رفتن به محتوای اصلی

اسرائیل: ایران از قشم و چابهار عملیات دریایی و پهپادی می‌کند
23.11.2021 - 19:23

 

نخست‌وزیر اسرائیل در سخنرانی خود در یک کنفرانس امنیتی در دانشگاهی در هرتزلیا گفت تعجب می‌کند چرا اسرائیل به اندازه‌ای که حرف زده، عمل نکرده است.

آقای بنت که تابستان به نخست‌وزیری رسید گفت در زمان امضای توافق هسته‌ای انگار اسرائیل در خواب بوده است، انتقادی تلویحی از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر قبلی.

به گزارش تام بیتمن خبرنگار بی‌بی‌سی در بیت‌المقدس، تهدید به حمله نظامی به ایران موضوع تازه‌ای نیست اما ممکن است صحبت‌های آقای بنت نشانه رویکرد دولت اسرائیل به گفتگوهای هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی و احتمال یک توافق جدید باشد.

در همین کنفرانس امنیتی، بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل در سخنرانی خود گفت برای اولین بار موضوعی را آشکار می‌کند:

"امروز برایتان فاش می‌کنم که از دو پایگاه مرکزی در منطقه چابهار و جزیره قشم در جنوب ایران عملیات دریایی اجرا می‌شوند و همچنین پهپادهای پیشرفته 'شاهد ' به پرواز درمی‌آیند."

پایگاه پهپادی در جزیره قشم از سال ۲۰۱۳ در رسانه‌ها با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای گزارش شده است و حتی در نقشه گوگل در جنوب این جزیره دیده می‌شوند.

اما احتمال دارد منظور آقای گانتس از پهپاد "پیشرفته" شاهد، شاهد ۱۴۹ یا پهپاد غزه باشد که نمونه پبشرفته‌تر شاهد ۱۲۹ است. گفته شده شاهد ۱۴۹، حدود سه تن وزن دارد، ارتفاع پرواز آن به ده هزار متر و سرعت آن به ۳۵۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد، ۳۵ ساعت مداومت پرواز دارد، پانصد کیلو بار حمل می‌کند و سه هزار کیلومتر برد دارد.

رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران این پهپاد را شبیه پهپاد "ام‌کیو۹ ریپر" می‌دانند که با "مطالعه پهپاد غنیمتی ام‌کیو۹ آمریکا" و "با نگاهی" به پهپاد آمریکایی ساقط‌شده گلوبال هاوک ساخته شده است.

شاهد ۱۴۹ یا پهپاد غزه

 

نیروی دریایی سپاه مسئول حفاظت از خلیج فارس و جزایر آن و تنگه هرمز است.

جزیره قشم در حوزه دریایی پنجم نیروی دریایی سپاه، "حوزه امام باقر" قرار دارد و "پایگاه مستقل امام علی" این نیرو هم در چابهار است. دیگر پایگاه مستقل نیروی دریایی سپاه در بندر جاسک است.

در همین کنفرانس امنیتی، فرمانده نیروی هوایی اسرائیل برای مقابله با "تهدید" پهپادی ایران، پیشنهاد همکاری "دفاعی" با کشورهای منطقه مثل امارات متحده و بحرین را مطرح کرد.

سرلشکر آمیکام نورکین گفت: "من فکر می‌کنم این فرصت بزرگی است برای برقراری ارتباط و ایجاد یک برنامه دفاعی برای تمام کشورهایی که در محافظت از خودشان منافع مشترک دارند."

وی افزود: "ما کمک بزرگی می‌توانیم بکنیم چه از نظر اطلاعاتی چه از نظر شناسایی و رهگیری."

پس از خروج یکطرفه آمریکا از برجام در اردیبهشت ۹۷، کشورهای حوزه خلیج فارس و اسرائیل هر چه بیشتر ایران را به عملیات تخریبی و ایذایی دریایی متهم کرده‌اند. ایران این را تکذیب و متقابلا اتهام مشابهی را مطرح می‌کند.

در یکی از آخرین موارد، مرداد امسال، اسرائیل ایران را مسئول حمله به یک نفتکش در نزدیکی سواحل عمان دانست. این نفتکش در اختیار یک شرکت اسرائیلی بود و گزارش شد دو خدمه آن در این حمله کشته شدند.

فروردین امسال کشتی ساویز در دریای سرخ "با مین" برخورد کرد و آسیب دید. ایران گفت این کشتی تجاری بوده اما رسانه‌های اسرائیل ساویز را متعلق به سپاه پاسداران می‌دانستند که ماموریت آن گردآوری اطلاعات و عملیات تکاوری تحت پوشش کشتی تجاری است.

اسفند سال پیش نیز بنی گانتس ایران را مسئول انفجار در یک کشتی متعلق به یک شرکت اسرائیلی در دریای عمان دانست. کشتی هلیوس ری از بندر دمام عربستان سعودی به سنگاپور می‌رفت.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.