رفتن به محتوای اصلی

کودتایی علیه خامنه ای نبود /انفجار ها کار سازمانهای اطلاعاتی غرب بود
21.12.2011 - 18:25

❊ نیویورک تایمزانفجار ۱۲ نوامبر ضربه سختی برصنعت موشک ایران وارد کرد:

* در ۴ دسامبر ۲۰۱۱، نیویورک تایمز گزارش کرده است که بنا بر آن، کارشناسان سازمانهای اطلاعاتی امریکا و اسرائیل و نیز موشک شناسان، چنین ارزیابی کرده اند که انفجار در بزرگ ترین پایگاه آزمایش موشکی انجام گرفته است و ضربه سختی است که بر بخش پیشرفته صنعت موشک سازی ایران، خاص تولید موشکهای دوربرد از نوع جدید، وارد آمده است.

• در مصاحبه با دو روزنامه نگار این روزنامه، مقامات پیشین و کنونی گفته اند: بررسی عکسها نشان می دهد که پایگاه ایران، یک مرکز آزمایش موشکهای پیشرفته بوده است که با سوخت جامد عمل می کنند. نظر آنها را کارشناسان موشک که عکسهای گرفته شده توسط قمر مصنوعی را بررسی کرده اند، نیز، تأیید می کند. این موشکها را می توان در دم رها کرد. بنا براین، بکار ایران می آمده اند در مقابله با حمله پیشگیرانه اسرائیل و یا امریکا. و نیز، این موشکها از موشکهای قدیمی تر که با سوخت مایع عمل می کنند، در بردن کلاهک (ماده منفجره یا اتم)، بهتر هستند.

• هنوز روشن نیست که علت انفجار چه بوده است. مقامات امریکائی می گویند: احتمالا یک حادثه بوده است. بسا بدین خاطر روی داده است که ایرانی ها هنوز تجربه کافی برای تکنولوژی بی قرار و خطرناک را نیافته اند. ایران نیز گفته است که انفجار بر اثر یک حادثه روی داده است. وسائل ارتباط جمعی ایران به این انفجار بطور وسیع پرداخته و از مدیر برنامه موشکی ایران و همکارانش که بر اثر انفجار کشته شدند، بعنوان «شهیدان» یاد کرده اند. برخی از مقامات ایران از خرابکاری منجر به انفجار سخن گفته اند. اما روشن نیست که آیا ادعای آنها به مدرک مستند است و یا چون پیش از آن دانشمندان اتمی ایران ترور شده اند و کامپیوترهای دستگاه های اتمی را به ویروس آلوده اند، این انفجار را نیز حاصل خرابکاری می خوانند.

• مقامات امریکائی و اسرائیلی که در این روزها در باره این انفجار بحث کرده اند، نسبت به علت انفجار، کنجکاوی اندکی نشان داده اند. یک مقام اطلاعاتی که سخت در کار بازداشتن ایران از دست یافتن بر فنون ساخت بمب اتمی است، می گوید: هرچیزی که سبب به تأخیر افتادن دستیابی ایران به بمب اتمی و موشکی بگردد که قادر به حمل آن باشد، بکار خریدن زمان می باید و بکار بردنش یک پیروزی است. بنا بر این، هرکار شدنی باشد، می کنیم و هر اتفاقی بیفتد مغتنم می شماریم.

• افزون بر توانائی بیشتری که در حمله آوری می بخشد، پیشرفتهای ایران در ساخت موشک دوربرد که با سوخت جامد کار می کند و نگرانی از این که این موشک قاره پیما بگردد، برانگیزنده حکومت اوباما بر اصرار ورزیدن بر نیاز به دفاع موشکی است و پیش بردن برنامه تولید ضد موشکها است.

• به همان اندازه که نگرانی غرب نسبت به مقاصد ایران بیشتر می شود، کوشش برای سردرآوردن از کوششهای ایران و کسب اطلاع از تأسیسات اتمی و موشکی این کشور، افزایش می یابد. ایران فراوان امریکا و اسرائیل را به جاسوسی و خرابکاری متهم کرده است. در ۴دسامبر، ایران گفت یک هواپیمای بدون خلبان از نوع RQ-۱۷۰ را فرود آورده است. این هواپیما بر فراز خاک ایران در پرواز بوده است.

