رفتن به محتوای اصلی

" تحولات جدید در خاورمیانه و تشدید منازعه در حوزه خلیج فارس"
06.11.2021 - 07:08

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی این جمعه ۵ نوامبر ۲۰۲۱ - ساعت ۹ شب به وقت ایران
موضوع: تحولات جدید در خاورمیانه و تشدید منازعه در حوزه خلیج فارس
میهمان: اردشیر زارعی قنواتی، خبرنگار ، فعال چپ

سوالات مطرح شده در جلسه: 

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی با رفیق اردشیر زارعی قنواتی

 

  • ·        درود و خوشامد به شما   - جمهوری اسلامی بعد از انتخابات اخیر و روی کار آمدن دولت سیزدهم به شکل قابل توجهی در روابط بین المللی خود به چین و روسیه و همچنین عضویت در شانگهای تمایل نشان داد  . فکر می کنید با توجه به اشاراتی که به سیاست نه شرقی و نه غربی داشتید این گرایش چه تاثیری در کنار نهادن این سیاست و چه دستاوردهایی برای جمهوری اسلامی داشته باشد؟
  • ·       مقامات جمهوری اسلامی در دیدار اخیر خود با مقامات روسیه اظهار داشتند که ایران خواستار خرید تسلیحات از آن کشور بعد از رفع تحریم هاست . آیا این تاکید به خرید تسلیحات بعد از رفع تحریم ها  نوعی خواسته ی جمهوری اسلامی  به خروج از سیاست دوگانه ی شلاق و شیرینی علیه ایران و تشویق روسیه به کنار گذاشتن این سیاست از سوی روسیه نیست؟
  • ·       تضاد بین جمهوری اسلامی وآمریکا و اسرائیل، از چه نوع تضادی می باشد ، لطفا توضیح دهید
  • ·       با درود,  انکشاف سرمایه داری در حوزه کشورهای خلیج فارس بر مدار امپریالیسم شکل گرفته است و لذا نقش و ماهیت عملکرد امپریالیسم در این منطقه _گلوگاه انرژی جهان_ از اهمیت برخوردار است. وابستگی و همگرایی کشورهای خلیج فارس در پیمان موسوم به ابراهیم , موجب تغییر توازن جدید و تشدید منازعات نخستین شد; آیا تسجیل هژمونیک بورژوازی اسرائیل در جابجایی سرمایه نهفته است یا  جلب سرمایه? یا این بحران و منازعات متضمن تحقق طرح خاورمیانه جدید به سود اسرائیل خواهد بود؟
  • ·       بادرودوسپاس رفیق اردشیر عزیز، باتوجه به  اینکه نظام ولائی دچار ابربحرانهای درهم تنیده داخلی،ودشمن سازی درسیاست خارجی ازقبیل آمریکاستیزی،اسرائیل ستیزی و...، درعین حال با تمام کشورهای منطق وهمجوار اگرنه صدر درصددشمن نباشد ،روابط چندان دوستانه ای هم ندارد، آیا بااین شرایط چشم اندازی درجهت تغییر سیاست خارجی باجهان وبویژه با کشورهای منطقه ،نه حتی به نفع مردم، بلکه برای بقای خودنظام درآینده مشاهده میفرمائید؟
  • ·       باتوجه به سیاست های چالش دار ومناقشه ای عربستان،ترکیه و اسرائیل در منطقه خاورمیانه،وبازباتوجه به سیاست های آمریکا واروپا درمنطقه، که بطور یقین تضعیف جا پاهای ایران درمنطقه است،چه چشم اندازی دراین عرصه مورد ترسیم ومورد تعریف است؟
  • ·       با توجه به ساختار نئولیبرالی در ایران و ترکیه و آذربایجان و اسرائیل درگیری  متقابل در آذربایجان  را چگونه ارزیابی می فرمائید.
  • ·       شما سیاست دو گانه ی ترکیه را در ارتباط با روسیه و آمریکا و ناتو را چگونه توضیح می دهید ، از یک سو ترکیه خواهان خرید اس چهارصد است از سوی دیگر آمریکا خواهان لغو این قرارداد است ، در سوی دیگر در سوریه دخالت مستقیم دارد و روسیه هم پیمان سوریه است . همچنین امربکا با پشتیبانی از کوردهای روژآوا مشغول غارت نفت سوریه است و با سیاست های ترکیه در تضاد است ابن آشفتگی در سیاست کشورها را چگونه تشریح می نمائید ؟ باتشکر
