رفتن به محتوای اصلی

سفر رئيسی به نیویورک همزمان با اعتراض‌های داخلی و بین‌المللی

سفر رئيسی به نیویورک همزمان با اعتراض‌های داخلی و بین‌المللی

ابراهیم رئيسی، رئيس جمهوری اسلامی ایران، برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد،‌ تابراهیم رئيسی، رئيس جمهوری اسلامی ایران، برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد،‌ تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد.

قرار است آقای رئيسی در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مانند سران دیگر کشورهای جهان سخنرانی کند.

با این حال خبرسفر او به نیویوک موج انتقاد و مخالفت را در میان سیاستمداران آمریکایی، به ویژه جمهوری‌خواهان در کنگره به دنبال داشته است.

سرکوب سنگین مخالفان و معترضان در ایران در یک سال گذشته در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئيسی در کنار سابقه او در «هیات مرگ» هیئت رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی و عامل اجرای احکام اعدام گسترده مخالفان سیاسی یکی از دلایل اعتراض‌ها به حضور رئيس جمهوری اسلامی ایران است.

معترضان ایرانی آمریکایی نیز وعده داده‌اند در برابر محل سخنرانی و محل اقامت رئيس جمهوری ایران گردهمایی‌های اعتراضی برگزار خواهند کرد.

 

این دومین بار است که ابراهیم رئيسی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت می‌کند.هران را به مقصد نیویورک ترک کرد.

در آستانه سفر ابراهیم رئيسی چند تن از قانونگذاران آمریکایی با پیشنهاد طرحی به کنگره این کشور خواهان ممنوعیت ورود رئیس جمهوری ایران و هیات همراهش به نیویورک شدند.

 

اما بر اساس توافقی که آمریکا با سازمان ملل متحد دارد، واشنگتن نمی‌تواند مانع سفر مقام‌های کشورهای مختلف برای حضور در سازمان ملل متحد شود.

وزارت خزانه داری آمریکا سال ۲۰۱۹ ابراهیم رئيسی را که رئيس وقت قوه قضائیه ایران بود به دلیل موارد نقض حقوق بشر، از جمله اعدام نوجوانان زیر ۱۸ سال، شکنجه، و دیگر آزارهای غیرانسانی دیگر علیه زندانیان در این دوران و ایفای نقش در «هیات مرگ» در زمانی که دادستان تهران بود، تحریم کرد.

سفر رئيس جمهوری ایران با سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و اغاز اعتراضات سراسری در ایران از یک سو و با توافق تهران واشنگتن برای تبادل زندانی و نیز آزاد سازی ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران همزمان شده است.

همزمان با سالگرد کشته شدن مهسا امینی، نیروهای امنیتی در ایران با حضور سنگین و مسلحانه در معابر عمومی و جلوگیری از تجمع‌های بیش از سه نفر تلاش کردند جلوی شکل‌گیری تظاهرات را در شهرهای مختلف ایران بگیرند.

علیرغم تلاش گسترده حکومت ایران برای ممانعت از بروز اعتراضات تازه در سالگرد کشته شدن مهسا امینی، چند شهر ایران شاهد تجمع‌های پراکنده و شعارهای ضدحکومتی بوده و یک نفر در سقز از ناحیه سر هدف تیراندازی قرار گرفت.

روزنامه شرق در ایران گزارش داده است که به جز تهران، بر اساس آمارهای رسمی در شهرهای دیگر دست کم ۲۷۰ نفر بازداشت شده‌اند اگرچه آمارهای غیررسمی از دستگیری‌های گسترده‌تری حکایت دارد.

بازداشت‌شدگان طیف‌های گوناگونی را در بر می‌گیرند، از خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات سال گذشته تا هنرمندان و فعالان مدنی و سیاسی و شهروندان عادی.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در آستانه سفر رئیس جمهوری ایران به نیویورک از تمامی‌ کشورهای عضو سازمان ملل خواست در جریان دیدارهای خود با رئیس جمهوری و دیگر مقام‌های ایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سرنوشت فعالان سیاسی بازداشت شده در ایران را در مرکز توجه و گفتگوهای خود قرار دهند.

Image removed.

 

ابراهیم رئيسی پیش از سفر به نیویورک، با علی خامنه‌ای، رهبر حکومتٖ اسلامی ایران دیدار کرده استImage caption: ابراهیم رئيسی پیش از سفر به نیویورک، با علی خامنه‌ای، رهبر حکومتٖ اسلامی ایران دیدار کرده است
 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید