رفتن به محتوای اصلی

حاجی‌زاده: در جلسه با حضور قاسم سلیمانی به روحانی گفتیم نظام و رهبر خط قرمز ماست
12.01.2022 - 16:55

Missing media item.

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه، درباره دیدار فرماندهان عالی‌رتبه سپاه با حسن روحانی در دوره دوم ریاست جمهوری او گفت در آن جلسه با حضور قاسم سلیمانی به روحانی گفته‌اند دفاع از نظام و رهبر «خط قرمز» سپاه است و او نمی‌تواند همیشه «تخریب» کند و آنها هم سکوت کنند.

حاجی‌زاده در گفت‌وگو با روزنامه کیهان که روز چهارشنبه ۲۲ دی منتشر شد، درباره دلایل برگزاری چنین دیداری گفت: «اگر یادتان باشد رهبری صحبتی می‌کرد هفته بعد آقای روحانی موضع می‌گرفت، سپاه را تخریب می‌کرد، هر روز به خودی‌ها حمله می‌کرد.»

حسن روحانی دوم مرداد ۱۳۹۶ چند روز پیش از برگزاری مراسم تنفیذ حکم دوره دوم ریاست جمهوری خود از سوی علی خامنه‌ای، با فرماندهان عالی‌رتبه سپاه پاسداران از جمله محمدعلی جعفری، فرمانده کل وقت سپاه پاسداران و قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه دیدار کرد.

در آن زمان، جزئیاتی از این دیدار منتشر نشد، اما این دیدار پس از آن برگزار شده بود که تنش لفظی میان روحانی و سپاه پاسداران افزایش یافته بود.

روحانی یک ماه قبل از آن، با اعتراض به مداخله سپاه پاسداران در امور اقتصادی کشور گفته بود: «اقتصاد کشور از دست دولت بی‌تفنگ به دست دولت باتفنگ داده شد و کسی جرات ندارد با آنها رقابت کند».

 

در آن زمان در گزارش‌های رسمی آمده بود که در این دیدار دو‌طرف بر حمایت از یکدیگر تاکید کردند، اما حاجی‌زاده در گفت‌وگو با روزنامه کیهان روایت دیگری از این دیدار داده است.

او گفت «جلسه خیلی صریح و تند بود» و در آن جلسه سلیمانی با روحانی «خیلی صریح» حرف زد.

به گفته این فرمانده سپاه پاسداران که از متهمان اصلی انهدام هواپیمای اوکراینی است، فرماندهان سپاه در این جلسه به روحانی گفتند: «آدم نباید خودزنی کند. ما توان و امکانی داریم می‌خواهیم به دولت شما کمک کنیم... آدم نیروی خودش را نمی‌زند؛ این چه حرفی است که شما می‌زنید! اگر این حرف‌ها را بزنید برای ما قابل تحمل نیست!»

او با اشاره به این که روحانی «هر روز مخالفتی» می‌کرد، تاکید کرد: «عین جمله حاج قاسم این بود که گفت: آقای روحانی! می‌خواهی مسیر احمدی‌نژاد را بروی؟ تو هم می‌خواهی مثل او بشوی؟ ... برای چه خودزنی می‌کنی؟ برای چه هر روز به خودمان حمله می‌کنی؟»

 

اختلاف احمدی‌نژاد و روحانی با سلیمانی درباره مداخله در منطقه

حاجی‌زاده همچنین به اختلاف میان قاسم سلیمانی و دولت روحانی و دولت دوم محمود احمدی‌نژاد با مداخله سپاه پاسداران در کشورهای دیگر و تامین مالی و نظامی نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه اشاره کرد و گفت: «خیلی‌ها بر اثر تبلیغات مسموم می‌گفتند چرا ایشان [قاسم سلیمانی] پول‌های ما را به خارج می‌برد؟ برای چه به‌زعم آنها از یک دیکتاتور حمایت می‌کند؟ اصلا به ما چه ربطی دارد باید به سوریه برویم؟ مگر شعار نه غزه و نه لبنان را یادمان رفته؟»

 

 

فرمانده هوافضای سپاه ادامه داد: «در جنگ ۸ ساله اگر کسی به جبهه می‌رفت نمی‌گفتند برای چه می‌روی؟ به هیچ فرمانده و رزمنده‌ای این را نگفتند. ... ولی در این ۲۰ سال اخیر تفاوت‌ها خیلی زیاد بود... حتی دولت‌های دهم، یازدهم و دوازدهم می‌گفتند ما این مسائل را قبول نداریم. یعنی داخلی‌ها هم حمله می‌کردند.»

