رفتن به محتوای اصلی

"ضرورت درک رابطه خشونت علیه زنان و نابرابری طبقاتی"
21.11.2021 - 03:01

 فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی این جمعه ۱۹ نوامبر ۲۰۲۱ - ساعت ۹ شب به وقت ایران
موضو ع: ضرورت درک رابطه خشونت علیه زنان و نابرابری طبقاتی
میهمان: سپیده جدیری ، شاعر و پژوهشگر و حوزه زنان
این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران در کانال تریبون اجتماعی سرزمین من و گروههای تلگرامی دیگر از جمله گروه به یاد رفیق رئیس دانا، برای اتحاد عدالتخواهان برگزار می شود: https://t.me/joinchat/uSNMsqiAtgxlYjkx

سپیده جدیری، شاعر و پژوهشگر حوزه‌ی زنان، مقیم واشنگتن دی سی است. از او تا کنون یازده کتاب منتشر شده و بنیانگذار جایزه‌ی شعر زنان ایران (با عنوان «خورشید»)، در ایران بوده است. شعر «چاک» او که در آن اشاره‌هایی نیز به خاوران، کشتار زندانیان سیاسی و همچنین مسائل زنان دارد، برگزیده‌ی بنیاد «خوویانوس» اسپانیا و شعر دیگری از او به نام «گوشت» که بیشتر فمینیستی است، برگزیده‌ی پروژه‌ی «زنان خطرناک» دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند شده است. او به مدت دو سال، نویسنده‌ی میهمان انجمن جهانی قلم در ایتالیا بود و همچنین شاعر میهمان انجمن قلم اسکاتلند برای پروژه‌ی «صداهای بسیار» در گلاسگو. او در برنامه‌های بین‌المللی مختلفی شعرخوانی و سخنرانی داشته، از آن جمله می‌توان به شعرخوانی‌اش در پارلمان اسکاتلند، جشنواره ادبی دوبلین، سخنرانی در فوروم ۲۰۰۰ در پراگ، دو جشنواره‌ ادبی بین المللی در دو شهر اسپانیا، برگزاری جلساتی تحت عنوان «ضد کارگاه شعر» در ونکوور کانادا و برنامه‌ی «شاعران آمریکایی علیه تحریم اقتصادی مردم ایران» در واشنگتن دی سی اشاره کرد.

---------------------------

سؤالات طرح شده در جلسه

  • درود، آیا ممکن هست در مورد خشونت پنهان نسبت به زنان در جوامع سرمایه داری بیشتر توضیح دهید ؟ - متشکرم
  • از نظر شما جنبش هایی مثل جنبش me too ( من هم ) آیا در جوامعی مانند ایران میتواند موجب کاهش خشونت علیه زنان شود؟
  • آیا قوانین مذهبی در افزایش خشونت علیه زنان نقشی ندارند؟
  • به نظر شما شرایط نامساعدی که موجب رشد بیماریهای روانی میشوند، چقدر در افزایش خشونت علیه زنان نقش دارند؟
  • فردا روز جهانی کودکان است. رابطه خشونت علیه زنان با خشونت علیه کودکان را چطور می بینید؟
  • نئولیبرالیسم در جوامعی GDP را افزایش داده و این تصور وجود دارد که در جوامعی پیشرفتهایی را موجب شده است آیا سیاستهای نئولیبرالیستی به بهتر شدن وضعیت زنان کمک میکند؟
  • با درود بر سرکارخانم جدیری شاهدیم در شرابط کشور ما و بیشتر کشورها زنانی که اسنقلال مادی هم دارند باز مورد خشونت خانگی قرار مبگیرند ایا ای ترس از جدایی است ویا به خاطر حفظ نظام خانوادگی؟
  • بادرود سرکارخانم جدیری عزیز،آیا بنظر شما رابطه نابرابری طبقاتی وخشونت علیه زنان را بیشتر ناشی از اقتصاد نئولیبرالیستی میدانید،یا ریشه در دیدگاه وفرهنگ ارتجاعی وبعضاَ مذهبی دارد؟ باسپاس
  • بادرود سرکارخانم جدیری عزیز،آیا بنظر شما رابطه نابرابری طبقاتی وخشونت علیه زنان را بیشتر ناشی از اقتصاد نئولیبرالیستی میدانید،یا ریشه در دیدگاه وفرهنگ ارتجاعی وبعضاَ مذهبی دارد؟ باسپاس
  • با سلام خدمت خانم جدیری، آیا فکر نمی کنید که در ایران وقتی زنان را با استناد به اعتقادات مذهبی، به حضور در خانه مجبور می کنند، در واقع بخاطر اعتقادات مذهبی نیست، بلکه به ابن خاطر است که سرمایه داری تجاری نیاز به نیروی کار ندارد و با سواستفاده و جعل اعتفادات مذهبی، نیمی از نیروی کار را، یعنی زنان، به خانه ها می فرستند و از شرشان خود را خلاص می کنند و در عین حال از کار مجانی آنها استفاده می کند. از جمله نگهداری بیماران و سالمندان که حکومت اقتصاد تجاری نمی خواهد برای آنها آنان هزینه کند.

