رفتن به محتوای اصلی

ادعای ماموراطلاعاتی رژیم و در خواست پدر روح‌الله زم ازدولت‌های فرانسه، عراق و استرالیا
21.11.2021 - 08:08

اخیرا یک مامور سابق وزارت اطلاعات ایران به نام اکبر خوش‌کوشک مدعی شد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طرح ربودن روح‌الله زم را با همکاری سازمان امنیتی فرانسه اجرا کرده است.

اگر چه دولت فرانسه به شکل رسمی به این اتهام واکنشی نشان نداد، اما یک منبع دیپلماتیک در وزارت خارجه فرانسه در پاسخ به بی‌بی‌سی فارسی این اتهامات را بی‌پایه خواند.

این منبع دیپلماتیک که خواست نامش فاش نشود به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "این اتهامات کاملا بی‌پایه هستند. فرانسه با شدیدترین لحن، ربودن روح‌الله زم و اعدام او را محکوم کرده است."

در متنی که توسط محمدعلی زم در اینستاگرام منتشر شده، اکبر خوش‌کوشک "یک عنصر سوخته امنیتی" خوانده شد و ادعاهای او نیز "قصه‌سرایی دروغین برای فریب افکار عمومی و شریک‌تراشی برای تخفیف این اعمال مجرمانه‌" توصیف شده است.

اما او در ادامه نوشته‌ است که خانواده روح‌الله زم "از دولت فرانسه انتظار دارد كه عوامل فريب و تسهيل سفر او در خاک خود اعم از مسئولان سفارت وقت عراق" را بازجویی کند.

محمدعلی زم همچنین از دولت فرانسه انتقاد کرده که برای جلوگیری از خروج روح‌الله زم از این کشور، اقدامات کافی انجام نداده است.

اشاره محمدعلی زم به نام کشور استرالیا نیز به این دلیل است که شایعاتی درباره همکاری یکی از ایرانیان ساکن این کشور با ماموران ایرانی برای دستگیری روح‌الله زم در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

آقای زم در متن اخیر اعدام پسرش را "قتل مظلومانه و عجولانه" و "اقدامی غیرقانونی" توصیف کرده است.

 
 
Missing media item.

محمدعلی زم، متن اخیر را با عنوان 'قسمت اول' همراه با ویدئویی کوتاه از دستگیری روح‌الله زم منتشر کرده و نوشته است که این متن ادامه دارد. اما هنوز قسمت دوم آن منتشر نشده است

روح‌الله زم در سال ۱۳۹۸ به کشور عراق سفر کرد و در آنجا توسط ماموران سپاه پاسداران دستگیر و به ایران منتقل شد. آقای زم در فاصله کوتاهی بعد از دستگیری در ایران محاکمه و به سرعت اعدام شد.

محمدعلی زم، پدر روح‌الله زم، خود برای سال‌های بسیار از روحانیون وابسته به حکومت جمهوری اسلامی محسوب می‌شد و پست‌هایی مانند ریاست حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی را برعهده داشت.

اما فرزند او، روح‌الله زم در سال ۱۳۹۰ از ایران خارج شد. در آن زمان، محمدعلی زم از پسرش خواست که "توبه" کند و به کشور بازگردد.

با این حال روح‌الله زم بی‌توجه به خواسته پدرش، بعد از مدتی به کشور فرانسه پناهنده شد و در آنجا با راه‌انداختن یک کانال تلگرامی به نام "آمدنیوز" خبرهایی منتشر می‌کرد که مدعی بود از منابع امنیتی داخل کشور به دست او می‌رسد.

این کانال تلگرامی در جریان اعتراض‌های دی‌ماه ۱۳۹۶، به شهرت رسید.

از همان زمان برخی مقام‌های جمهوری اسلامی در ایران، کانال آمدنیوز را به تحریک معترضان و برنامه‌ریزی اعتراض‌ها متهم کردند. این کانال همچنین با اتهام "دعوت به مبارزه مسلحانه" از سوی وزارت ارتباطات فیلتر شد.

