رفتن به محتوای اصلی

انتشار جزییات تازه از سه عملیات اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران طی ۱۸ ماه
03.12.2021 - 09:30

به نوشته نشریه اسرائیلی «جوییش کرانیکل»، خرابکاری در یکی از امن‌ترین و مهم‌ترین تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، کار موساد بوده و این عملیات از طریق اجیر کردن گروهی از دانشمندان هسته‌ای ایران انجام شده‌ است.

بنا بر این گزارش، ۱۰ دانشمند هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران موافقت کرده‌ بودند که به نابودی سالن سانتریفوژ تاسیسات هسته‌ای نطنز در ماه آوریل، کمک کنند. با‌ این‌ همه، ظاهرا آن‌ها تصور می‌کردند که این کار را برای گروه‌های مخالف حکومت ایران انجام می‌دهند، نه اسرائیل.

در نهایت، انفجار در این تاسیسات خرابی زیادی به بار آورد.

این نشریه نوشته‌ است که برخلاف گمانه‌زنی‌های مختلف درباره آمر و عامل خرابکاری در نطنز، تنها موساد مسئول این انفجار بوده و سال‌ها روی نقشه آن کار کرده است.

بنا به این گزارش، مواد منفجره از سال ۲۰۱۹ در تاسیسات نطنز کار گذاشته شده بود. علاوه بر آن، یک پهپاد مسلح، به صورت قطعات مجزا به داخل خاک ایران قاچاق شد تا در نهایت موشک‌هایی را به تاسیسات هسته‌ای کرج شلیک کند.

به نوشته این نشریه، مجموعه این عملیات ۱۸ ماه طول کشید و حاصل کار حدود هزار تکنیسین، جاسوس و عوامل میدانی موساد بود.

انتشار جزییات تازه از سه عملیات اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران طی ۱۸ ماه

جزییات تازه‌‌ای که از عملیات خرابکارانه اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران منتشر شده نشان می‌دهد موساد طی ۱۸ ماه چگونه با استفاده از تیمی هزار نفره از متخصصان، تحلیلگران و جاسوسان، سه حمله را علیه تاسیسات هسته‌ای ایران انجام داده است.

به گزارش جویش کرونیکل، اولین عملیات در تیرماه ۱۳۹۹ با یک انفجار مرموز در انبار مرکز سانتریفیوژهای پیشرفته ایران در نطنز انجام شد. در این عملیات ماموران اسرائیلی از سال قبل تحت عنوان عمده فروشان مصالح ساختمانی، به مقام‌های ایرانی موادی قابل انفجار را فروختند که از آن در ساخت سالن سانتریفیوژها استفاده شد و در زمان عملیات از راه دور منفجر شد.

به گزارش روزنامه جویش کرونیکل، در دومین عملیات که در فروردین ماه علیه تاسیسات نطنز انجام شد، موساد تیمی متشکل از ۱۰ دانشمند هسته‌ای ایرانی را برای همکاری در اجرای این حمله استخدام کرده بود.

طبق این گزارش، برخی از مواد منفجره استفاده شده در این حمله از طریق یک پهپاد در مجموعه نطنز پرتاب شده بود و دانشمندان به صورت مخفیانه آنها را جمع‌آوری کردند و برخی دیگر نیز در جعبه‌های غذا جاسازی و که وارد مجموعه شده بودند.

این گزارش خاطرنشان کرد که این دانشمندان گمان می‌کردند با سازمان‌های مخالف حکومت ایران همکاری می‌کنند و در حال حاضر همگی در امنیت کامل به سر می‌برند.

دومین عملیات سیستم به شدت ایمن تامین برق داخلی سانتریفیوژها را منهدم کرد، ۹۰ درصد سانتریفیوژهای مجموعه را از بین برد و به مدت ۹ ماه این تاسیسات را از کار انداخت.

طبق این گزارش، در سومین عملیات که در تیر ماه سال جاری علیه شرکت فناوری سانتریفیوژ ایران در کرج انجام شد، ماموران اسرائیلی از چند هفته قبل قطعات یک پهپاد کوادکوپتر را، که در مجموع هم‌وزن یک موتورسیکلت می‌شد، جدا جدا وارد ایران کردند.

این گزارش افزود ماموران اسرائیلی پس از سرهم‌بندی این پهپاد، آن را از فاصله ۱۶ کیلومتری این تاسیسات به هوا فرستادند. این پهپاد پس از شلیک به بخشی از تاسیسات کرج بازگشت و قطعه‌های آن از هم جدا شد تا در عملیات‌های بعدی مورد استفاده قرار گیرد.

یک منبع آگاه در این ارتباط به جویش کرونیکل گفت: «ایران همیشه می‌دانسته که اسرائیل در زنجیره عرضه و تقاضای آن رخنه کرده است، اما آنها ناتوان هستند و کاری از دستشان ساخته نیست.»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.