این هواپیما در شمار حساس ترین ها در نیروی هوائی امریکا است. و اگر خبر صحیح باشد، بدان معنا است که ایران جدا به تکنولوژی امریکا دست یافته است. مقامات امریکائی می گویند: نوعی از این هواپیما که خاص عملیات نفوذی است، چندین نوبت و هر نوبت چندین ساعت بر فراز محل سکونت بن لادن در پاکستان پرواز کرده بود بی آنکه نیروی هوائی پاکستان آن را رد یابی کند. گزارشهای تأیید نشده حاکی از آنند که همین هواپیما، ماهها بر فراز ایران پرواز می کرده است تا تأسیسات اتمی مخفی ایران را بیابند تا امکان هدف حمله دقیق قرار گرفتن آنها فراهم آید.

• از جمله نظریه ها در باره انفجار پایگاه موشکی ایران، یکی اینست که انفجار بر اثر بکار بردن سلاحی در حمله به پایگاه روی داده است.ممکن است یک هواپیمای بدون خلبان بسوی آن، راکت پرتاب کرده باشد. باوجود این، از آنجا که به کسی اجازه رفتن به محل و تحقیق در باره انفجار داده نمی شود، نمی توان دانست علت واقعی انفجار چه بوده است.

• این امر که برغم مجازاتها و تحریمها ایران توانسته است خود تکنولوژی ساخت موتور با سوخت جامد را بدست آورد، حال آنکه بسیاری از اجزای موتور با سوخت مایع که نقش کلیدی داشتند را از خارج تهیه می کرد، امری مهم است.

• مؤسسه بین المللی مطالعات استراتژیک لندن، در گزارش اخیر خود، توانائی فنی ایران بر تولید موشک با سوخت جامد را «نقطه عطف»توصیف می کند و بر آنست که با ایجابات استراتژیک عمیق همراه است. زیرا این تکنولوژی تهران را به هدف خود که تولید موشکهای دور برد است، نزدیک تر می کند. گزارش سه هفته پیش آژانس بین المللی انرژی اتمی، برای نخستین بار، مدارک حاکی از این که ایران در این دهه، بکار تولید کلاهک اتمی بوده است، انتشار داد.

از جمله بدین خاطر، مقامات غرب می گویند: بسیاری از مجازاتهای وضع شده بر ضد ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای جلوگیری از وارد کردن قطعات موشک به ایران است.

• هفته پیش، مؤسسه دانش و امنیت بین المللی که یک مؤسسه خصوصی در واشنگتن است، تصویری از پایگاه موشکی ویران شده را انتشار داد. از دید این مؤسسه این موشک سنگ بنای بزرگ ساختن موشکی جدید است.

• تحلیل گران دولتی و خصوصی که انفجار ۱۲ نوامبر را که، در آن، سردار حسن تهرانی مقدم، مدیر برنامه موشکی ایران، کشته شد را یک ضربه مهم ارزیابی می کنند که بر صنعت موشکی ایران وارد آمده است. نه تنها به علت خسارت بزرگی که به پایگاه وارد شده است، بلکه بخاطر از بین رفتن حاصل کار و تجربه کارشناسان.

• المن، که از متخصصان مؤسسه است می گوید: منطقه واقع در جنوب پایگاه ویران شده، حدود ۷ تا ۸ کیلومتر دور تر از این پایگاه، دو مجموعه دیگر نیز وجود دارند که محل آزمایش موشک با سوخت جامد هستند. آنکه به پایگاه نزدیک تر است، دارای ۸ جایگاه آزمایش موشک است. آنکه دور تر است دارای سه جایگاه آزمایش موشک است.

 

❊ هواپیمای بدون خلبان RQ-۱۷۰ چگونه هواپیمائی است:

◀هواپیمای RQ-۱۷۰ یک سامانه ایست که از ارتفاع پائین در باره هدف تعیین شده، اطلاع کسب می کند. این هواپیما می تواند شناسائی کند و در همان حال تحت نظر بگیرد و به عملیات نیروهای سه گانه مدد رساند. این هواپیما نیاز فرماندهی عملیات نظامی را به اطلاعات فوری بر می آورد.