روح‌الله زم در این مدت از سوی نیروهای امنیتی در داخل کشور تحت فشار بود و خانواده‌اش، از جمله دو خواهرش در مقاطع مختلف دستگیر شدند.

همچنین در سال ۹۷، صدا و سیمای جمهوری اسلامی برنامه‌ای پخش کرد که در آن ادعا شده بود روح‌الله زم "بازیچه ماموران امنیتی" بوده است.

روح‌الله زم در ۲۲ آذرماه سال ۹۹ اعدام شد و به زودی، نخستین سالگرد مرگ او خواهد بود.

 

محمدعلی زم خواستار موضع‌گیری فرانسه، عراق و استرالیا در مورد ربودن فرزندش شد

Missing media item.

محمدعلی زم، رئیس پیشین حوزه هنری و پدر روح‌الله زم، روزنامه‌نگار تبعیدی که پس از ربوده شدن در خاک عراق و انتقال به ایران اعدام شد؛ در یک پست اینستاگرامی به گفته‌های خوش‌کوشک واکنش نشان داد. او از اکبر خوش‌کوشک به‌عنوان «یک عنصر سوخته امنیتی» نام برد و سخنان وی را «قصه‌سرایی دروغین برای فریب افکار عمومی و شریک‌تراشی برای تخفیف این اعمال مجرمانه» نامید.

خوش‌کوشک در گفتگویی با سایت خبری رویداد ۲۴ ادعا کرده بود که روح‌الله زم با یک افسر امنیتی فرانسوی مبادله شده است. به گفته او نیروهای نزدیک به جمهوری اسلامی در خاک سوریه، این افسر فرانسوی را که در داعش نفوذ کرده بود بازداشت کرده بودند. اکبر خوش‌کوشک ادعا کرده بود که این مبادله با موافقت هر دو طرف ایرانی و فرانسوی صورت گرفته است. مقام‌های فرانسوی این ادعا را تکذیب کرده‌اند.

محمدعلی زم ضمن سپاسگزاری تلویحی از نقش فرانسه در پناه دادن به روح‌الله زم گفته است که از دولت فرانسه انتظار دارد عوامل فریب‌ و آسان‌سازی سفر او به عراق را مورد پیگیری و بازخواست قرار دهد. او همچنین از دولت‌های فرانسه، عراق و استرالیا خواسته است که با مسئول دانستن خود در سرنوشت روح‌الله زم، خطاب به افکار عمومی موضع خود را روشن کنند و درصورتی‌که تقصیری بر دوش آن‌ها است، بدان اعتراف کنند و اگر هیچ‌گونه مشارکتی در اعدام و قتل دولتی این روزنامه‌نگار و کنشگر تبعیدی ایرانی ندارند آن را به‌روشنی بیان کنند.

او در پس اینستاگرامی خود نوشته است: «همسو با وجدان‌های عمومی و متأثر ایرانیان و جهانیان از جنایت هولناکِ رواشده در حقِ روح‌الله زم، از دولت فرانسه انتظار دارد كه عوامل فريب و تسهيل سفر او در خاك خود اعم از مسئولان سفارت وقت عراق را به استنطاق كشانده و بابت عدم ممانعت قاطع مأموران خود از خروج این پناهنده، گلایه‌مند است و به‌همان‌سان از دولت‌های فرانسه، عراق و استراليا انتظار دارد نسبت به عوارض هولناك عاطفی- انسانی به‌جای‌مانده از قتل وی، احساس مسئوليت داشته و موضع رسمی خود در ميزان تقصير‌پذيری و يا مردود‌‌دانستن مشارکت در این فاجعهٔ غیر انسانی را اعلام بدارند.»

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، روح‌الله زم را که به‌منظور دیدار با آیت‌الله سیستانی به عراق سفر کرده بود، ربودند و به ایران منتقل کردند. ا‌و پس از اعتراف‌های تلویزیونی در ۲۲ آذرماه سال گذشته اعدام شد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.