رفتن به محتوای اصلی

شورای امنیت: حملات گسترده «ائتلاف به رهبری عربستان» به یمن را محکوم کرد
21.01.2022 - 18:51
 
یمن

در گزارشی که تلویزیون «المسیره» پخش کرده، امدادگران در حال بیرون آوردن جنازه‌ها از زیر‌آوار دیده می‌شوند

 

در حالی که همچنان تعداد دقیق کشته‌شدگان حملات گسترده شب گذشته نیروهای «ائتلاف به رهبری عربستان» روشن نیست، رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل این حملات را محکوم کرد و آنها را «غیرقابل قبول» خواند.

در حال حاضر گزارش‌های متفاوتی درباره تعداد کشته‌شدگان در این حملات منتشر شده است. به گفته سازمان صلیب سرخ، تعداد کشته‌شدگان بیش از ۱۰۰ نفر است. اما سازمان پزشکان بدون مرز می‌گوید که تعداد قربانیان این حملات، بیش از ۸۰ نفر است.

همچنین سازمان خیریه «حفاظت از کودکان» نیز تخمین زده است که تعداد کشته شدگان بالغ بر ۶۰ نفر باشد. این سازمان اعلام کرد که دستکم سه تن از کشته‌شدگان، کودک هستند.

مونا جول، نماینده کشور نروژ در سازمان ملل که در حاضر ریاست دوره‌ای شورای امنیت را برعهده دارد، روز جمعه با صدور بیانیه‌ای، از این حملات ابراز نگرانی کرد.

در واکنش به این انتقادها، لانا زکی نسیبه، نماینده امارات در سازمان ملل گفت نیروهای «ائتلاف به رهبری عربستان» متعهد هستند که پاسخ‌‌هایشان به حملات حوثی‌ها، «متناسب» باشد.

او گفت: «ائتلاف در تمامی عملیات نظامی، قوانین بین‌المللی را درباره متناسب بودن پاسخ حملات رعایت می‌کند.»

این در حالی است که در جریان حملات روز دوشنبه گروه حوثی‌ها به امارات، سه نفر کشته شدند.

ضمن اینکه نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان، ساعاتی بعد از آن حملات، شهر صنعا و مناطق اطراف آن را به تلافی حمله به امارات هدف قرار دادند. در جریان پاسخ نیروهای ائتلاف در روز دوشنبه، ۲۰ تن کشته شدند.

در دور تازه حملات این نیروها، آنها شب گذشته بندر حدیده در غرب یمن و همچنین یک اردوگاه مهاجران آفریقایی را در شمال این کشور که در برخی گزارش‌ها، زندان یا بازداشتگاه توصیف شده، بمباران کردند.

در پی حملات گسترده دیشب، اینترنت در سراسر یمن قطع شد.

آخرین گزارش‌ها از یمن حاکی است که ارتش یمن (با حمایت نیروهای ائتلاف عربی) در استان شمالی «صعده» در حال پیش‌روی هستند.

شبکه تلویزیونی «المسیره» که وابسته به گروه حوثی‌های یمن است، تصاویری منتشر کرده که در آن جنازه تعدادی از شهروندان زیر آوار دیده می‌شود. در بخش دیگری از این تصاویر، بیمارستانی شلوغ و مجروحان مختلف از جمله کودکان دیده می‌شوند.

در این تصاویر همچنین تصویر جنازه یک کودک نیز دیده می‌شود که خانواده‌اش در حال عزاداری برای او هستند.

به رغم اینکه یمن در هفت سال گذشته درگیر جنگ داخلی است، همچنان برخی مهاجران با هدف عبور از این کشور برای رسیدن به عربستان و دیگر کشورهای ثروتمند جنوب خلیج فارس، از کشورهای آفریقایی به یمن می‌روند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هانس گراندبرگ، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن روز جمعه ضمن ابراز نگرانی از افزایش درگیری‌های نظامی جنگ یمن از هر دو طرف درخواست کرد تا «حداکثر خویشتن‌داری» را نشان بدهند.