* در۴ دسامبر/۱۳آذر برخی از خبرگزاری‌های ایرانی، به‌ ویژه خبرگزاری فارس، که به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نزدیک است، از«سرنگونی» یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی خبر دادند که در حال گشت‌زنی با هدف جاسوسی و شناسایی، حریم هوایی ایران در نزدیکی ‌مرزهای شرقی را نقض کرده و هدف حمله «واحدهای جنگ الکترونیکی و پدافند هوایی» جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

پیش‌تر، نیروهای ناتو در افغانستان ناپدید شدن این هواپیمای بدون سرنشین را که به گفته خبرگزاری فارس از نوع RQ-۱۷۰ بوده، تایید کرده بودند.

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی پیرامون این ماجرا نوشته است که این هواپیمای جاسوسی که از هفته پیش در افغانستان ناپدید شده، به نظر می‌رسد در ایران سقوط کرده و در این صورت، اولین هواپیما از این مدل است که در اختیار یک کشور متخاصم با ایالات متحده قرار می‌گیرد. اپراتورهای هواپیما هفته گذشته کنترل آن را از دست داده و از آن زمان در پی یافتن ردی از آن بودند.

تکنولوژی جاسوسی بکار رفته در هواپیماهای RQ-۱۷۰ همانی است که در بمب‌افکن‌های یو.اس.بی۲ و نیز جت جنگنده F-۳۵ به کار رفته است. طراحی و پیاده‌سازی این تکنولوژی، یکی از گرانبهاترین پروژه‌های تسلیحاتی در تاریخ پنتاگون بود. این هواپیماها از ابزارهای کلیدی جاسوسی آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی‌اند.

یکی دیگر از مقامات پنتاگون نیز در گفتگو با واشنگتن‌پست گفت «اگر هم چنین اتفاقی رخ داده باشد، به احتمال ۹۵ درصد نتیجه اختلالات فنی یا مشکلات مکانیکی بوده است.»

یک منبع نظامی در آمریکا نیز بدون افشای هویت واقعی خود، در گفتگو با واشنگتن‌پست گفت «در اختیار گرفتن این هواپیما، بطور بالقوه اطلاعات نظامی و امنیتی ارزشمندی را درباره شیوه‌های جاسوسی آمریکا در اختیار نیروهای ایرانی قرار می‌دهد» اما هم‌چنان درباره صحت و سقم خبرهایی که منبع اصلی آن رسانه‌های وابسته به نظامیان و دولت ایران‌اند، تردیدهای جدی وجود دارد.

* در ۱۷ آذر ۹۰ (۸ دسامبر ۲۰۱۱) سپاه هواپیمای بدون خلبان امریکائی را نشان داد و چگونگی فرود آوردنش را توضیح داده است: به گزارش ایسنا، سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده گفته است: اخیرا با اطلاعات جمع آوری شده و مراقبت‌های دقیق الکترونیکی مشخص شد این هواپیما قصد نفوذ و جاسوسی بر فراز کشورمان را دارد که پس از ورود این هواپیما به فضای شرق کشور، این هواپیما در کمینگاه الکترونیکی نیروهای مسلح قرار گرفت و با حداقل خسارت در ایران به زمین نشانده شد.

هواپیما در کاشمر فرود آورده شده است.

• در همین روز، روزنامه های نیویورک تایمز و واشنگتن پست و لوس آنجلس تایمز گزارش کردند که با فرود آورده شدن این هواپیما، معلوم شد که جاسوسی بقصد کسب بیشترین اطلاع از تأسیسات اتمی ایران، کاری است که حکومت اوباما بطور وسیع به آن مشغول است.مشاور امنیتی اوباما گفته است امریکا با تمام توان برنامه اتمی ایران را زیر نظر دارد و مراقب است هرگونه فعالیت اتمی مخفی ایران را کشف و ایران را ناگزیر کند آن را زیر نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد.

•در همان روز، دیلی تلگراف گزارش کرد که سرانجام معلوم شد که ویروس استاکس نت که با آن به کامپیوترهای تأسیسات اتمی ایران حمله شده بود، کار سیا بوده است.