آیا فکر نمی کنید گرفتن انگشت اشاره در این زمینه به سمت مذهب، به تحریک احساسات مذهبی مردم علیه حقوق زنان منجر شود؟

  • آیا me too علی رغم نقدهای کاملا درست به آن(مقصریابی به جای هدف گرفتن ساختارهای آزار و قوانین حامی آن و کنش فردی و مجازی) اما در مورد روایت آزار و نشان دادن ابعادی پنهان از آزارگری و همینطور ایجاد شجاعت و تابوشکنی در این روایت، موفق نبود؟ آیا نباید این ویژگی و دستاوردها را در شکل جمعی تر و ریشه گراتر جنبش زنان مورد استفاده قرار داد؟
  • آیا فکر نمی کنید وقتی ریشه خشونت علیه زنان در نظام طبقاتی و ضدیت با نیروی کار است، بناچار منجر به خشونت‌هایی از طرف مردان سایر طبقات نسبت به زن می شود، اما فمینیسمی که منجر به رویارویی زنان و مردان منجر می شود، نوعی به انحراف رفتن نیروهایی که به هر حال علیه تبعیض طبقاتی متحد هستند، می شود؟
  • لطفا نظرتان را نسبت به بیمه شغلی زنان خانه دار بفرمایید.
  • سلام خانم جدیری عزیز، نظرتان در مورد تحلیل ماریا میس، ورونیکا بن هادت و کلودیا ورلهف در "زنان آخرین مستعمره" در مورد رابطه سلطه بر زنان با سلطه بر طبیعت، استعمار و استثمار کارگران که براساس نظریه انباشت رزا لوکرامبورگ شکل یافته، چیست؟
  • در راستای توضیح بیشتر سوال، از نظر رزا لوکزامبورگ، انباشت سرمایه تنها بر مبنای لایه ها و محیط های غیر سرمایه داری میسر است. اقتصادهای طبیعی دهقانان که انباشت بدوی از آن برخاسته و مستعمره ها نمایندگان آن هستند، کار بدون مزد زنان خانه دار نیز چنین است. در واقع زنان و مستعمره ها هر دو خارج از حوزه تولید به اصطلاح اجتماعی تعریف می شوند و در حوزه طبیعت قرار می گیرند. در این ساختار خشونت علیه زنان یک عامل فوق اقتصادی نیست، بلکه بخش ذاتی اقتصاد را تشکیل می دهد.
  • سلام به خانم تارانی گرامی و خانم جدیری گرامی ، آیا نگاه چپ سنتی وگره زدن جنبش زنان به مبارزه طبقاتی و حتی توجیه حجاب و محدود کردن آن وگره زدن به شعار مرگ بر امپریالیسم حاکمیت واپسگرادرنگاه شما و چپ نو به نقد کشیده شده و به مستقل بودن آن و حضور فعال دران اعتقاد دارید؟

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

راحله طارانی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.