یمن

در بخشی از گزارش تلویزیون «المسیره»، جنازه کودکی دیده می‌شود که خانواده‌اش در حال شیون و زاری هستند

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، اردوگاهی که هدف حمله نیروهای «ائتلاف به رهبری عربستان» قرار گرفته در استان «صعده» در نزدیکی مرز یمن و عربستان قرار دارد.

همزمان این نیروها به بندر حدیده نیز حمله کردند و یک مرکز مخابراتی را که به سراسر کشور خدمات ارائه می‌کند، از بین بردند.

به گفته سازمان غیردولتی «نت بلاکس» که بر وضعیت اینترنت در جهان نظارت می‌کند، بعد از بمباران دیشب، اینترنت در سراسر یمن قطع شده است.

خبرنگاران خبرگزاری فرانسه در شهرهای بندر حدیده و صنعا، قطعی اینترنت را تایید کردند.

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، گزارش داد که نیروهای ائتلاف «حملات هوایی دقیقی برای نابود کردن توانایی‌های شبه‌نظامیان حوثی در حدیده» انجام داده‌اند.

گروه حوثی‌ها (انصارالله یمن) می‌گوید که در جریان بمباران بندر حدیده، ده‌ها نفر کشته شده‌اند. هنوز میزان دقیق تلفات روشن نیست.

گزارشگر خبرگزاری فرانسه نیز تایید کرده که حمله به بندر حدیده یک بمباران گسترده بوده است.

در سه ماه اخیر، مجموعه‌ای از تحولات موجب شد تا میزان تنش نظامی جنگ یمن بار دیگر به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا کند.

این روند افزایش تنش، با حمله گروه حوثی‌ها به بندر حدیده، تسلط کامل این گروه بر این بندر مهم و همچنین شدت گرفتن جنگ در جنوب یمن اوج گرفت.

بندر حدیده محل ورود غذا، دارو و کمک‌های بشردوستانه‌ای است که هم استان‌های تحت سلطه حوثی‌ها و هم باقی نقاط کشور به آن نیاز مبرم دارند.

به همین دلیل در پی توافقی میان حوثی‌ها و نمایندگان دولت عبدربه منصور هادی در سال ۲۰۱۸، هر دو طرف پذیرفتند که نیروهایشان را از حدیده خارج کنند و از این بندر استفاده نظامی نکنند.

تسلط حوثی‌ها بر این بندر از سوی گروه روبه‌رو، نقض توافق حدیده خوانده شده است. نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان نیز می‌گویند که حوثی‌ها از این بندر استفاده نظامی می‌کنند.

در روز سوم ژانویه (سیزدهم دی‌ماه)، گروه حوثی‌ها یک کشتی اماراتی را به نام «روابی» در دریای سرخ و در نزدیکی بندر حدیده توقیف کرد. این گروه سپس تصاویری منتشر کرد که این کشتی را حامل تسلیحات و خودروهای نظامی نشان می‌داد.

اما امارات می‌گوید که این کشتی در اجاره یک شرکت عربستانی بوده و این شرکت نیز برای انتقال تجهیزات مورد نیاز در بیمارستان‌های صحرایی از آن استفاده می‌کرده است.

روابی

منبع تصویر،ALMASIRAH.NEWS

توضیح تصویر،

در تصاویری که حوثی‌ها از درون کشتی اماراتی «روابی» پخش کردند، تسلیحات نظامی دیده می‌شود

روز جمعه هفته گذشته، شورای امنیت سازمان ملل از حوثی‌ها خواست که فورا این کشتی و ۱۱ خدمه آن را آزاد کند.

وقتی این درخواست در روز شنبه از سوی گروه حوثی‌ها رد شد، نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان تهدید کردند که به بندر حدیده حمله خواهند کرد.

کمی بعد و پیش از آنکه نیروهای ائتلاف تهدید خود را عملی کنند، در روز دوشنبه گروه حوثی‌ها به تاسیسات نفتی امارات متحده عربی و فرودگاهی در ابوظبی حمله کردند.

در جریان این حمله که ترکیبی از پهپادهای مسلح و شلیک موشک بود، سه نفر کشته شدند. دو تن از قربانیان اهل کشور هند و نفر سوم پاکستانی بود. هر سه نفر در جریان انفجاری که در نزدیکی فرودگاه ابوظبی رخ داد، کشته شدند.