• و در ۸ دسامبر ۲۰۱۱، اوباما تکرار کرد که همه گزینه ها، از جمله گزینه جنگ روی میز است.

 

❊ فرود آوردن هواپیمای بدون خلبان با همکاری روسیه انجام گرفته است:

* بنا بر اطلاع موثقی، روسیه در پی شکار هواپیماهای بدون خلبان بوده اند. آنها تجهیزات فنی لازم را در اختیار ایران گذاشته اند و با همکاری روسها بوده است که هوایپما را فرود آورده اند. روسیه تلاش داشته است بر تکنولوژی این نوع هوایپما دست بیابد. پیش از این، در گرجستان نیز کوششی بعمل آورده و توانسته بود در کار هوایپما اختلال پدید آورد اما نتوانسته بود آن را در محلی تحت کنترل خود فرود آورد.

 

❊ انفجار کار اسرائیل است اما نمی توان گفت:

* بنا بر اطلاع واصل از درون سپاه پاسداران، سران سپاه، در گفتگو با یکدیگر در باره انفجار ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱ در بیدگانه، آن را به اسرائیل نسبت می داده اند. حاصل بحث و شور آنها این شده است که نباید گفت این انفجار کار اسرائیل است زیرا ضعف سپاه را نمایان می کند. اما اسرائیل از چه راه موفق به ایجاد این انفجار شده است؟ در گفتگوهای بینابین کلمه ای در این باره بر زبان کسی نیامده است. زیرا فوق سری است.

انفجار در خرم آباد را نیز، سپاه و رژیم به خرابکاری خرابکاران نسبت ندادند. با وجود این، سران سپاه پذیرفته اند که «جنگ پوشیده» از پیش از انفجار در پایگاه موشکی خرم آباد، با دانشمند ربودن و یا کشتن، آغاز شده است. بخش نپوشیده آن تحریم ها و مجازاتها هستند که بهای سنگین آن را مردم ایران می پردازند.

* به قراری که لوس آنجلس تایمز و رئیس سابق موساد و برخی دیگر از مطبوعات غرب نوشته اند - همکاری سازمانهای جاسوسی و ضد جاسوسی غرب بر ضد ایران را نشریه انقلاب اسلامی، به موقع خود، به اطلاع خوانندگان خود رسانده است – انفجار را سازمانهای جاسوسی تدارک دیده اند.

هاآرتص، روزنامه اسرائیلی خبر از انفجار در اصفهان داده است. خبر گزاری فارس نیز خبر آن را انتشار داد و سپس آن را سانسور کرد:

 

❊ انفجار در اصفهان به روایت خبرگزاری فارس و گاردین و هاآرتص و اطلاعی که ما از ایران کسب کرده ایم:

* در باره انفجاری که صدای آن، در حوالی ساعت ۲:۴۰ بعد از ظهر ۷ آذر ۹۰، در اصفهان شنیده شده است، علیرضا ذاکر اصفهانی استاندار اصفهان، به ایسنا گفته است: خبری مبنی بر این‌که انفجاری در استان اصفهان رخ داده است مربوط به انجام رزمایشی است که از طرف پایگاه هشتم شکاری اصفهان در شمال شرق اصفهان کنار فرودگاه انجام شده، ولی در این رابطه به ما اطلاعی نداده بودند که باید اطلاع ‌رسانی می‌شد. او تکذیب کرده است که بر اثر این انفجار، آسیبی به تأسیسات اتمی اصفهان رسیده باشد.

* غلامرضا انصاری، رئیس کل دادگستری استان اصفهان، در گفتگو با ایسنا، تایید کرده است که صدای یک انفجار حوالی بعد از ظهر در اصفهان شنیده شده است.

* خبرگزاری فارس متعلق به سپاه، در تاریخ ۷ آذر، گزارش کرده است: حوالی ۲:۴۰ دقیقه بعد از ظهر امروز، صدای انفجار مهیبی در اصفهان شنیده شد. این صدا از طرف دروازه شیراز به گوش رسیده است. محمد مهدی اسماعیلی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار اصفهان گفته است: اطلاع دقیقی در دست نیست و پی گیر موضوع هستیم.