او به «سختی کار خیلی بالا و سنگین» سپاه پاسداران در توجیه مداخله نیروی قدس در درگیری‌های عراق و سوریه اشاره کرد و گفت: «شهدای اول جنگ عراق و سوریه را اصلا ما نمی‌دانستیم با چه عنوانی بیاوریم و تشییع کنیم، می‌گفتیم در کردستان تصادف کرده‌اند؟ چه شده؟ از کجا آمده‌اند؟ در صورتی که شهدای جنگ [ایران و عراق] را با افتخار روی دوش می‌گرفتیم و تابوت‌ها را تشییع می‌کردیم.»

کشته شدن تعدادی از فرماندهان و نیروهای سپاه پاسداران در سوریه و عراق در سال‌های اخیر در حالی است که جمهوری اسلامی مداخله نظامی خود در این کشورها را رد کرده و مدعی نقش مستشاری خود در این دو کشور شده بود.

حاجی‌زاده همچنین به اختلاف میان سپاه پاسداران و گروه‌های فلسطینی تحت حمایت جمهوری اسلامی اشاره کرد که به مخالفان رژیم بشار اسد تبدیل شده بودند.

او گفت: «جنگ سوریه که شروع شد حتی عده‌ای از مجاهدین فلسطینی که ما این همه سال از آنها حمایت کردیم در مقابل دولت سوریه قرار گرفتند. سال‌ها طول کشید تا دوباره جهت را اصلاح کردند و برگشتند.»

اعتراضات و سپس جنگ سوریه بر روابط حماس با حکومت بشار اسد و جمهوری اسلامی نیز تاثیر گذاشت و خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی حماس دمشق را ترک کرد.

با این حال حماس بعدا روابط خود با جمهوری اسلامی را بهبود بخشید و رییس دفتر سیاسی این گروه به تازگی به الجزیره گفت کشورهای مختلف در تامین مالی این گروه مشارکت دارند، اما ایران با اختصاص ۷۰ میلیون دلار پشتیبان اصلی طرح نظامی حماس بوده است.

روایت حاجی‌زاده از هشدار سال ۹۶ فرماندهان سپاه به روحانی؛ قاسم سلیمانی گفت: 'می‌خواهی مثل احمدی‌نژاد بشوی؟'

 
سلیمانی و روحانی

 

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در مصاحبه‌ای با روزنامه کیهان به جزئیات هشدار فرماندهان سپاه در جلسه سال ۱۳۹۶ به حسن روحانی پرداخته که در آن به رئیس جمهوری وقت گفته شده حرف‌ها و مخالفت‌هایش "قابل تحمل نیست". او همچنین گفت قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه به حسن روحانی رئیس جمهوری وقت گفته بود "می‌خواهی مسیر احمدی‌نژاد بشوی؟"

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در مصاحبه‌ چهارشنبه ۲۲ دیماه خود با روزنامه کیهان به هشدار قاسم سلیمانی به حسن روحانی پرداخت و گفت "عین جمله حاج قاسم این بود که گفت: آقای روحانی! می‌خواهی مسیر احمدی‌نژاد را بروی؟ تو هم می‌خواهی مثل او بشوی؟"

به گفته امیرعلی حاجی‌زاده، آقای سلیمانی خطاب به رئیس جمهوری وقت گفته بود "برای چه خودزنی می‌کنی؟ برای چه هر روز به خودمان حمله می‌کنی؟ بیا مشکلات را حل کنیم".

آقای حاجی زاده همچنین در پاسخ به سوالی درباره موضع قاسم سلیمانی درباره برجام نیز گفته است او "مخالف دیپلماسی نبود. مخالف آن چیزی که در سطح کشور تأیید شده و تصویب شده نبود. در واقع نه موافق بود و نه مخالف. ایشان مخالف وابستگی و سازش بود. می‌گفت: از این طریق به جایی نمی‌رسید. در آن جلسه حاج قاسم با آقای روحانی خیلی صریح حرف زد".

قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران در ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در عملیاتی که زیر نظر رئیس جمهور آمریکا قرار داشت، در عراق ترور شد.