شورای امنیت سازمان ملل، روز جمعه این حملات را نیز محکوم کرد.

در پی این حملات، حکومت امارات برای نخستین بار تایید کرد که گروه‌ حوثی‌ها در داخل خاک این کشور به عملیاتی دست زده‌اند.

در فاصله چند ساعت بعد از حملات حوثی‌ها به امارات، نیروهای ائتلاف نیز حملاتی به صنعا و برخی مناطق اطراف این شهر انجام دادند که در جریان آنها، دستکم ۲۰ تن کشته شدند.

حمله صنعا روز دوشنبه

عمده کسانی که در جریان حملات روز دوشنبه به صنعا کشته شدند، غیرنظامی بودند

 

پیش‌زمینه تنش جدید حوثی‌ها و امارات

به موازات تنشی که بر سر بندر حدیده و سرنوشت کشتی اماراتی در شمال یمن شکل گرفت، در جنوب یمن نیز تحولات نظامی در استان نفت‌خیز «شبوه» بر سیر افزایش تنش میان حوثی‌ها و امارات اثر گذاشته است.

این استان جنوبی یمن از آغاز جنگ داخلی این کشور، خط مقدم نبردهای حوثی‌ها و شبه‌نظامیانی بوده که از سوی امارات حمایت می‌شوند.

حوثی‌ها در آغاز جنگ در سال ۲۰۱۵ موفق شدند تا بندر «بالحاف» را در این استان تصرف کنند که در خلیج عدن از ارزش استراتژیک بالایی برخوردار است.

اما گروهی به نام «نخبگان شبوانیه» که توسط امارات مسلح شده و آموزش دیده بودند، در سال ۲۰۱۷ موفق شدند که حوثی‌ها را از این منطقه بیرون کنند.

از آن زمان، نبردهای حوثی‌ها برای پیشروی در این استان همواره ادامه داشت، تا اینکه در اواخر سال گذشته میلادی و همزمان با پیشروی‌های حوثی‌ها در شمال از جمله تسلط بر بندر حدیده و همچنین پیروزی‌های این گروه در اطراف مارب در شرق صنعا، حوثی‌ها موفق شدند در جنوب نیز در استان «شبوه» پیشروی کنند و کنترل برخی مناطق این استان را به دست بگیرند.

الوية العمالقة

تصویری از شبه نظامیان گروه «الوية العمالقة» در استان شبوه، در روز چهارشنبه هفته جاری

 

تا اینکه اخیرا، گروه «الوية العمالقة» (تیپ‌های عظیم) اعلام کرد که برای بیرون راندن حوثی‌ها از استان «شبوه» وارد این منطقه می‌شود.

این گروه از اهالی سنی استان «صعده» در شمال یمن هستند که بعد از ورود گروه حوثی‌ها، از آن منطقه فرار کردند و در جنوب یمن، علیه حوثی‌ها اسلحه به دست گرفتند. آنها که با همراهی برخی از قبایل سلفی جنوب یمن این گروه را تشکیل دادند، عموما در نبردهای حاشیه دریای سرخ با حوثی‌ها درگیر بودند.

این گروه نیز همانند بسیاری دیگر گروه‌های شبه‌نظامی جنوب یمن از حمایت تسلیحاتی و آموزشی امارات برخوردار است.

در نهایت در روز دوشنبه هفته گذشته، مقام‌های محلی استان «شبوه» اعلام کردند که حوثی‌ها از مناطقی که در سال گذشته به دست آورده بودند، بیرون رانده شده‌اند.

این اتفاق یک تحول بسیار مهم در جبهه‌های جنوبی جنگ یمن توصیف شد و شکستی قابل ملاحظه و جدی برای گروه حوثی‌ها محسوب می‌شود.

در واقع توقیف کشتی اماراتی که حدود دو هفته پیش رخ داد، همزمان با اوج‌گیری درگیری‌ها در این استان و شکست‌های متوالی حوثی‌ها از گروهی بود که از سوی امارات مسلح شده بود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.