رفتن به محتوای اصلی

ایران می‌گوید 'اختلافات مهمی' باقی مانده است
17.01.2022 - 11:42
 
Missing media item.

آقای خطیب‌زاده گفته "مهم‌ترین اختلاف، سرعت نامناسب طرف‌های مقابل به ویژه آمریکاست".

وی از نقش بریتانیا، آلمان و فرانسه هم انتقاد کرده و گفته "بعضی اوقات سه کشور اروپایی فراموش می‌کنند که عضو برجام هستند و به نمایندگی از آمریکا در وین حاضر نیستند".

دور هشتم مذاکرات وین در حال برگزاری است. علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران، که سرپرست هیات ایران در این مذاکرات است و برای مشورت با مقام‌های ارشد به تهران رفته بود، امروز، دوشنبه، به وین برمی‌گردد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته در موضوعات فنی پیشرفت‌های قابل توجه حاصل شده ولی در بحث رفع تحریم‌ها گفت‌وگوها به تصمیمات سیاسی منوط شده که در طرف مقابل معطل مانده است".

منظور از "موضوعات فنی" نحوه مهار برنامه اتمی ایران و بازگشت این کشور به محدودیت‌های پیشین است. قرار است در صورت احیای برجام، در برابر عقب‌نشینی برنامه اتمی ایران، تحریم‌های آمریکا رفع شود.

ایالات متحده می‌گوید تحریم‌هایی که مانع اجرای برجام است رفع خواهد شد اما سایر تحریم‌ها از جمله تحریم‌های مربوط به برنامه نظامی، حقوق بشر و تروریسم باقی خواهد ماند.

ایران خواستار رفع همه تحریم‌هایی است که در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ اعمال شده است.

فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده هشدار داده‌اند که زمان برای رسیدن به توافق رو به پایان است. اما حتی در صورت تمام شدن مهلت، راه دیپلماسی برای پایان دادن به نگرانی درباره برنامه اتمی ایران مسدود نخواهد شد.

علی باقری

علی باقری کنی سرپرست هیات ایران در مذاکرات امروز به وین باز‌می‌گردد

 

این مذاکرات با پیروزی جو بایدن، رئیس جمهور ی دموکرات آمریکا در بهار ۱۴۰۰ آغاز شد. اما با پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران ۵ ماه متوقف شد.

ایران می‌گوید هدف اصلی از احیای برجام، لغو تحریم‌ها، فروش نفت و دسترسی به درآمدهای آن است. حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران گفته است توافق باید موجب فروش نفت و دسترسی ایران به پول آن شود.

آیت‌الله علی خامنه‌ای خواهان گرفتن تضمین از ایالات متحده برای جلوگیری از خروج مجدد این کشور از توافق احتمالی شده و گفته در صورتی که برجام احیا شد، ایران پیش از اعمال محدودیت بر برنامه اتمی‌اش باید رفع تحریم‌های آمریکا را "راستی‌آزمایی کند".

دور جدید تحریم‌های آمریکا، که با خروج این کشور از برجام در بهار ۱۳۹۷ آغاز شد، باعث سقوط فروش نفت و محصولات نفتی و پتروشیمی ایران شد. به گفته مقام‌های دولتی درآمد نفتی ایران از ۱۰۰ میلیارد دلار به ۸ میلیارد در سال سقوط کرده است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.