رفتن به محتوای اصلی

اتحاد بی‌سابقه آمریکا با مسیح علینژاد برای مبارزه با جمهوری اسلامی
04.12.2021 - 13:05

 

 
دو سناتور آمریکایی پیش نویس طرحی را تهیه کرده اند که ایران را به اتهام تلاش برای ربودن مسیح علینژاد، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر ساکن نیویورک، هدف تحریم‌های تازه‌ای قرار می دهد.

'توطئه ربودن' مسیح علی‌نژاد؛ دو سناتور آمریکایی طرح تحریم 'عوامل ایران' را اعلام کردند

سناتور بن کاردین (دموکرات) و سناتور پت تومی (جمهوریخواه) می گویند که طرح فراحزبی آنها به نام «قانون آزار و اذیت و هدف گیری غیرقانونی مسیح علینژاد» به جلوگیری از هرگونه اقدام دیگری برای آدم ربایی در خاک ایالات متحده توسط دولت‌های خارجی کمک خواهد کرد.

این دو سناتور روز پنجشنبه (۲ دسامبر)‌ در یک کنفرانس خبری در واشنگتن که خانم علینژاد در آن حضور داشت، طرح خود را به رسانه ها اعلام کردند.

سناتور تومی گفت که در حالی که دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا در وین مشغول مذاکرات احیای برجام است، موضوع حقوق بشر در ایران نباید قربانی منافع ملی ایالات متحده شود.

او افزود: «مسیح فقط یکی از قربانیان بی‌شمار اقدامات سرکوبگرایانه فراملی ایران برای خاموش کردن روزنامه نگاران و مخالفان است.»

سناتور تومی گفت: «واضح است که ایران هنوز نفهمیده که یک چنین اقدامات خبیثانه‌ای به خصوص تلاش برای ربودن یک شهروند آمریکا در خاک آمریکا تحمل نخواهد شد.»

این سناتور جمهوریخواه گفت که طرح وی دولت آمریکا را موظف می کند که علیه «عوامل حکومت ایران که منتقدان را در خارج هدف قرار می دهند» تحریم‌های اجباری وضع کند.

در صورت تصویب نهایی این طرح در کنگره، همچنین بانک‌های خارجی که با افراد تحریم شده کار کنند، هدف تحریم‌های ثانویه ایالات متحده قرار خواهند گرفت.

فراهانی

 

تصویری که اف بی آی در فهرست افراد فراری از علیرضا فراهانی منتشر کرده است

سناتور کاردین به حاضران گفت این طرح این پیام را به همه حکومت‌های استبدادی می فرستد که «اگر جرأت کنید به کشور ما بیایید و یک شهروند آمریکا را بربایید، پیامدهای بدی به بار خواهد آمد.»

سناتور تومی گفت به طور «محتاطانه خوشبین» است که پیش نویس مذکور به قانون تبدیل خواهد شد.

'حقوق بشر را زیر توافق هسته ای دفن نکنید'

مسیح علینژاد با قدردانی از ابتکار دو سناتور گفت که این مصوبه جمهوری اسلامی را مجازات خواهد کرد نه ایران که به گفته او ۴۲ سال است که توسط جمهوری اسلامی به «گروگان گرفته شده است.»

او افزود که از ماه ژوئیه تا کنون دو مرتبه به خانه امن منتقل شده است و امروز نیز باید یک خانه امن را ترک می کرد تا برای کنفرانس خبری به واشنگتن بیاید.

مسیح علینژاد خواهان اتحاد کشورهای دموکراتیک علیه جمهوری اسلامی شد و گفت: «حقوق بشر را زیر توافق هسته ای دفن نکنید.»

روز ۱۳ ژوئیه امسال مقام‌های دادگستری ایالت نیویورک چهار نفر از جمله «یک مامور اطلاعاتی ایران» را به توطئه‌چینی برای ربودن مسیح علینژاد و برنامه‌ریزی برای انتقال او به ونزوئلا و سپس ایران متهم کردند.

وزارت دادگستری آمریکا به جز این چهار نفر که در ایران هستند، نام فردی به نام نیلوفر بهادری‌فر را هم منتشر کرد و گفت به اتهام همکاری برای استخدام کارآگاه برای جمع‌آوری اطلاعات از مسیح علی‌نژاد این متهم در کالیفرنیا بازداشت شده و با قرار وثیقه آزاد شده بود.

وزارت خارجه ایران این اتهام را رد کرده و ادعای دستگاه قضایی ایالات متحده را "مضحک و بی‌پایه" خوانده بود.

حکومت ایران در گذشته بارها به ترور مخالفان سیاسی خود در خارج کشور متهم شده است.

