رفتن به محتوای اصلی

بعد از ریچارد نفیو، دو عضو دیگر تیم مذاکره‌کننده آمریکا در وین هم کناره‌گیری کردند
25.01.2022 - 07:42

بعد از ریچارد نفیو، دو عضو دیگر تیم مذاکره‌کننده آمریکا در وین هم کناره‌گیری کردند

منابع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده آمریکا از تغییراتی در این تیم خبر دادند و گفتند که بعد از ریچارد نفیو، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، دو نفر دیگر نیز در اعتراض به مواضع مماشات‌آمیز رابرت مالی در قبال ایران از تیم مذاکره‌کننده آمریکا در وین جدا شده‌اند.

وال استریت ژورنال به‌ نقل از منابع نزدیک به هیات آمریکایی در وین گزارش داد که با رسیدن مذاکرات احیای توافق هسته‌ای با ایران به مراحل حساس، در تیم مذاکره‌کننده آمریکا اختلافاتی بر سر سخت‌گیری با تهران ایجاد شده است.

بعد از انتشار گزاش‌هایی درباره جدا شدن ریچارد نفیو، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، از تیم مذاکره‌کننده ایالات متحده در وین، مقام‌های دولت بایدن در روزهای آخر هفته این خبر را تایید کردند.

خبر اختلاف و تغییر در تیم مذاکره‌کننده آمریکا و جدا شدن ریچارد نفیو از آن را هفته گذشته ابتدا شبکه خبری ان‌بی‌سی منتشر کرد.

این شبکه با اشاره به تغییرات عمده در تیم مذاکره‌کننده آمریکا در وین، از قول دو منبع آگاه گزارش داد که ریچارد نفیو به دلیل اختلاف‌نظر با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، این تیم را ترک کرده و سمت دیگری در وزارت خارجه آمریکا را بر عهده خواهد گرفت.

نفیو که معمار تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما بود، در دولت جو بایدن به عنوان معاون رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران» منصوب شده بود و از چهره‌های اصلی تیم مذاکره‌کننده آمریکا در وین بود.

با این حال به نوشته وال استریت ژورنال، نفیو خواهان رویکرد سختگیرانه‌تر تیم مذاکره کننده آمریکا در قبال ایران بود اما پس از اختلاف‌نظر با رابرت مالی از اوایل ماه دسامبر در مذاکرات حاضر نشده است.

نفیو تاکنون درباره کناره‌گیری خود به طور رسمی سخنی بیان نکرده است اما در روزهای آخر هفته، عنوان «معاون نماینده معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران» را از نمایه صفحه توییتر خود حذف کرد.

در همین حال، وال استریت ژورنال روز دوشنبه گزارش داد که دو نفر دیگر از اعضای تیم مذاکره‌کننده آمریکا نیز که خواهان رویکرد سختگیرانه‌تر در مورد برنامه هسته‌ای ایران بودند در اعتراض به رویکرد مماشات‌آمیز رابرت مالی با جمهوری اسلامی ایران، تیم مذاکره‌کننده آمریکا در وین را ترک کرده‌اند.

در این گزارش به فهرستی از موارد اختلاف در تیم مذاکره‌کننده آمریکا نیز اشاره شده است. از جمله اینکه اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا بر سر قطع یا ادامه مذاکرات در اوایل سپتامبر هنگامی که تیم مذاکره‌کننده جدید ایران به وین بازگشت و نتایج شش دور مذاکره قبلی را کنار گذاشت، اختلاف داشتند.

چگونگی اعمال تحریم‌های سختگیرانه از جمله در قبال چین و اینکه آمریکا سال گذشته میلادی باید برای محکومیت ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اقدامی اقدام می‌کرد یا نه، از دیگر موارد اختلاف در تیم آمریکا بوده است.

در تیم مذاکره‌کننده آمریکا همچنین در مورد اینکه ایران چه زمانی امکان دستیابی به میزان لازم از اورانیوم غنی‌شده برای ساخت سلاح هسته‌ای در یک بازه زمانی ۱۲ ماهه را دارد، اختلاف نظر وجود داشته است.

در همین حال، وال استریت ژورنال در گزارش خود اشاره کرده که همه این اختلافات در سطح تیم رابرت مالی نبوده و برخی از تصمیم‌ها در مورد ایران که افکار عمومی آمریکا از آن راضی نیستند، در بالاترین سطح دولت جو بایدن اتخاذ شده است.