اختلافات دولت حسن روحانی و سپاه پاسداران بارها به رسانه‌ها کشیده شده بود و دو طرف به طور علنی انتقادهایی را علیه یکدیگر مطرح کرده بودند.

فرماندهان سپاه به روحانی چه گفته بودند؟

روحانی و فرماندهان سپاه

امیرعلی حاجی‌زاده در این مصاحبه به جزئیات جلسه مردادماه ۱۳۹۶ حسن روحانی و فرماندهان سپاه اشاره می‌کند، جلسه‌ای که خبرهای آن در رسانه‌ها منتشر شد.

 

آقای حاجی‌زاده در مصاحبه با روزنامه کیهان گفته است: "در دولت دوم آقای روحانی جلسه‌ای با او گرفتیم. سردار جعفری فرمانده کل سپاه بود. حاج قاسم سلیمانی بود. بنده بودم. چند نفری به آنجا رفتیم. آن جلسه برای چه بود؟ جلسه خیلی صریح و تند بود".

فرمانده هوافضای سپاه ادامه داد که در آن جلسه به حسن روحانی هشدار داده شده که "اگر این حرفها را بزنید برای ما قابل تحمل نیست. شما هر روز مخالفتی می‌کنید. دفاع از انقلاب و ملت و نظام و رهبری خط قرمز ما است فکر نکن همیشه می‌توانی این حرف را بزنی ما هم سکوت کنیم".

آقای حاجی‌زاده در ادامه مصاحبه خود می‌گوید "اگر یادتان باشد رهبری صحبتی می‌کرد هفته بعد آقای روحانی موضع می‌گرفت، سپاه را تخریب می‌کرد، هر روز به خودی‌ها حمله می‌کرد. در آن جلسه که ما رفتیم پیام جلسه این بود و همه این را گفتیم که آقای روحانی ما کمک شما هستیم. آدم نباید خودزنی کند".

این دیدار زمانی برگزار شد که در چند ماه قبل از آن دو طرف به طور علنی انتقادهایی را علیه یکدیگر مطرح کرده‌ بودند.

آقای روحانی در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری بارها سخنان تندی علیه سپاه مطرح کرد و بعد از انتخابات هم درباره خصوصی‌سازی جملاتی گفت که واکنش‌های زیادی به دنبال داشت.

در آن زمان قاسم سلیمانی هم تلویحا با اشاره به سخنان حسن روحانی از "تضعیف" این نیروها انتقاد کرده بود.

حسن روحانی اما بعدتر در جلسه با فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و پس از آن، بارها به تجلیل از این نیرو و به ویژه قاسم سلیمانی پرداخت.

سرانجام در سال ۱۳۹۷ قاسم سلیمانی نیز نامه‌ای خطاب به روحانی منتشر نوشت. در این نامه فرمانده وقت شاخه برون مرزی سپاه اظهارات رئیس جمهوری پیشین درباره "عدم صدور نفت منطقه در صورت عدم صدور نفت ایران" را "مایه مباهات و افتخار" خوانده بود.

در این نامه آقای سلیمانی همچنین به حسن روحانی نوشته بود "دست شما را برای ایراد این سخنان به موقع، حکیمانه و صحیح می‌بوسم".

اما در سال آخر دولت حسن روحانی یک فایل صوتی جنجالی منتشر شد که در آن محمد جواد ظریف وزیر خارجه وقت ایران به تقابل دستگاه دیپلماسی با تصمیمات نظامی و به ویژه نقش قاسم سلیمانی می‌پرداخت. آقای ظریف در این فایل به پشت پرده بسیاری از وقایع مرتبط با سیاست خارجی ایران پرداخته بود و از اینکه دیپلماسی در ایران هزینه میدان جنگ شده، انتقاد می‌کرد.

"میدان" به نیروی قدس سپاه و فرمانده کشته شده آن قاسم سلیمانی و عملیات‌های برون مرزی آن اشاره دارد.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که روز گذشته هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ایران با طرح تحقیق و تفحص از عملکرد نهاد ریاست جمهوری در دولت حسن روحانی موافقت کردند. بر اساس این طرح از نقش رئیس دفتر آقای روحانی، تیم اقتصادی دولت "در توزیع میلیاردها دلار ارز و طلا و هدررفتن آن" و نقش حسین فریدون برادر رئیس جمهور در مذاکرات اتمی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.