اما در دهه‌های اخیر تلاش حکومت اغلب بر خاموش کردن معترضان با تهدید و دستگیری اعضای خانواده آنها در داخل کشور، جعل اخبار دروغ و حتی دسیسه برای ربودن آنها متمرکز بوده که در مواردی مانند روح‌الله زم، به ربودن و انتقال او به ایران و سپس اعدام او منجر شد.

 

نمایندگان سنا علیه اقدامات ایران در آزار و ترور مخالفان خارج کشور طرحی را ارائه کردند

 

 

اعضای دموکرات و جمهوری‌خواه سنای آمریکا در نشستی خبری با حضور مسیح‌علی‌نژاد، روزنامه‌نگار ایرانی، طرحی را ارائه کردند که هدف از آن اعمال تحریم‌هایی علیه ایران و پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در قبال آزار و ترور مخالفان خارج از کشور و جلوگیری از توطئه آدم‌ربایی در آمریکا است.

بن کاردین، عضو دموکرات سنا و یکی از تهیه‌کنندگان این طرح، در این نشست خبری با تاکید بر اینکه ایالات‌متحده باید در مقابله با رژیم‌های خودکامه‌ای که شهروندان خود را سرکوب می‌کنند، نقش رهبری داشته باشد گفت: «اگر جرات کردید در کشور ما یک شهروند آمریکا را بربایید، پیامدهای سختی در انتظار شماست.»

پاتریک تومی، عضو جمهوری‌خواه سنا و یکی دیگر از تهیه کنندگان این طرح، گفت: «اقدام گستاخانه رژیم ایران در توطئه برای ربودن مسیح علی‌نژاد از خاک آمریکا، نباید بی‌پاسخ بماند.»

مسیح علی‌نژاد طی سخنانی در این نشست خبری ضمن تشکر از این طرح سنا که به اسم او نامگذاری شده، گفت: «با رژیمی سروکار داریم که در اعتراضات اخیر کشاورزان در اصفهان به روی مردم گلوله شلیک کرد و بیش از ۲۰ نفر نابینا شدند.»

این روزنامه نگار خاطرنشان کرد از زمانی که در تیرماه توطئه ربودن او از سوی جمهوری اسلامی خنثی شد، تهدیدها علیه این روزنامه‌نگار همچنان ادامه دارد و اف‌بی‌آی در این مدت تا کنون دو بار این روزنامه‌نگار را از منزل خود به یک خانه امن منتقل کرده است.

او گفت: «تا زمانی‌که جمهوری اسلامی در قدرت است، من نخواهم توانست در آمریکا زندگی عادی داشته باشم. جرم من صدا دادن به مردم بی‌صدای ایران و معترضان است.»

علی‌نژاد افزود: «گروگان‌گیری، آدم‌ربایی و کشتار در دی‌ان‌ای و ذات جمهوری اسلامی است.»

این روزنامه نگار با استناد به آمار بنیاد حقوق بشری برومند گفت که جمهوری اسلامی تا کنون بیش از ۵۰۰ ایرانی خارج از کشور را کشته یا ربوده است.

او با تاکید بر لزوم واکنش هماهنگ جهانی علیه اقدامات جمهوری اسلامی گفت: «حقوق بشر را زیر توافق هسته‌ای دفن نکنید.»

مسیح علی‌نژاد همچنین در توییتی نوشت که تروریسم جمهوری اسلامی محدود به خاورمیانه نمی‌ماند و مقابله با آن نیازمند تلاشی هماهنگ از سوی دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا و جامعه بین‌المللی است.

وزارت دادگستری آمریکا در ۲۳ تیر ماه سال‌جاری در بیانیه‌ای از برنامه دستگاه‌های اطلاعاتی ایران برای ربودن مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار، از خاک آمریکا خبر داد.

بنابر بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، دستگاه اطلاعاتی ایران، دست کم از یک سال قبل در حال طراحی برای ربودن مسیح علی‌نژاد و انتقال او به ایران از مسیر ونزوئلا بوده و در این مدت منزل علی‌نژاد و اطرافیان او را با تجهیزات عکس‌برداری و فیلمبرداری تحت نظر داشتند.

افشای توطئه جمهوری اسلامی برای ربودن مسیح علی‌نژاد با واکنش‌های گسترده‌ای در آمریکا مواجه شد و مقام‌های ارشد دولت جو بایدن نیز این طرح را محکوم کردند.

پس از افشای این توطئه، وزارت دادگستری و مقام‌های آمریکایی گفتند که شماری دیگر از روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی در آمریکا و کانادا نیز از اهداف دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی بوده‌اند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.