این گزارش خاطرنشان کرد که آشکار شدن اختلافات درونی در تیم مذاکره‌کننده آمریکا، به گسترش این نگرانی‌ها دامن خواهد زد که دولت بایدن به اندازه کافی در قبال جمهوری اسلامی ایران سخت‌گیر نبوده است.

معاون رابرت مالی 'به دلیل اختلاف دیدگاه از تیم مذاکرات وین کناره گیری کرد'

 

رابرت مالی

مذاکره برای یک توافق جدید و جدا از برجام یکی از گزینه‌های احتمالی است که رابرت مالی برای دولت بایدن آماده می‌کند

وزارت خارجه آمریکا تایید کرده است که ریچارد نفیو دیگر سمت معاونت رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، را به عهده ندارد با این حال همچنان به کار در این وزارتخانه ادامه می دهد.

مقام های وزارت خارجه دلیل این موضوع را اعلام نکرده اند با این حال روزنامه وال استریت ژورنال روز دوشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که برخی از اعضای تیم رابرت مالی به دلیل اختلاف با او بر سر نحوه مذاکرات با ایران کناره گیری کرده یا مسئولیت های خود را در مذاکرات وین کاهش داده اند.

آنها ظاهرا خواستار سختگیری بیشتر در مذاکرات با ایران بودند.

این روزنامه نوشت: "به گفته افراد آشنا با روند مذاکرات وین، درحالی که گفت و گوها برای احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵ با ایران به مرحله حساسی رسیده، اختلاف هایی در میان اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا بر سر میزان سختگیری به تهران و زمان ترک مذاکرات بروز کرده است."

براساس این گزارش مقام های آمریکایی تایید کرده اند که ریچارد نِفیو، معاون فرستاده ویژه آمریکا، این تیم را ترک کرده است.

آقای نفیو طراح تحریم های اقتصادی قبلی علیه ایران توصیف می شود که از موضعی سرسختانه تر در مذاکرات جاری حمایت می کرد و از اوایل دسامبر در جلسات وین شرکت نکرده است.

به نوشته وال استریت ژورنال دو عضو دیگر این تیم هم دیگر در روند گفت و گوهای وین شرکت ندارند چون خواستار "موضع‌گیری سخت‌تری" در آن بودند.

منابع مطلع به این روزنامه گفته اند که شدت اعمال تحریم های جاری و زمان پایان دادن به مذاکرات به دلیل آنچه وقت کشی ایران توصیف می شود، از جمله مسائل مورد اختلاف در تیم آمریکا بوده است.

یک مقام بلندپایه آمریکایی به این روزنامه گفت که دولت جو بایدن، رئیس جمهور، در بالاترین سطوح در قبال ایران به سیاست مشخصی رسیده که بعد از بررسی دقیق دیدگاه های مختلف است و نتیجه گیری کرده که بازگشت به برجام فرصتی برای مهار بلندپروازی های اتمی ایران فراهم می کند. ایران می گوید به دنبال سلاح هسته ای نیست.

این مقام گفت علاوه بر آقای نفیو یک عضو دیگر تیم مذاکرات وین درخواست کرده از تیم خارج شود. به گفته او هیچ عضو دیگر تیم کنار نرفته است.

به نوشته این روزنامه این اختلافات از تابستان ظاهر شد و برخی اعضای تیم اوایل دسامبر - با ورود تیم تازه ایران به وین و کنار گذاشتن امتیازاتی که دولت قبلی ایران پذیرفته بود - خواستار پایان دادن به روند مذاکرات شدند.

آمریکا و کشورهای اروپایی حاضر در مذاکرات هفته پیش گفتند که فقط چند هفته برای به نتیجه رسیدن این مذاکرات وقت هست، نه چند ماه. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هفته پیش گفت که هنوز وقت ترک گفت و گوهای وین نیست چون پیشرفت هایی داشته است.

مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا تقریبا دو ماه پیش از سر گرفته شد.

بنابه گزارش ها دیپلمات های غربی در روزهای اخیر گفته اند که امیدوارند در هفته های آینده پیشرفت عمده ای در این روند به دست آید اما می گویند اختلافات جدی باقیست.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.