«رئیس جمهور» «قانونی» و «محبوب» «کشور» «دوست» و «برادر» همسایه، رجب طیب اردوغان اخیرا طی مراسمی عجیب شعری خواند که بسیاری را آشفته و بدگمان ساخت. اما فکر میکنم بدفهمیای رخ داده و اغلب مردم -از جمله خودِ گوینده- درست متوجه نشدهاند چه اتفاق مهمی افتاده است. از این رو بر خود واجب دیدم که با صدای بلند اعلام کنم که: «من با رجب موافقم»!
در دو دهه گذشته، جمهوری اسلامی ایران با نظر و محوریت علی خامنهای سه برنامه هدفمند و پر هزینه را برای تقویت موقعیت و تضمین بقای خود دنبال و تقویت کرده است: برنامه هستهای، برنامه موشکی و نفوذ منطقهای.
اعتراض ها به حکم اعدام نوید افکاری، کشتیگیر ایرانی، همچنان در کشورهای مختلف ادامه دارد که نشانهای از همبستگی گسترده با این ورزشکار است.
علت توقیف اموال ستوده های ایران چه می تواند باشد جز کوشش جهت 1) وادار کردن آنها به چشم پوشی از دفاع از حقوق بشر در ایران، 2) سکوت در برابر احکام اعدام دستگیرشدگان خیزش آبانماه، 3) تامین هزینه های آقازاده ها در خارج از کشور و 4) پرداخت جیره گروه های تروریستی در لبنان، فلسطین، سوریه، عراق و …؟
حاشیه روی: در سده بیست و یکم، در روند جهانیگرایی از یکسو و ورود فنآوری اطلاعاتی و اینترنت به همه پهنههای زندگی فردی و اجتماعی از سوی دیگر، روند رشد و نفوذ آگاهی و دانش شتاب بیشتر گرفته و هر چه بیشتر به اندیشه و زندگی تک تک انسانها وارد شده است.
بیانیه اخیر نهضت آزادی در تقدیر از «شجاعت و ایستادگی» محمدجواد ظریف، من را به این فکر فرو برد که مفاهیم و واژگان چقدر باید از معنا تهی شوند که اینگونه بیحساب به کار روند و البته احزاب و جریانات سیاسی چقدر باید افول کنند که کارشان از الگوی بازرگان به تقدیر از ظریف برسد؟ برای توضیح البته، باید اشاره کوتاهی داشته باشم به دو پرده از الگوی رفتاری بازرگان که دستکم در ذهن من گویای خط مشی کلی او هستند:
برای دفاع از حق زندگی امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، ما روز شنبه 11.07.2020 برابر شهرداری شهر بوخوم جمع می شویم تا به موجودیت حکومت اسلامی، سرکوب و اعدام در ایران نه بگوئیم و پشتیبانی خود را از مبارزات باشندگان ایران برای برچیدن حکومت اسلامی، به آگاهی عموم برسانیم.
هبردهای خارجی اقتصادی و سیاسی ولی فقیه ضد ملی است. نهاد ولایت برای ادامه نظام دینیاش به هرنوع قرارداد استعماری تن میدهد. تهیدستی، بیکاری، رفع تبعیض نهادینه شده علیه زنان، دگراندیشان و اقلیتهای قومی و دینی و پایان یافتن سرکوبهای نظامند، در گرو ائتلاف نیروها با گرایشهای گوناگون سیاسی برای دست یابی به نظامی سکولار و دمکراتیک است.
اعظم جنگروی، یکی از دختران معروف به «دختران انقلاب» است که در طی سال ۹۶در اعتراض به حجاب اجباری، در محدوده تقاطع وصال در خیابان انقلاب روی سکو رفتند و روسری برداشتند. روایت خانم جنگروی یکی از دختران معروف به **** دختران انقلاب *** در اعتراض به حجاب اجباری و مواجهه او با قاضی منصوری در دادگاه اولین روزی که قاضی منصوری را دیدم