  • ·       رفیق گرامی رژیم ج ا با اینکه رژیمی ایدئولوژیک است، برای حفظ نظام و قدرت خود هر جا که لازم ببیند مبانی ایدئولوژیک را فدای مصالح نظام و بقای آن می کند این موضوع در محدودیت اعمال شده توسط دولت چین علیه مسلمانان این کشور و کشتار شیعیان هزار توسط طالبان و ندیده گرفتن آن توسط  و تایید ضمنی طالبان توسط ج ا نمایان است. به این ترتیب نمی توان گفت این رژیم ایدئولوژی را هم به وسیله ای برای حفظ بقای خود بدل کرده و هرجا لازم باشد مبانی ایدئولوژیک خود را هم زیر پا می گذارد؟
  • ·       رفیق اردشیر عزیز، ضمن سلام و سپاس رفیقانه از بحث منسجمی که در ارتباط با  شرایط منطقه و کانون های بحران و چشم اندازهای روند تحولات ارائه کردید، همانطور که شما به درستی اشاره کردید، دولت سیزدهم با توجه به شرایط بحرانی داخلی ، ناگزیر از تن دادن به مصالحه در ارتباط با برجام و به احتمال زیاد با دادن امتیازاتی بیشتر از دولت قبل خواهد بود. آیا با توجه به فضای سیاسی داخل کشور ، ممکن است شاهد شکل گیری چالش های جدی در مقابل این روند از سوی بخشی از حاکمیت باشیم که در ادبیات سیاسی ایران به کاسبان تحریم معروف شده اند؟ 
  • ·       با توجه به مصلحت گرایی موجود در روابط و سیاست های بین المللی رژیم اقتضای همین امر موجب حمایت از آذربایجان شد و این پراگماتسم همواره نمی تواند کاربردی به سود رژیم داشته باشد در عین حال گرایشات پان ترکیسم نیز می توانست در صورت حمایت از ارمنستان به مشکلاتی منجر شود آیا راه حل سومی را در ارتباط با این مناقشه نباید پی می گرفتند
  • ·       تحلیل  تان از ایجاد و حمایت  های مالی و نظامی گروه‌هایی مانند: حزب الله در لبنان و در عراق و یمن و در سوریه را لطفا اعلام فرمایید
  • ·       جمهوری اسلامی ضد غرب است و نه ضد امپریالیسم - ولی مردم ناراضی و به جان آمده ما متاسفانه به دلیل نارضایتی از رژیم خطر امپریالیسم را دست کم میگیرند - آیا میتوانید لطفا در مورد این پروژه جدید و خطرناک ناتو در مورد نبرد شناختی - جنگی برای تسخیر مغزها هم کمی توضیح دهید؟
  • ·       استاد قنواتی اگر ایران با اسرائیل تضاد شدید دارد ، ایران کنترا را چگونه تحلیل می کنید؟
  • ·       با درود رفیق اردشیر بعد از شروع مذاکرات وضعیت اعتصابات واعتراضات وزندانی کردن معترضان را به چه شکلی می بینید
  • ·       درصورت امکان درخصوص شرایط جدید بوجود آمده درمنطقه که ظاهرا منطقه رابه سمت حکومتهای ارتجاعی سوق می دهندازجمله حاکمیت طالبان درافغانستان واصولگرایان(باند رییسی ) درایران ومقتدا صدریها درعراق احتمالا حوثیها دریمن وغیره......بحث گفتگوبشه ممنون
  • ·       با سپاس رفیق گرامی  پرسش قبلی من تا اندازه ای  نارسا بود، با این وجود منظورم را به درستی دریافتید  از این بابت پوزش می خواهم. پرسش دیگر این است که هنگامی که ج ا با کشوری دچار تنش می شود، برای تحکیم موقعیت خود مسئله ی ایران را پیش می کشد و احساسات ناسیونالیستی را دامن می زند که ممکن است در روابط منطقه ای ایران تأثیر ما مطلوبی داشته باشد رهنمود شما در این مورد چیست؟

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

راحله طارانی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.