   

* همچنین سازمان آتش‌نشانی و مدیریت بحران استانداری نیز شنیده شدن این صدا را تایید کرده اند.

* در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۱، گاردین گزارش کرده است که مردم در سراسر شهر موج آن را احساس کرده و شیشه خانه‌هایشان لرزیده است.خبرنگار گاردین از مردم اصفهان شنیده است که انفجار شیشه خانه‌ها را به لرزه درآورده است.

* ‌هاآرتص همان تاریخ، زیر عنوان انفجار در اصفهان،‌شهر کلیدی تاسیسات هسته ای ایران، نوشته است: روز دوشنبه در اصفهان انفجاری روی داد که مردم در بخش‌های مختلف شهر آن را احساس کردند و رعب و وحشت عمومی، آتش نشانی را ناچار کرد تا دست به کار شود. از سوی دیگر مقامات نیز تایید کرده اند که صدای شنیده شده مربوط به یک انفجار بوده است.

به گزارش این روزنامه اسرائیلی در حالی که برخی خبر‌های این انفجار را با تاسیسات هسته‌ای نزدیک اصفهان مرتبط می‌کنند، ‌مقامات ایرانی تاکید دارند که مانور نظامی این انفجار را ایجاد کرده است. به گفته آنها تاسیسات هسته ای اصفهان زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد و در صورتی که انفجاری در آن روی داده بود، باید مقامات آژانس در جریان قرار می‌گرفتند.

◀مارک تونر،‌سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به انتشار خبر انفجار در اصفهان تاکید کرده که ایده ای در این زمینه ندارد چون اخبار را از رسانه‌ها مشاهده کرده و البته در این زمینه تحقیقاتی انجام خواهد شد.

* بنا بر خبری که ما از اصفهان دریافت کرده ایم، صدای مهیب از طرف دروازه شیراز شنیده شده است. اما سانسور شدید برقرار است بطوری که افراد بین خود نیز از آن صحبتی نمی کنند. رژیم خود نیز خبر را سانسور می کند. سانسور گویای وقوع یک انفجار است. زیرا هرگاه جز این بود، با توجه به انفجار پیشین، رژیم سود داشت در دادن توضیح شفاف در باره آن.

 

❊ عکس هوائی معلوم می کنند در تأسیسات اتمی اصفهان امری رخ داده است اما چند و چون آن را معلوم نمی کنند:

 

* در ۹ دسامبر ۲۰۱۱، فوکس نیوز، عکسهائی هوائی را که از تأسیسات اتمی اصفهان گرفته شده اند را بررسی کرده است:

• صحبت از وقوع انفجار در تأسیسات اتمی اصفهان و یا نزدیک آن است. عکسها می گویند امری واقع شده است اما نمی گویند چند و چون آن چیست. در مؤسسه دانش و امنیت بین المللی ، چند کارشناس عکسها را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده اند که وقوع انفجار در این تأسیسات مسلم نیست.

• تحلیل گران که عکسها را بررسی کرده اند، می گویند: در زمین اطراف تونلی که به تأسیسات راه می برد، تغییر مهمی بوجود آمده است.چندین بنا در اطراف تأسیسات که ۱۵ سال است برپا بوده اند و حتی در ماه اوت نیز برپا بوده اند، دیگر وجود ندارند. در اطراف این بناها، بولدوزرها در عکسها قابل مشاهده اند.

• معلوم نیست در تأسیسات چه روی داده است. یک گودی مشاهده می شود که معلوم نیست که سابق معدن نمک بوده است و یا راه رو زیر زمینی صدمه دیده است. می دانیم که ایران تأسیسات زیر زمینی دارد و اورانیوم را نیز زیر زمین پنهان می کند. کارشناسان مؤسسه می گویند ممکن است ذعال زرد در تأسیسات بوده باشد. بعد از ۵ تا ۷ روز، محل را پاک سازی کرده اند. برانان، کارشناسی که عکسها را بررسی کرده است، می گوید: بناهائی که ۱۵ سال است در آن محل بوده اند، دیگر نیستند و معلوم نیست بر اثر انفجار از میان رفته اند و یا خیر. نیاز به بررسی عمیق دارد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.